29 / 03 / 2024

gayrimenkul avukatı emre alcan kentsel dönüşüm

gayrimenkul avukatı emre alcan kentsel dönüşüm

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası'nın kamu menfaati ile mülkiyet hakkı arasındaki adaleti sağlamaktan uzak olduğunu belirten Gayrimenkul Avukatı Emre Alcan, yasanın hakkaniyete aykırı uygulamalara sebebiyet verebileceğini söyledi...

Emre Koç Emlak Gayrimenkul Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Emre Koç Emlak Gayrimenkul Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Eyüpsultan'da 30 bin TL sermaye bedeli ile Salih Emre Koç tarafından kuruldu.

Metin Feyzioğlu gayrimenkul alım-satımlarının avukat eşliğinde yapılmasını önerdi!

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu yaptığı açıklamada gayrimenkul alım ve satımlarının avukat eşliğinde yapılmasının, alıcı ve satıcıları hukuken korumaya alacağını söyledi.

Osman Hilmi Özdil'in avukatı Orhan Karakuş gayrimenkul zengini çıktı!

Bank Asya ve FETÖ’nün emniyet imamı Osman Hilmi Özdil’in avukatı Orhan Karakuş’un Bank Asya’da 3 milyon 769 bin 810 TL'lik hesabı, Ankara’da 2 dairesi, 1 çalışma ofisi, Antalya’da arsa, araba ve eşinin adına 2 kooperatif hissesi olduğu belirlendi.

Emka Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Petrol Otelcilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Emka Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Petrol Otelcilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Bayrampaşa'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Kasım Kuş ve Yunus Emre Kuş ortaklığında kuruldu.

8 soruda gayrimenkul satış vaadi sözleşmeleri!

Avukat Taha Hüseyin Çebi, Emlakkulisi.com okurları için ''Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinde eksik iş ve ayıplı itfa kavramları ile alıcının ayıplı ifa kapsamında talepleri ve Yargıtay kararlarını'' kaleme aldı. İşte o yazı...

6 soruda 2020 gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi!

Avukat Taha Hüseyin Çebi ile Stajyer Avukat Batuhan Özata, ''Gayrimenkul satış vaadi sözleşmeleri''ni kaleme aldı. İşte detaylar...

Kfa Gayrimenkul Danışmanlık Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Kfa Gayrimenkul Danışmanlık Ve İnşaat Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 1 milyon 965 bin 290 TL sermaye bedeli ile Ahmet Emre Akdoğan, Ayşe Serda Yurtsever, Betül Erkılıç, Gaye Kakioğlu ce S. Baha Üstün Erkılıç ortaklığında kuruldu.

Emre Bayar, Trend GYO'dan ayrıldı!

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamu & Yatırımcı İlişkileri Yöneticisi olan Emre Bayar, görevinden istifa etti...

Koronavirüs gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?

Koronavirüs, dünyayı ve ekonominin her alanını olumsuz yönde etkiliyor. Gayrimenkul sektörü de durumdan endişeli. Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, virüsün gayrimenkul sektörüne etkisini anlattı...

Gayrimenkul sektöründe koronavirüsün sözleşmelere etkisi!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, 'gayrimenkul sektöründe korona virüsün sözleşmelere etkisi'ni kaleme aldı...

RTB Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

RTB Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Bahçelievler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emre Toğlukdemir, Muhammed Burak Güran ve Mustafa Sezer tarafından kuruldu.

Harunoğulları Gayrimenkul Otomotiv Anonim Şirketi kuruldu!

Harunoğulları Gayrimenkul Otomotiv Anonim Şirketi bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Emre Özkaya tarafından kuruldu. 

Grander Gayrimenkul İnşaat Turizm Oto Yedek Parça Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Grander Gayrimenkul İnşaat Turizm Oto Yedek Parça Ticaret Limited Şirketi  bugün Beylikdüzü'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Emre Nokay tarafından kuruldu.

gayrimenkul avukatı emre alcan kentsel dönüşüm Haberi

gayrimenkul avukatı emre alcan kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapının yıkılmasında 2/3 çoğunluğunun esas olduğunu hatırlatan Gayrimenkul Avukatı Emra Alcan, ancak 2/3 çoğunluğa dahil olmayan mülkiyet sahibinin mülkiyet hakkını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalabileceğinin altını çizdi. 


Kanun adil değil

6306 sayılı yasanın (Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun) kamu mefaati ile mülkiyet hakkı arasında orantılı dengeyi sağlamaktan uzak olduğunun altını çizen Alcan, yasanın hakkaniyete aykırı uygulamalara sebebiyet vereceğini belirtti. 


Evinizi kaybedebilirsiniz

Kentsel dönüşüm sürecinde yıkılan yapının malikleri tarafından değerlendirilmesinin esas olduğunu ifade eden Alcan, “Maliklerin en az 2/3 çoğunluğunun belirlediği yol haritasında, menfaatine ters düştüğünü ve zarar göreceğini fark eden malik, 2/3 çoğunluğa katılmamaya devam etmesi halinde, mülkiyet hakkını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir. 6306 Sayılı Yasa, kamu menfaati ile mülkiyet hakkı arasındaki orantılı dengeyi...