20 / 04 / 2024

finansal bütünleşme

finansal bütünleşme

Tasarruf sahiplerinin birikimlerini ekonomiye kazandırmak amacıyla yeni finansal kavramlar gelişmiştir. Bunlardan birisi de Sukuk. Sukuk nedir?‘’Sukuk Arapça kökenli bir kelime olmakla birlikte karşıladığı anlam kısaca faizsiz bonodur. "Finansal sertifika" olarak da bilinir. Gayrimenkul sektörüne et

Sukuk Uygulama Alanları / Sukuk’un gayrimenkul sektörüne etkisi!

Tasarruf sahiplerinin birikimlerini ekonomiye kazandırmak amacıyla yeni finansal kavramlar gelişmiştir. Bunlardan birisi de Sukuk. Sukuk nedir? Gayrimenkul sektörüne etkisi ve uygulama alanlarını Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor..

Ulaştırma ve haberleşme projeleri için 121,7 milyar liralık bütçe ayrıldı! Kalem kalem açıklandı!

Ulaştırma ve haberleşme projelerine 2023 için ayrılan bütçe kalem kalem belli oldu. İşte o rakamlar...

Balıkesir- Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı mecliste!

Balıkesir- Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gayrimenkulde bütünleşik yaşam alanları tercih ediliyor!

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, insanların gayrimenkullerde iyi tasarlanmış, konforlu, altyapısı hazır, geleceğin ihtiyaçlarını dikkate alan, bütünleşik yaşam alanları talep ettiğini söyledi....

Ruanda'da Türk yatırımcılar için büyük fırsatlar var!

Ruanda Yönetim Heyeti CEO'su ve siyaset bilimci Prof. Dr. Shyaka Anastase, 1994'te yaşanan soykırım sonrası ülkede toplumsal barışı sağladıklarını, halkın bütünleştiğini ve kalkınmaya yönelik reformlar yaptıklarını belirterek, "Ruanda'nın yarınları bugününden daha iyi olacak." dedi.

Bütçeye uygun konut kredisi hesaplama!

En uygun kredi hesaplama yöntemleri araştırılarak kredi başvurusu yapmak gerekir. Bütçeye uygun seçilen en hesaplı kredi borcun temerrüde düşme riskini de azaltacaktır.

Düzce Belediyesi'nde bütçe görüşmeleri başladı!

Meclisin bütçe görüşme maratonu bugün birinci oturumu ile başlayacak. Düzce Belediye Meclisi 2017 yılı bütçesi için mesai yapacak. Meclisin Kasım ayı toplantılarının tamamlanmasından sonra şimdi de ‘Bütçe Toplantıları’ başladı.

Isparta Yeni Barla'nın inşası için 6 milyon TL'lik bütçe!

Isparta İl Genel Meclisi Ekim ayı birleşiminde görüşülen Barla Kırsal Kalkınma Eylem Planı kapsamında flaş bir gelişme yaşandı. Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in girişimleri sonucu 6 milyon liralık et bütçe ayrıldı.

Bütünleşik kıyı alanları planı nasıl yapılır?

‘Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği’ne göre bütünleşik kıyı alanları planı nasıl yapılır?

Kemal Küçükcan: Kentsel dönüşüme bütüncül yaklaşılmalı!

Müteahhit Kemal Küçükcan, ''Eski yerleşim alanlarıyla yeni yerleşim alanlarının kentsel dönüşüm projeleri; Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, sorumluluğunda ve koordinasyonunda konuya bütüncül yaklaşılmalı''dedi.

Erhan Kamışlı: İnşaat bütün sektörlerin patronu!

Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı "Gayrimenkul çok inandığımız bir sektör. İnşaat, bütün sektörlerin patronu, bütün sektörleri hareketlendiriyor. Gelecekte büyüme teknolojiden değil inşaattan gelecek." dedi.

Verano Şantiye: RSG Mimarlık'tan doğayla bütünleşen tasarım!

İç mekan ve cephe tasarımları İç Mimar R. Semih Güven ve İç Mimar Didem Güven ortaklığındaki RSG İç Mimarlık imzasını taşıyan, İzmir Çeşme’deki Verano Şantiye, doğayla bütünleşen, yalın ve fonksiyonel tasarımlarıyla dikkat çekiyor.

Çeşme Ilıca Villaları yalın tasarımıyla dikkat çekiyor!

RSG İç Mimarlık imzasını taşıyan, İzmir Çeşme’deki Ilıca Villaları, doğayla bütünleşen, yalın ve fonksiyonel tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Proje toplam 10 villadan meydana geliyor.

Mimarlar Altındağ'da mültecilerin yaşadığı mahalleleri inceledi!

Mimarlar, Suriyeli mültecilerin barınma ve kentle bütünleşme sorununa çözüm önerileri üretmek amacıyla, mültecilerin yerleştirildiği Önder Mahallesi’nde ön tespit gezisi gerçekleştirdi.

finansal bütünleşme Haberi

finansal bütünleşme

Bilindiği üzere İslamiyette faiz yasaktır. Gelişen ekonomilerle birlikte İslami şartlara özen gösteren tasarruf sahiplerinin birikimlerini ekonomiye kazandırmak amacıyla yeni finansal kavramlar da gelişmiştir. Bunlardan birisi de Sukuk. Sukuk nedir? Gayrimenkul sektörüne etkisi ve uygulama alanlarını Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor:

‘’Sukuk Arapça kökenli bir kelime olmakla birlikte karşıladığı anlam kısaca faizsiz bonodur. "Finansal sertifika" olarak da bilinir. Kısacası yasak olan faizli kazanca alternatif faizsiz kazanç. En basit şekliyle sukuk bir varlığa sahip olmayı veya ondan yararlanma hakkını göstermektedir. Sukukta yer alan hak-iddia sadece nakit akışı hakkı değil aynı zamanda mülkiyet hakkıdır. Bu, sukuku geleneksel bonolardan farklılaştırmaktadır. Geleneksel bonolar faiz taşıyan menkul kıymetlerden oluşurken, sukuklar temel olarak varlık sepetinde sahiplik hakkından oluşan yatırım sertifikalarıdır.

Sukuk ihracının amacı, toplanan fonlar ile...