29 / 03 / 2024

finans sistemi

finans sistemi

Tasarruf sahiplerinin birikimlerini ekonomiye kazandırmak amacıyla yeni finansal kavramlar gelişmiştir. Bunlardan birisi de Sukuk. Sukuk nedir?‘’Sukuk Arapça kökenli bir kelime olmakla birlikte karşıladığı anlam kısaca faizsiz bonodur. "Finansal sertifika" olarak da bilinir. Gayrimenkul sektörüne et

Sukuk Uygulama Alanları / Sukuk’un gayrimenkul sektörüne etkisi!

Tasarruf sahiplerinin birikimlerini ekonomiye kazandırmak amacıyla yeni finansal kavramlar gelişmiştir. Bunlardan birisi de Sukuk. Sukuk nedir? Gayrimenkul sektörüne etkisi ve uygulama alanlarını Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor..

Faizsiz konutta masraflar düşecek! Ev sahibi olmak kolaylaşacak! 

Birevim, Emin Evim, Fuzul Gayrimenkul, İmece Yatırım, Katılımevim ve Sinpaş; BDDK’dan ‘Tasarruf Finansı’ sistemi için lisanslarını alan şirketler oldu. Sektör temsilcileri, konut ve ve otomobil için ekstra kredi masrafı olmayacağına dikkat çekti. 

Faizsiz konut sisteminin finans sistemi ile entegrasyonu!

Faizsiz konut ve otomobil edindirme şirketlerine yönelik yasal düzenleme çalışmaları yapılacak ve sektör yasal çerçeve kapsamına alınacak...

Faizsiz ev alma sistemine yoğun ilgi!

Vatandaşı bankadan kredi almadan ev sahibi yapan “Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finans Sistemi"ne ilgi artıyor. Finansevim Genel Müdürü Öztürk, “Faiz indirimiyle harekete geçen vatandaş bizlere de akın etti. Şubelerimize ziyaretler 2 katına çıktı” diye konuştu...

Konutta elbirliği sistemi yüzde 50 büyüdü!

Artan kredi faiz oranlarının ardından 135 bin konutun satışının yapıldığı elbirliği sistemi, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi tarafından denetim uygulanacak.

Emre Özkaya: Gayrimenkulün reçetesi faizsiz finans sistemi!

Finansevim Yönetim Kurulu Başkanı Emre Özkaya, 2019'da gayrimenkulün reçetesinin faizsiz finans sistemi olacağını söyledi. Özkaya, sistemle gerçekleşen satışlarla sektörün nefes alacağını açıkladı.

Finansevim'den faizsiz finans sistemi!

Ayda 250 milyon liralık ev ve araba teslimatı gerçekleştiren Finansevim, faizsiz finans sistemiyle tasarrufu artırıyor ve kolay mülk sahibi olmayı sağlıyor.

İstanbul Finans Merkezi için düzenleme sinyali!

Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptığı açıklamada, "İstanbul Finans Merkezi Projesi içerisinde, finansal sistemi oluşturan kurumların yapıları, işleyişine ilişkin çok daha liberal, daha serbest piyasa ekonomisine dayalı düzenlemeler yapmamız gerekiyor." dedi.

Osman Akyüz: Faizsiz finans sistemi kriz üretmiyor!

Katılım Bankaları Birliği Genel Sekreteri Akyüz, faizsiz finans sisteminin kriz üretmediğini ve krize daha dayanıklı olduğunu söyledi. Akyüz, belirledikleri strateji doğrultusunda 2025’te katılım bankalarının payını yüzde 15’e çıkaracaklarını belirtti.

Kağıthane 7000'de 380 bin liradan başlayan fiyatlarla!

İstanbul Kağıthane'de konumlanan Kağıthane 7000 projesinde konutlar 380 bin TL'den başlayan fiyatlarla sunuluyor. Genyap tarafından inşa edilen projede, geliştirilen finans sistemi ile peşin ödemelerde yüzde 20 indirim uygulanıyor.

Kağıthane 7000 projesinde yüzde 20 indirim!

İstanbul Kağıthane'de konumlanan Kağıthane 7000 projesinde konutlar 380 bin TL'den başlayan fiyatlarla sunuluyor. GENYAP tarafından inşa edilen projede, geliştirilen finans sistemi ile peşin ödemelerde yüzde 20 indirim uygulanıyor...

Kağıthane 7000 Evleri'nde yüzde 20 indirim!

GENYAP tarafından inşa edilen projede, geliştirilen finans sistemi ile peşin ödemelerde yüzde 20 indirim uygulanıyor. Kağıthane 7000 projesinde konutlar 380 bin TL'den başlayan fiyatlarla sunuluyor.

Sarphan Finans Park'ta ofisler satışa çıktı! 470 bin liraya! 5 ödeme seçeneğiyle!

Ataşehir'de yükselen Sarphan Finans Park projesinde satışa çıkan ofislerin fiyatları 470 bin liradan başlangıç gösteriyor...

Tahincioğlu Ataşehir Finans Merkezi'nde 200 milyon dolara ofis projesi yapıyor!

Tahincioğlu Gayrimenkul, Ataşehir Finans Merkezi'nde yeni bir ofis projesine başlıyor

finans sistemi Haberi

finans sistemi

Bilindiği üzere İslamiyette faiz yasaktır. Gelişen ekonomilerle birlikte İslami şartlara özen gösteren tasarruf sahiplerinin birikimlerini ekonomiye kazandırmak amacıyla yeni finansal kavramlar da gelişmiştir. Bunlardan birisi de Sukuk. Sukuk nedir? Gayrimenkul sektörüne etkisi ve uygulama alanlarını Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor:

‘’Sukuk Arapça kökenli bir kelime olmakla birlikte karşıladığı anlam kısaca faizsiz bonodur. "Finansal sertifika" olarak da bilinir. Kısacası yasak olan faizli kazanca alternatif faizsiz kazanç. En basit şekliyle sukuk bir varlığa sahip olmayı veya ondan yararlanma hakkını göstermektedir. Sukukta yer alan hak-iddia sadece nakit akışı hakkı değil aynı zamanda mülkiyet hakkıdır. Bu, sukuku geleneksel bonolardan farklılaştırmaktadır. Geleneksel bonolar faiz taşıyan menkul kıymetlerden oluşurken, sukuklar temel olarak varlık sepetinde sahiplik hakkından oluşan yatırım sertifikalarıdır.

Sukuk ihracının amacı, toplanan fonlar ile...