29 / 03 / 2024

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksiti

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksiti

2016 yılında gayrimenkulünü satarak ya da kiraya vererek gelir elde eden kimselerin, vergi borcunu 31 Temmuz'a kadar ödemeleri gerekiyor. Vergiler, ilgili vergi dairesinden ödenebiliyor..

Gayrimenkul gelir vergisinde 2. taksit dönemi başladı!

İlk taksit ödemeleri Mart ayında gerçekleşen gayrimenkul gelir vergisinde 2. taksit dönemi bugün başladı. Vergi ödemeleri ilgili vergi dairesinde yapılacak..

Değer artış kazancı vergisi 2. taksit dönemi yarın başlıyor!

Vergi takvimine göre değer artış kazancı vergisinin 2. taksit dönemi yarın başlıyor. Vergiler ilgili vergi dairesine giderek veya internet şubesi aracılığı ile ödenebiliyor..

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksiti 1 Temmuz'da başlıyor!

Gayrimenkul gelir vergisi 2017 yılı 1. taksit ödemeleri 1-31 Mart tarihlerinde gerçekleşti. Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemeleri ise 1 Temmuz'da başlıyor..

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti 2017!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince bir taşınmaz malın satışından elde edilen gelirler belli koşullarda vergilendirilerek iki taksitte ödeniyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son gün 1 Ağustos!

Ev ve işyeri sahipleri, bu taşınmaz malları ile ilgili yaptığı kiralama ve satış işlemi için vergi ödemek zorunda oluyor. Bu vergiler kira gelir vergisi ve değer artış kazancı vergisi oluyor.

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi!

Temmuz 2016 dönemine ait vergi takvimine göre bu ay gayrimenkuller için gelir vergisi ödenmesi gerekiyor. Bu vergiler arasında değer artış kazancı vergisi ve kira gelir vergisi yer alıyor.

Kira gelir vergisi beyannamesi ne zamana kadar verilecek?

Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde edenlerin öncelikle beyanname vermesi gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilecek?

Kira gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelir için kira gelir vergisi ödeniyor. Kira gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün kaldı...

Gayrimenkul gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün!

Vergi takvimine gayrimenkul gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi Mart ayı itibarıyla başlamıştı. Gayrimenkul gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün kaldı...

Gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkullerin satın alma tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkarılmasından elde edilen gelir için vergi ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

2022 yılı kira gelir vergisi muafiyeti ne kadar?

Gayrimenkulü kirada olan vatandaşlar, istisna sınırını aşması halinde vergi mükellefi oluyor. Kira gelir vergisi istisnası her sene yeniden belirleniyor. Peki, 2022 yılı kira gelir vergisi muafiyeti ne kadar? İşte kira gelir vergisi istisnası

Koronavirüs günlerinde gayrimenkul satış vergisi!

2019 yılı içerisinde gayrimenkulden elde edilen gelirin tutarına veya gayrimenkulün alım tarihine göre beyanname verilmesi ve üzerinden gelir vergisi ödenmesi gerekiyor.

2020 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Gelir Vergisi Kanununa göre konut ve iş yeri kiralarından alınan gelir için kira vergisi ödeniyor. Mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” yani kira geliri olarak ifade edilmekte.

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi bugün başlıyor!

Gayrimenkulünü satıp veya kiraya verip gelir elde edenler bu sene ilk vergi borcunun taksidini Mart ayında ödedi. Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemeleri ise bugün başlıyor.

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi yarın başlıyor!

Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü satarak ya da kiraya vererek gelir elde eden kimseler bu sene vergi borcunun ilk taksitini Mart'ta ödedi. Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi ise yarın başlıyor...

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi haftaya başlıyor!

Konut ve işyerini kiraya vererek ya da satarak gelir elde eden kimseler gayrimenkul gelir vergisi ödüyor. İlk taksitlerin Mart'ta ödendiği gayrimenkul gelir vergisinde 2. taksit dönemi haftaya başlıyor...

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi 20 gün sonra başlıyor!

Konut ve işyerini kiraya vererek ya da satarak gelir elde eden kimseler vergi mükellefi oluyor. Bu sene gayrimenkul gelir vergisinde ilk taksitler Mar'ta ödendi. Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi ise 20 gün sonra başlıyor...

Gayrimenkul gelir vergisi borçları vergi barışına dahil mi?

Bu ay içinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi beklenen vergi barışına gayrimenkul gelir vergisi borçları da dahil mi?

Kira gelir vergisi taksitli ödeme 2018!

Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde edenler bu sene vergi mükellefi oldu. Kira gelir vergisi ilk taksitleri ödendi, ikinci taksitle ise Temmuz'da ödenecek..

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksiti Haberi

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksiti

Kira gelir vergisi ile değer artış kazancı vergisi ödemelerinde son 1 hafta kaldı. Mükelleflerin gayrimenkul gelir vergileri için ödemelerini 31 Temmuz'a kadar yapmaları şart.


Kira gelir vergisini; 1 Ocak - 31 Aralık 2016 tarihleri arasında ev veya işyerini kiraya vererek istisna sınırından yüksek gelir elde eden kimseler ödüyor. Konutta bu sınır 3 bin 800 TL olarak, işyerinde ise 30 bin TL olarak belirlendi. 


Diğer vergi olan değer artış kazancı vergisi ise, en fazla 5 senedir sahip olduğu taşınmaz malını 2016'da satarak istisna sınırının üstünde kazanç elde eden kimseler tarafından ödeniyor.


İki gayrimenkul vergisi de ilgili vergi dairesinde ödeniyor. İsteyenler vergi dairesine gitmeden internet şubesinden, isteyenler anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödemelerini gerçekleştirebiliyor.


Mükellefler, 2016 yılında elde ettikleri gelirin beyanı konusunda her türlü bilgi için...