26 / 04 / 2024

ferdi sistem

ferdi sistem

Posta Gazetesi yazarı Tamer Heper, binada hem merkezi sistem var hem ferdi sistem diyen okurunun sorularını yanıtlıyor. İşte o yazı!

3. köprüde otoyol ve raylı sistem eş zamanlı tamamlanacak!

3. Boğaz köprüsü Yavuz Sultan Selim’de sona hızla yaklaşılıyor. Gelecek yıl tamamlanması öngörülen 3. köprüde, otoyol ve raylı sistem eş zamanlı tamamlanacak. Ancak, önce karayolu sonra ardından demiryolu hizmete girecek.

İzmir'de raylı sistem hattı 180 kilometreye ulaşacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Azizi Kocaoğlu yapım aşamasındaki 26 kilometrelik Selçuk hattı ve tramvay hatlarımızla birlikte 2019'a gelindiğinde 180 kilometrenin üzerinde bir raylı sistem ağını hizmete almış olacağız” dedi...

İstanbul'da raylı sistem hattı 2019'da 441 kilometreye ulaşacak!

İstanbul, 2019 yılında dünyanın pek çok gelişmiş şehrinden daha uzun ve modern bir metro sistemine kavuşacak. Raylı sistemlerin 2019'da 441 kilometreye ulaşması öngörülürken, sonraki yıllarda 981 kilometrelik raylı sistem hedefleniyor.

Panayır Kavşağı'na raylı sistem!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentteki ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında Panayır Kavşağı raylı sistem inşaatının kısa sürede başlayacağını açıkladı. İşte Altepe'nin açıklamaları...

Durmazlar Makine Samsun raylı sistem ihalesini kazandı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Durmazlar Makine AŞ arasında yaklaşık 13 milyon avroluk raylı sistem alımı ihalesi protokolü imzalandı.

Kaya Sistem İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaya Sistem İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Kübra Kaya tarafından 10 bin TL sermaye ile 2 Ekim'de Şişli, Feriköy Yayla Mahallesi, Ozan Eczacı Sokak'ta kuruldu.

Antalya 2'nci etap raylı sistem ihalesi sonuçlandı!

ANTALYA'da 18 kilometrelik 2'nci etap raylı sistem ihalesi sonuçlandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığfnca gerçekleştirilen ihale 259 milyon 498 bin liralık teklifiyle Makyol İnşaat'ın oldu.

Antalya 2'nci etap raylı sistem ihalesinde süreç tamam!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nce, 20 Ağustos'ta ilk oturumu yapılan Antalya 2'nci etap raylı sistem ihalesinde süreç tamamlandı.

Ferdi iskan zorunlu mu?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan binada dairelerde oturumun başlaması için iskandan sonra, ferdi iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki, ferdi iskan zorunlu mu?

Ferdi Tayfur 16 villasını ve arazilerini dolandırıcıya kaptırdı!

Ünlü sanatçı Ferdi Tayfur, kendisini doktor olarak tanıtan kişi tarafından dolandırıldı. 2 yıl önce Yalova'da tamamlanmamış bir siteden aldığı 16 villa ve 6 villa arazisini kaptıran Tayfur, mahkemeye başvurdu.

Denizli’de içme suyu için yeni sistem!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kurulacak olan yeni teknolojik sistem ile altyapının yenilendiği bölgelerdeki tüm içme suyu şebekesinin tek merkezden elektronik olarak izleneceğini söyledi.

Denizli'de su için yeni sistem kuruluyor!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kurulacak olan yeni teknolojik sistem ile altyapının yenilendiği bölgelerdeki tüm içme suyu şebekesinin tek merkezden elektronik olarak izleneceğini söyledi.

Labsis Analitik Laboratuvar Sistem ve Teknolojileri Limited Şirketi kuruldu!

Labsis Analitik Laboratuvar Sistem ve Teknolojileri Limited Şirketi, Ozan Temel tarafından 10 bin TL sermaye ile 28 Ağustos'ta Esenler, Oruç Reis Mahallesi, Tekstilkent Caddesi'nde kuruldu.

ferdi sistem Haberi

ferdi sistem

Yasaya uymamışlar


Dört bloklu bir sitede oturuyorum. Kaloriferimiz kömürlü. Ancak iki blok iki sene önce bizden ayrıldı kombili sistem doğalgaza geçti. Şimdi diğer iki blokta da 15 kişi doğalgaza geçiş istiyor, bunların dışında kalanlar istemiyor. Burada kimin dediği olur? 


Çok merak ediyorum, biz toplu yaşanan yerlerde hiç huzurlu yaşayamayacak mıyız? Nedense bizde toplum olarak demokrasi anlayışı yerleşmedi. Yani çoğunluğun isteğine uymak mümkün değil gibi. Herkes kendi bildiği gibi yaşamak istiyor. Bu mümkün değil. Şimdi bunları ne için söylüyorum anlayacaksınız. Bir kere toplam inşaat alanı 2000 metrekarenin altında yapılarda ısı sisteminin değiştirilmesi için sayı ve arsa payı çoğunluğu ile karar almak lazım.


2000 metrekarenin üzerindeki yapılarda merkezi sistemden ferdi sisteme geçmek için ise tüm bağımsız bölüm maliklerinin kabulü lazım. Sizin binaların toplam inşaat...