29 / 03 / 2024

Fikirtepe Projeleri

Fikirtepe Projeleri

Habertürk'ten Esra Boğazlıyan, Mart 2019 seçimleri öncesi belediye başkanları ile görüşmeler yapıyor.  Esra Boğazlıyan, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile görüşme yaptı. 

Fikirtepe'de yürütmeyi durdurma kararı!

7 yıl önce Kadıköy Fikirtepe'de başlayan kentsel dönüşüm projesinde yeni gelişme yaşandı. Vatandaşlar, riskli alan kararının iptali için dava açtı ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Fikirtepe'de kentsel dönüşümün önü açıldı!

Fikirtepe’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı müdahalelerle tüm tıkanıklıkların önü açıldı. Lokasyonu ve prim potansiyeli ile öne çıkan bölgede çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 35 bin konuta ev sahipliği yapacak bölgede yeni projelerin değeri 18 milyar doları bulacak.

Ercüment Oruç: Fikirtepeli kira yardımı bekliyor!

Fikirtepe halkı, aradan 5 yıl geçmesine rağmen varsayılan zenginliği bir türlü göremedi. 1200 TL kira yardımı Kadıköy’de oturmaya yetmiyor, çözümsüz adalardaki vatandaş anlaşma ve kira yardımı bekliyor...

Fikirtepe hem oturum hem yatırım için avantajlı!

Cumhuriyet Gazetesi Gayrimenkul sayfası yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında uzun zamandan beri konut sektörünün gündeminde olan Fikirtepe hakkında soruları cevapladı. İşte o yazı....

Fikirtepe Türkiye'nin Manhattan'ı olacak!

Kentsel dönüşümün simgesi olan Fikirtepe'de 4 firma daha ruhsatını aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, projenin örnek olduğunu belirterek "Türkiye'nin Manhattan'ı Fikirtepe'de yükselecek" dedi.

Fikirtepe'de 4 şirket daha ruhsat aldı!

Kadıköy Fikirtepe'de devam eden, 18 milyar dolar değerindeki Türkiye'nin ilk büyük ve planlı kentsel dönüşüm projesinde mutlu sona yaklaşıldı.

Anka Yapı ile Mist İnşaat Fikirtepe'de anlaşmayı sağladı!

Anka Yapı İlk imzalara başlamış olmasına rağmen Mist İnşaat ile sözleşme imzalayarak yola devam etmek isteyen çoğunluk sesine lakayt kalmadı.

Fikirtepe'de konutların metrekare fiyatı 2'ye katlandı!

Anadolu yakasında iddialı yatırımların adresi Fikirtepe’de konutların metrekare fiyatı 2 yılda ikiye katlandı. Baysaş İnşaat YK Başkanı Şemsettin Aydın, geleceğine inandıkları bölgede yeni yatırımlarına başladıklarını açıkladı…

Umut Durbakayım: Fikirtepe'de 4. projeler hazır!

Teknik Yapı'nın ikinci kuşak patronu ve Nazm Durbakayım'ın oğlu Umut Durbakayım, Fikirtepe'de kentsel dönüşümünün algı anlamında yanlış ifade edildiğini söyledi.

İnşaat sektörünün yeni gözdesi Fikirtepe!

Kentsel dönüşüm bölgesi Fikirtepe’de projelerinin hızla kendilerini göstermeye başladığına dikkat çeken Baysaş İnşaat Başkanı Şemsettin Aydın, “Yeni ruhsatlar anlaşma sürecini hızlandırdı” dedi.

Selka NSK Fikirtepe proje alanı boşaltılıyor!

Şubat ayında imza sayısını yüzde 100 tamamlayan Selka NSK Fikirtepe İncirli Bostan dere kenarındaki yüzde 100 anlaşma sağladığı adaya tebligat gönderdi ve Selka NSK Fikirtepe proje alanı boşaltılmaya başlandı...

Fikirtepe'de 1 yıl içinde kaba inşaatlar yükselecek!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanmasıyla bölgenin 1 - 2 ay içerisinde tamamen terk edilmesi öngörülüyor. Fikirtepe Müteahhitler Platformu Sözcüsü Özkan Eker açıklama yaptı.

Fikirtepe'de metrekare fiyatı ne olmalı?

Emlak uzmanlarına göre şu anki güncel fiyatlandırmanın metrekare bazında en az 12 bin TL ve üstü olması gerekirken bölgeye gelen firmaların öz sermaye yetersizliği ve finansal sorunları nedeniyle ucuz kaldığı dillendiriliyor...

Başaran İnşaat Fikirtepe'de yıkıma başladı!

Başaran İnşaat dün itibarı ile boşalttığı Fikirtepe Mandıra caddesi üzerindeki adada yıkıma başladı. Başaran İnşaat Mina Towers projesi, 1702 daire, 27 restoran, 68 ticari birimden oluşuyor.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İstanbul Fikirtepe’de yarım kalan kentsel dönüşüm projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bitiriliyor. Bakanlık, 2020 Kasım'da yarım kalan projeleri bitireceğini duyurmuş ve 60 bin kişiyi ilgilendiren ‘Yeni Fikirtepe’ için harekete geçmişti. Peki dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çilesi!

Fikirtepe’de 2012 yılında başlayan kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yıkılan evlerin sahipleri, projelerin başlamamasından şikayet ediyor. Firmaların vaatlerini yerine getirmediğini söyleyen mağdurlar sorunun çözülmesini istiyor.

Fikirtepe'de projeleri Kiptaş ve İller Bankası tamamlayacak!

Fikirtepe’de yaşanan sıkıntılar hakkında en net çözüm Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığı ile getirişiyor. Bakanlık mevcut sıkıntılı projeleri Kiptaş ve İller Bankası aracılığıyla tamamlanacağını açıkladı. 

Kiptaş Fikirtepe'de satış ofisi açtı!

İller Bankası ve İBB iştiraki olan Kiptaş ile Fikirtepe'de proje yapan Vartaş ve Anka Yapı’nın projeleri için ortaklık kurulmuştu. Kiptaş projeler için Fikirtepe'de satış ofisi açtı.

Fikirtepe’de 13 yapı adasının temeli atıldı!

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni gerçekleşti. Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ''Türkiye'nin her köşesinde konut projeleri hayata geçirmeye başladık'' dedi.

Kiptaş Fikirtepe'de sahaya iniyor!

Fikirtepe’de zora düşen Vartaş ve Anka’nın projeleri için ‘çözüm’ imzaları atıldı. Finansman desteğini İller Bankası verecek, inşaatları Kiptaş yapacak. Kiptaş, 5 Şubat’a kadar sahaya inecek

Babacan Holding'ten Fikirtepe'ye 2 bin 500 yeni konut!

Babacan Holding, şimdi de kentsel dönüşüm projeleri için kolları sıvadı. Kadıköy Fikirtepe’de iki ayrı dönüşüm projesine start veren Babacan Holding, toplam 950 milyon TL değerindeki yatırımla 2 bin 500 konut inşa edecek.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm için özel çözüm!

Dönüşümün pilot bölgesi Fikirtepe’de bakanlıktan sonra direksiyona özel sektör geçmeye hazırlanıyor. Teknik Yapı Başkanı Durbakayım, “Sorunlu projeleri bakanlık devraldı. Bölgedeki sorunlu adalara biz de talibiz” dedi.

Efekta Mimarlık, Fikirtepe’de 6 proje birden yapıyor!

Kuruluşundan bu güne yaptığı kentsel dönüşüm projeleri ile dikkat çeken Efekta Mimarlık dönüşümün sembol lokasyonu Fikirtepe’ye damgasını vurdu.

Mehmet Özhaseki, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projesini inceleyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fikirtepe'de iş yapan müteahitlerle toplanıyor. Özhaseki, Fikirtepe'yi ziyaret edip, Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde başarılı çalışmalara imza atan projeleri yerinde inceleyip, son durumları hakkında bilgiler alacak.

Fikirtepe Brooklyn Park'ta teslimler Aralık'ta!

Fikirtepe’nin en gözde projeleri arasında gösterilen Brooklyn Park’ta dış cephe giydirmeleri başladı. İlk teslimlerin Aralık ayında yapılacağı Brooklyn Park, bölgedeki projeler içinde teslim gerçekleştiren ilk proje olacak.

Dumankaya Fikirtepe ve Gebze projeleri yeni yılda satışta!

Dumankaya İnşaat, 2016 yılı içerisinde Fikirtepe projesini görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. Gebze'deki projeyi ise 2016'nın son çeyreğine hazırlayan Dumankaya, her iki projenin de çalışmalarına devam ediyor...

Pana Yapı'nın projeleri Recexpo Fuarı'nda tanıtıldı!

Türkiye’nin yeni ve prestijli gayrimenkul firmalarından Pana Yapı, markalı konut projeleriyle yurtdışında da adından söz ettirmeye devam ediyor. Pana Fikirtepe projeleri Bakü RecexpoFuarı 2015'de görücüye çıktı.

Fikirtepe Projeleri Haberi

Fikirtepe Projeleri

Habertürk'ten Esra Boğazlıyan, Mart 2019 seçimleri öncesi belediye başkanları ile görüşmeye devam ediyor. Başkanlarla 10 Bin Adım’ın bu haftaki konuğu Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu oldu. 

Nuhoğlu, Bağdat Caddesi ve Fikirtepe'deki inşaatların son durumu hakkında açıklamalar yaptı ve şunları söyledi "Kadıköy genelinde inşaatlar durdu" dedi. Nuhoğlu, CHP'de kurultay çağrılarına destek vererek imza vermişti. Nuhoğlu, "İmzamın arkasındayım, aday adayıyım" dedi. Nuhoğlu, adayların ön seçimle belirlenmesi gerektiğini de ifade etti. İşte Esra Boğazlıyan'ın yazısı.. 

Kadıköy deyince son aylarda, son yıllarda akla ilk gelen hiç kuşkusuz Fikirtepe… Sancılı ve tartışmalı başlayan kentsel dönüşümdeki sıkıntılar devam ediyor. Müteahhitlerle vatandaş arasındaki problemler, çevre sakinlerinin ‘Mağduruz’ şikayetleri gündemden hiç düşmüyor. Peki Fikirtepe’de neler oluyor? Sahiden söylendiği gibi dönüşüm çalışmaları tıkandı mı? Başkan Nuhoğlu’yla Fikirtepe’ye gittik. Kısa bir...