20 / 04 / 2024

Ferit Şahenk kimdir

Ferit Şahenk kimdir

Ferit Şahenk Galataportistanbul'un Doğuş Grubu ve kendisi için ustalık eseri olduğunu söylüyor. Şahenk, "Bugüne kadar grup olarak hep yaptık devrettik. Bu ise gelecek kuşaklar için kalıcı bir eser ve geleceğe açılan yeni penceremiz" diyor…

Ferit Şahenk Yunanistan’daki apartmanını elden çıkardı!

Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk, Yunanistan’daki apartmanını 3 milyon euroya Yunan milyoner Apostolos Vakakis'e sattı.

Ferit Şahenk ve Hüsnü Özyeğin arasındaki 102.5 milyon euroluk anlaşma iptal!

Dünya gazetesi yazarı Kerim Ülker, Doğuş Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ile iş adamı Hüsnü Özyeğin arasındaki AVM satışı anlaşmasının iptal edildiğini yazdı. 

Ferit Şahenk, İspanya’daki gözde otelini satıyor!

Yaşadığı mali zorluklardan dolayı yurtdışındaki tüm lüks otellerini satışa çıkardığına yönelik haberleri çıkan Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk'in İspanya'daki oteline alıcı çıktığı ifade edildi. 

Doğuş Grubu inşaat sektöründen çıkıyor mu?

Türkiye'nin en köklü inşaat firmaları listesi yapılsa Doğuş İnşaat ilk sıralarda yer alır. Geçmişi 1951 yılına dayanan Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş. bugünkü Doğuş Holding’in de temellerini oluşturuyor.

Ferit Şahenk, Atina'daki Kanada Büyükelçilik binasını satın aldı!

Türkiye'de yeme içme pazarında yaptığı satın almalarla adını duyuran Doğuş Grubu'nun Yönetim Kurulu Ferit Şahenk, Yunanistan'da tarihi bir bina satın aldı. Şahenk, Kanada'nın Atina'daki Büyükelçilik binasını bünyesine kattı.

Ferit Şahenk, Yunanistan'da tarihi bina satın aldı!

Türkiye'de yeme içme pazarında yaptığı satın almalarla adını duyuran Doğuş Grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Yunanistan'da tarihi bir bina satın aldı.

En çok bağış yapan Türkler arasında inşaatçılar da var!

Capital Dergisi tarafından Türkiye’de hayırseverlik alanında farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan ‘Gönlü Zengin İş İnsanları Araştırması’ açıklandı. En çok bağış yapan Türkler arasına inşaatçılar da var.

Ferit Şahenk Hotel Ambasador'la yakından ilgileniyor!

Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk, Hırvatistan'ı adeta ikinci vatanı olarak belirledi. Ülkedeki yatırımlarını 2014 yılı sonuna kadar 400 milyon euro'ya çıkaracağı konuşulan Şahenk'in Hırvatistan'daki yeni gözde sektörü ise turizm.

Ferit Şahenk'ten madenci çocuklarına burs!

DOĞUŞ Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, vefat eden madencilerin, yüksek öğrenim çağına gelmiş veya halen yüksek öğrenimini sürdüren çocuklarına üniversite eğitimleri boyunca burs sağlayacak.

Ferit Şahenk Doğuş Power Center için yargı yolunu tuttu!

SON dönemde eğlence ve yeme-içme sektörlerindeki yatırımlarıyla dikkat çeken Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in başı imar planlarıyla dertte. Ferit Şahenk Doğuş Power Center için yargı yolunu tuttu.

Ferit Şahenk, casino işletmeye hazırlanıyor!

Yeme içme sektöründe yaptığı satın alma ve yatırımlarla 2013' e damga vuran Doğuş Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, gözünü yeni bir alana daha çevirdi...

Ferit Şahenk Fatih Ormanları'nda Serdar Bilgili'ye ortak oldu!

SON dönemlerde eğlence ve yeme içmeye yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk, şimdi de Serdar Bilgili’nin 29 yıllığına kiraladığı Fatih Ormanları’na ortak oldu...

Ferit Şahenk iki gözde restorantı daha aldı!

Ferit Şahenk iki gözde restorantı daha aldı. “Bir gün her restoran Ferit Şahenk’in olacak...” Dilden dile dolaşan bu kehanet yakın bir gelecekte doğrulanacak gibi...

Ferit Şahenk kelepir Yunan adalarını Mikonos’a, Ibiza’ya rakip yapacak!

Krizden kırılan Yunanistan’ın satışa çıkardığı üç otele Ferit Şahenk talip oldu. Doğuş Grubu şu an yıkık haldeki otelleri modernleştirip, dünya zenginlerini Ege Denizi’ne çekmenin hesaplarını yapıyor....

Galataport, Katar Varlık Fonu'na mı satılıyor? Bloomberg: Ferit Şahenk görüşme yapıyor! 

Bloomberg, Katar Varlık Fonu Qatar Investment Authority tarafından Galataport'un satın alınabileceğini gündeme getirdi. İşte ayrıntılar...

Hüseyin Ferit Volkan kimdir? Hangi otellerde üst düzey yöneticilik yaptı?

Hüseyin Ferit Volkan kaç yılında ve nerede doğdu? Hangi otellerde çalıştı? Martı GYO’da hangi pozisyonda görev alıyor? İşte Hüseyin Ferit Volkan’ın biyografisi...

Türkiye'nin en zengin onuncu ismi Filiz Şahenk'in serveti ne kadar? Filiz Şahenk Nereli?, Kaç yaşında? 

Türkiye'nin en zengin isimleri arasında yer alan işkadını Filiz Şahenk, Forbes tarafından Türkiye'nin en zengin onuncu kişisi olarak belirlendi. Peki, Filiz Gıda'nın kurucusu  olan Filiz Şahenk kimdir, serveti ne kadar? 

Ferit Faik Şahenk kimdir? Hangi üniversitede okudu? Nereli? 

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı CEO'su Ferit Faik Şahenk kimdir? Kaç yaşında? Ferit Faik Şahenk daha evvel hangi  vazifelerde bulunmuştur? Ferit Faik Şahenk'in eğitim hayatı nasıldı?

Ferit Bülent Eczacıbaşı Kimdir?

Ferit Bülent Eczacıbaşı kimdir? Ferit Bülent Eczacıbaşı’nın mesleği nedir? Ferit Bülent Eczacıbaşı hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Galataport'un ilk kiracılarına büyük jest!

Ferit Şahenk ve Serdar Bilgili, ortak olarak açtıkları Galataport İstanbul’dan dükkan kiralayan ilk müşterilerinden 6 ay boyunca kira almayacak...

Ferit Şahenk, İsrailli emlak kralı Rotem Rosen ile New York'ta restoran açacak!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde Ferit Şahenk, İsrailli emlak kralı Rotem Rosen ve Hintli mutfak gurusu Arjun Waney tarafında New York'ta gerçekleştirilecek yeni yatırımı kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in o yazısı...

Ferit Şahenk, İstinyePark'taki hisselerini Katar'a satıyor!

Varlık satışını sürdüren Ferit Şahenk, İstinyePark’ta yüzde 42’lik hissesini dünyanın en büyük fonlarından olan Qatar Holding LLC'ye 1 milyar dolara satıyor.

Ferit Şahenk Mandarin Oriental Bodrum’daki lüks evini sattı!

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Mandarin Oriental Bodrum’daki lüks evini ABD'de fon yöneticisi olan Ahmet Okumuş'a sattı. 

Ferit Şahenk Atina’daki marinayı satıyor!

Yatırımlarını devretmeye başlayan Doğuş Grubu, Atina Flisvos’taki payını ortağı Lamda Develompent SA’ya sattı...

Ferit Şahenk 3 yıl önce aldığı şirketi satıyor!

Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk 2016 yılında satın aldığı dünyanın en büyük süper yat bakım tesislerinde içinde bulunduğu Marina Barcelona 92'deki (MB 92) hisselerini devrediyor.

Galataport'ta açılış hazırlığı!

Karaköy'de Galataport İstanbul projesinin 2020 yılının ikinci çeyreğinde açılması planlanıyor. Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ferit Şahenk’in bu yatırımı grubun 'ustalık dönemi eseri’ olarak nitelendiriyor.

Ferit Şahenk: Galataport ustalık eserim!

Ferit Şahenk Galataportistanbul'un Doğuş Grubu ve kendisi için ustalık eseri olduğunu söylüyor. Şahenk, "Bugüne kadar grup olarak hep yaptık devrettik. Bu ise gelecek kuşaklar için kalıcı bir eser ve geleceğe açılan yeni penceremiz" diyor…

Ferit Şahenk kimdir Haberi

Ferit Şahenk kimdir

TÜRKİYE’DE son yıllarda en çok tartışılan projelerden biri her halde Galataportistanbul’dur. Benim gazetecilik hayatımda da uzun bir süreç içinde bu proje zaman zaman gündeme geldi. Projeyle ilgili tartışmaları hep izledik. Şimdi proje sona gelmiş görünüyor. Üstelik sanki mutlu sonla bitecek gibi. Doğuş Grubu ve Bilgili Holding ortaklığı ile hayata geçirilen projenin lansmanı geçtiğimiz günlerde yapıldı. Lasmanda Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ferit Şahenk ve Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili’nin yanı sıra Doğuş Holding Başkan Vekili Hüsnü Akhan da bulundu. Lansmana verilen önem en üst düzeydeydi. Galataport’un açılış tarihi olarak 2020 yılı Nisan ayı verildi. Aslında açılış için proje ekibinin teknik bitiş tarihi olarak Mayıs 2020’yi verdiğini Hüsnü Akhan anlattı. Fakat Ferit Şahenk’in Avrupa Futbol Şampiyonlar...