19 / 04 / 2024

ferdi iskan masrafları

ferdi iskan masrafları

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan binada dairelerde oturumun başlaması için iskandan sonra, ferdi iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki, ferdi iskan zorunlu mu?

Ferdi iskan masrafı!

Ferdi iskan, konutlarda iskan belgesi alındıktan sonra alınması gereken bir diğer belge olarak karşımıza çıkıyor. Ferdi iskan masrafı ve detayları haberimizde yer alıyor...

Ferdi iskan maliyeti!

Bağımsız Bölüm Kullanma İzni Belgesi olarak da bilinen ferdi iskan maliyeti ne kadardır? Yanıtı haberimizde...

Ferdi iskan masrafları!

İskanı belgesi alınan binalarda, daire sahiplerinin dairelerinde oturabilmesi için ferdi iskan belgesi alması gerekiyor. Peki ferdi iskan masrafları ne kadar? Detayları haberimizde...

Ferdi iskan nasıl alınır?

Bir yapıda yasal olarak oturumun başlayabilmesi için ferdi iskan alınması gerekiyor. Peki ferdi iskan nedir, ferdi iskan nasıl alınır? Detayları haberimizde...

Ferdi iskan belgesi!

İnşaat çalışmaları biten bir yapının kullanımı için iskan belgesinden farklı olarak alınan ferdi iskan belgesi ne ifade ediyor? Neden alınıyor? Merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ferdi iskan ne demek?

İnşaat çalışmaları biten bir yapı için alınması gereken belgelerden biri olan ferdi iskan ne demek? Sorunuzun yanıtı ve detayları haberimizde...

Ferdi İskan nedir?

Bina inşaatının tamamlanmasını takiben yapılması gerekenlerin başında Ferdi İskan belgesini almak geliyor. Ferdi İskan nedir? diyorsanız tıklayın...

Ferdi İskan nasıl alınır?

Bina inşaatı tamamlandı ve Yapı Kullanma İzin Belgesi alındı. Bundan sonraki adım ise Ferdi İskan Belgesi çıkarmak. Ancak atacağınız adımları ve cebinizden ne kadar çıkacağını bilmiyorsunuz. Adım adım Ferdi İskan nasıl alınır? sorunuzun yanıtı bu haberde.

Antalya'nın üç büyük merkezinde inşaat sektörü düşüş yaşıyor!

Göçün de etkisiyle son 10 yılda büyük bir ivme yakalayan inşaat sektöründe, yıllar sonra ilk kez büyümede ibre eksiye döndü. Bu düşüş ferdi iskan rakamlarına da yansıdı.

Ferdi iskan zorunlu mu?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan binada dairelerde oturumun başlaması için iskandan sonra, ferdi iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki, ferdi iskan zorunlu mu?

Yapı kullanma izni iskan harçları müteahhite mi aittir?

İnşaat çalışmaları biten yapılar için alınması gereken yapı kullanma izni, oturma izni olarak da ifade ediliyor. Yapı kullanma izni için bazı masraflar ödeniyor. Peki, yapı kullanma izni iskan harçları müteahhite mi aittir?

Ferdi iskan almak için neler gerekli?

Ferdi iskanda daire sahibi evin metrekare ve yapının cinsine göre harçlarını ödeyerek iskanı alabiliyor. Peki, ferdi iskan almak için neler gerekli? İşte, ferdi iskan için gerekenler!

Ferdi İskan nasıl düzenlenir?

Yeni almış olduğunuz dairenizin inşaatı bitmiş oturulur vaziyete gelmiş olduğunda Ferdi İskan almanız gerekiyor. Ferdi İskan belgesi oldukça önemi bir husus olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ferdi İskan nasıl düzen

İskan masrafı nasıl hesaplanır?

Bir yapıya iskan alınabilmesi için, gerekli belgeler ile belediyeye müracaatın yapılması; İskan masraflarının da ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan masrafı nasıl hesaplanır? İşte iskan bedelleri 2015..

İskanı alınmamış evin tapu masrafı!

Tapu masrafları, taşınmaz alım satım işlemlerinin gerçekleşmesi için tapu dairesinin bildirdiği banka hesabına yatırılması gereken hizmet bedeli oluyor. Peki, iskanı alınmamış evin tapu masrafı ne kadardır?

Ferdi Erdoğan: Binaların koruyucu zırhı su yalıtımı!

İZODER’in Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, 17 Ağustos 1999 Depremi’nin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen Türkiye’nin hala depreme hazırlıklı olmadığını belirtti. Erdoğan 'Binaların koruyucu zırhı su yalıtımı' dedi.

Evostar Soyak Evleri'nde tüm masraflar Soyak'tan!

Soyak imzası ile hayata geçirilen ve İstanbul Avrupa Yakası Halkalı'da konumlandırılan Evostar Soyak Evleri'nde tüm masraflar Soyak'tan. Projede konut büyüklükleri 31 metrekare ile 145 metrekare arasında değişiyor.

Konut kredisi refinansman masrafları iadesi nasıl olur?

Refinansman ödemekte olduğunuz konut kredisinin kapatılması ve size şu andaki faiz oranlarıyla yeni bir kredi tahsis edilmesi işlemine deniyor. Peki, konut kredisi refinansman masrafları iadesi nasıl olur?

Refinansman kredi masrafları nelerdir?

Sahip olunan kredinin daha avantajlı faiz oranıyla yenilenmesine refinansman deniyor. Kredi oranının aynı bankada iyileştirilmesine yeniden fiyatlandırma olarak da karşımıza çıkıyor. Peki, refinansman kredi masrafları nelerdir?

Müşterek tapu ayırma masrafları!

Müşterek tapu, müşterek mülkiyet hakkını gösteren tapu belgesine deniyor. Peki birden fazla kimseye ait olan bu müşterek tapu nasıl ayrılır? Müşterek tapu ayırma masrafları nelerdir?

Bedelsiz tapu devri masrafları!

Bedelsiz tapu devri işlemi için, gerekli belgelerin temin edilerek, devir masraflarının ödenmesi gerekiyor. Peki bedelsiz tapu devri harcı binde kaçtır? İşte bedelsiz tapu devri masrafları..

ferdi iskan masrafları Haberi

ferdi iskan masrafları

Ferdi iskan zorunlu mu?

Ferdi iskan diğer adıyla da Bağımsız Bölüm Kullanma İzni Belgesi;  “Bağımsız bölüm sahiplerinin müracaatı ile her bağımsız bölüm için ayrı ayrı düzenlenen ruhsat niteliğindeki izin belgesidir”.


Satın almış olduğunuz dairenizin bulunduğu binanın inşaatının tamamen bittiğinde tamamı için Yapı Kullanma İzin Belgesi (İskan Belgesi) tanzim edildikten sonra yapı sahibinin veya bağımsız bölüm sahiplerinin müracaatı ile alınabiliyor. Dairenizin metrekare ölçümü baz alınarak ilgili vergiler tahsil edilerek ilgili belediye tarafından veriliyor.


Elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelik başvurusu için söz konusu ferdi iskan belgesi şartı aranıyor. Ferdi iskanın alınabilmesi için gerekli belgelerin temin edilip, ferdi iskan masrafının ödenmesi gerekiyor.


Ferdi iskan almak için gerekenler... 

1) Ferdi İskan belgesi almak istediğiniz dairenizin tapu fotokopisi.

2) Emlak Vergi Müdürlüğünden yani Belediye Gelirler Müdürlüğü'nden söz konusu bağımsız...