16 / 04 / 2024

FETO mahkeme

FETO mahkeme

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talimatıyla FETÖ şirketlerinin tapuya kayıtlı gayrimenkuller listelendi. Yapılan araştırma sonucu 1.174 taşınmazın satış ve devir işlemleri durduruldu.

Kira uyarlama davasında kriterler neler? Mahkeme 4 bin TL'lik kirayı 18 bin TL'ye yükseltti!

Ev sahipleri, evlerinin rayiç bedelinin belirlenmesi için mahkeme yoluna başvuruyor ve kira uyarlama davalarında bu nedenle artış yaşanıyor. Peki kira uyarlama davalarında mahkemelerin kriterleri neler? İşte ayrıntılar...

Üsküdar Salacak’taki kaçak yapıların yıkımında son dakika: Bakanlık engelledi, mahkeme İBB haklı dedi!

İBB’nin Üsküdar Salacak’taki kaçak yapılar ile ilgili yıkım kararına gelen bakanlık engeline, mahkeme tarafından dur denildi. İşte o son dakika gelişmesi...

Mahkeme kararı ile evden çıkarılan kiracı, 2 kızıyla sokakta kaldı!

Antalya'da iki kızıyla bir binanın giriş katında 7 yıldır ikamet eden Edip Ayhan, mahkeme kararıyla evden çıkarılınca sokakta kaldı.

İzmir’deki gökdelenler için şok mahkeme kararı! Gökdelenler yıkılacak mı?

İzmir'de yükseklikleri ile dikkat çeken gökdelenler tartışma konusu olmaya devam ediyor. Mahkeme, bu gökdelenlerin yüksekliğini hukuka aykırı buldu.

Başvurusu reddedilen depremzede mahkeme kararı ile konut hakkı kazandı!

Elazığ’da 24 Ocak 2020’de yaşanan depremlerin ardından evi hasar alan fakat ilana zamanında başvurmadığı gerekçesiyle başvurusu onaylanmaya depremzedeyi, mahkeme haklı buldu.

Mashattan için yıkım kararı gelebilir: Mahkeme yapı denetim ve iskân belgelerini iptal etti! 

Maslak'ta yıllar önce yapılan 10 blok ve 2 bin 200 konuttan oluşan Mashattan adlı sitenin yapı denetim ve iskan belgeleri sahte iskan alındığı belirtilerek, Mahkeme tarafından iptal edildi. 

Yalova Merkez'de Mahkeme Kararıyla Satılık 10.215 m² Tarla!

Mahkeme kararıyla satışa çıkarılan tarla Yalova Merkez'de! Mahkeme tarafından verilen kararla, Yalova Merkez'de bulunan 10.215 m² büyüklüğündeki tarla satışa sunuldu.

22 kuruş yüzünden kiracıyı tahliye ettiler! Şok mahkeme kararıyla 1 milyonluk maliyet ortaya çıktı! Kiracılar için uyarı

Sadece 22 kuruş eksik ödeme yüzünden tahliye edildi! Kiracıya şaşırtan mahkeme kararıyla 1 milyonluk maliyet ortaya çıktı. Kiracıları tedirgin eden bu olay, kiracı haklarına dair önemli bir uyarı niteliği taşıyor. Detaylar haberimizde!..

Mahkeme kararını verdi! Özel okullardaki fahiş zamma dur denildi! Kayıt zorunluluğu geldi!

Özel okul ücretlerinde yüzde 65'i geçen artış oranıyla ilgili emsal karar çıktı. Mahkeme kararını verdi! Özel okullardaki fahiş zamma dur denildi! 

Kredi kart sahiplerine müjdeli haber! Yüksek mahkeme öyle bir karar verdi ki, herkes yararlanacak!

Yıllardır yılan hikayesine dönen kredi kart aidatlarının iadesi konusunda bu defa çok önemli bir gelişme yaşandı. Davaya bakan yüksek mahkeme kart sahipleri lehine karar verdi. Kart aidatınızı almak için ne yapacaksınız? Hemen bakın!

Wings Ankara projesinde tapu sahiplerine mahkeme şoku!

Mahkeme Ankara'da THK Üniversitesi arazi üzerinde inşa edilen Wings Ankara projesinde 242 ev ve iş yeri sahibinin tapuları sahiplerinden alınarak THK'ya geçirildi.

Mahkeme Ümraniye'deki Limonlu Bahçe projesinin imar planlarını iptal etti

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı'nın şirketi Ak Yapı'nın İstanbul Ümraniye'de yapımı süren Limonlu Bahçe Konaklarıyla ilgili açılan imar planlarıyla ilgili davada mahkeme imar planlarını iptal etti.

Ev sahibi kiracı davalarına hangi mahkeme bakar?

Ev sahipleri ve kiracıların arası her zaman günlük gülistanlık olmamaktadır. Peki büyük kavgalar meydana gelirse, “Ev sahibi kiracı davalarına hangi mahkeme bakar?” İşte detaylar!

FETO mahkeme Haberi

FETO mahkeme

Hükümet darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016’dan FETÖ’nün mali kaynaklarını engellemek için mücadelesine hız kesmeden tüm hızıyla devam ediyor.  Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talimatıyla Tapu ve Kadastro Müdürlükleri de harekete geçti. FETÖ’ye destek veren, üye olan ve özellikle kamu kurum ve kuruluşlarından haklarında idari ve adli süreç başlatılan kişiler belirlendi. Belirleme sürecinin ardından 1 yıl içinde teyit edilen kişilere ait bin 174 taşınmazın işlemi tapu işlemi durduruldu. Hazine'ye 4 bin 788, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ise 2 bin 131 taşınmaz devredildi. FETÖ’nün darbe girişiminin ardından FETÖ’nün mal kaçırmasını engellemek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talimatıyla Tapu Müdürlükleri harekete geçti.


TAPU İŞLEMLERİ KESİLDİ


FETÖ’ye mali destek sağlamak, mal kaçırmak, para transferi yapmak gibi amaçlara yönelik olarak, terör yapısına destek veren, üye...