29 / 03 / 2024

gayrimenkul alım satım harcı 2015

gayrimenkul alım satım harcı 2015

Gayrimenkul alım satımının tamamlanabilmesi için gayrimenkul alım satım harcının ödenmesi gerekiyor.Peki, gayrimenkul alım satımında tapu harcı ne kadar?İşte gayrimenkul alım satım harçları oranları..

Gayrimenkul alım satımında dikkat! Yanlış beyan verenler yandı! Cezası büyük...

Gayrimenkul alım satımında Gelir İdaresi tarafından alınan vergi beyanı konusunda yanlış beyanda bulunanlarda vergi kaçırmayla ilgili bir çalışma başlatıldı.

Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor!

Yunanistan'da 'altın vize’ 5 senelik oturum izninin dışında sahiplerine Schengen bölgesi içinde vizesiz seyahat hakkı, Yunanistan'da iş kurma ve eğitim hakkı da tanıyor. Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor...

Tapu sahipleri dikkat! Gayrimenkul alım-satımında 3 boyutlu döneme geçiliyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından uygulanacak olan ve pek çok kişiyi de yakından ilgilendiren değişikliğe göre gayrimenkul alım-satım işlemlerinde ve tapu süreçlerinde 3 boyutlu döneme geçilecek.

Konut alım satımında yabancı detayı! Gelir vergisi çıkabilir!

Son zamanlarda ülke genelinde yabancın yatırıcıların gayrimenkul alımında artışlar meydana geldi. Yabancıya konut satışları 2023'te 35 bin oldu. Peki yabancıdan konut alım satışında neye dikkat edilmeli? 

Gayrimenkul alırken veya satarken tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Gayrimenkul alım-satım işlemlerinde bazı adımlar izleniyor. Peki, Gayrimenkul satışında tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Konut alım satımda yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Konut alım satım işlemlerinde Gayrimenkul Değerleme Sistemi adıyla yeni bir dönem başlıyor. Tapuda rayiç bedel yerine gerçek değer üzerinden yapılan işlem hem devletin gelir kaybının önüne geçecek hem de vergi ve harç oranlarını düşürecek.

Yedi Universel Gayrimenkul Alım Satım İnşaat Tekstil Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Yedi Universel Gayrimenkul Alım Satım İnşaat Tekstil Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Neşe Rengin Aloğlu ve Yelda Tepeli ortaklığında kuruldu.

Noterden gayrimenkul alıp satacaklar aman dikkat! Bunu yapmadan sakın imza atmayın! 

Gayrimenkul alım satımlarında başlayan bu yeni dönemin ardından, dolandırıcılık ile ilgili dikkat edilmesi gerekenler gündem oldu. Peki noterden gayrimenkul alıp satacaklar nelere dikkat etmeli?

Kıneka Cnc Makina İnşaat Gayrimenkul Alım Satım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kıneka Cnc Makina İnşaat Gayrimenkul Alım Satım Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 600 bin TL sermaye bedeli ile Emre Sülün ve Fırat Kadlan ortaklığında kuruldu.

Amca Gayrimenkul Ve Otomotiv Alım Satım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Amca Gayrimenkul Ve Otomotiv Alım Satım Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Vedat Yardımcı tarafından kuruldu.

Masek Çelik Yapı İnşaat Gayrimenkul Kuyumculuk Oto Alım Satım Madenc. Denz.Tur.Gıda San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Masek Çelik Yapı İnşaat Gayrimenkul Kuyumculuk Oto Alım Satım Madenc. Denz.Tur.Gıda San.Ve Tic.Ltd.Şti. Tuzla'da kuruldu.

Tapu işlemlerinin adresi değişti! 1 Ocak’tan sonra tapu alım satım işlemleri artık böyle olacak!

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde geçerli olacak yeni dönem yaklaştı. İşte tapuda yeni dönem detayları!

European Apartments Group Gayrimenkul Emlak Alım Satım Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

European Apartments Group Gayrimenkul Emlak Alım Satım Danışmanlık Anonim Şirketi Beylikdüzü'nde 50 bin TL sermaye bedeli ile Anton Pankın tarafından kuruldu.

gayrimenkul alım satım harcı 2015 Haberi

gayrimenkul alım satım harcı 2015

Gayrimenkul alım satımında tapu harcı ne kadar?

Tapu dairesinde gerçekleşen gayrimenkul alım satım işlemleri için hem alıcının hem satıcının ödemesi gereken tutara tapu harcı deniliyor.Ödenecek tutar söz konusu gayrimenkulun satış değeri üzerinden hesaplanıyor ve her sene bu değer oranı değişiklik gösteriyor.


2015 yılı açıklanan değerlere göre tapu harcı binde 20'dir.Bu oran üzerinden örnek vericek olursak şu şekilde: 600 bin TL'lik taşınmaz mal için 12 bin TL,500 bin TL'lik taşınmaz mal için 10 bin TL,400 bin TL'lik taşınmaz mal için 8 bin TL,300 bin TL'lik taşınmaz mal için 6 bin TL,200 bin TL'lik taşınmaz mal için 4 bin TL,100 bin TL'lik taşınmaz mal için ise 2 bin TL.


Satış değerinin eksik gösterilmesi nedeniyle gayrimenkul alım satım tapu harcının eksik ödenmesi durumlarında 3 kat...