26 / 04 / 2024

gayrimenkul gelir vergisi

gayrimenkul gelir vergisi

Yeni Ekonomi Programı'nda (YEP) vergi artışı lüks ve ithal ürünlerin yer aldığı ÖTV sepetinin genişletilmesi ve gayrimenkullerin hem gerçek değerinde alım satımı hem de satışı sırasında 5 yıl elinde tutanlara getirilen istisna gibi etkinliği olmayan istisna ve indirimlere dikkat çekildi... 

Gayrimenkul gelir vergisi ödeme süresi bitti mi?

Bu sene 5 yıllık taşınmazını 2016'da elden çıkararak 11 bin TL'den yüksek kazanç elde eden vergi ödüyor. Peki, gayrimenkul gelir vergisi ödeme süresi bitti mi?

Gayrimenkul gelir vergisi nereye ödenir? İşte seçenekler!

5 yıllık taşınmazını 2016'da elden çıkararak 11 bin TL'den yüksek kazanç elde eden kimseler 2017'de vergi ödüyor. Peki, gayrimenkul gelir vergisi nereye ödenir? İşte seçenekler..

Gayrimenkul gelir vergisi nasıl hesaplanır 2017?

Gayrimenkullerin satılması halinde elde edilen kazanç belli durumlarda vergilendiriliyor. Peki, gayrimenkul gelir vergisi nasıl hesaplanır 2017? Vergi ne zaman ödenir?

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi!

Temmuz 2016 dönemine ait vergi takvimine göre bu ay gayrimenkuller için gelir vergisi ödenmesi gerekiyor. Bu vergiler arasında değer artış kazancı vergisi ve kira gelir vergisi yer alıyor.

Gelir vergisi beyan etmeme cezası nedir?

Mart ayı vergi takvimine göre 1 - 31 Mart tarihleri arasında gayrimenkulden elde edilen gelirler için beyanname verilerek vergi ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, gelir vergisi beyan etmeme cezası nedir?

Değer artış vergisi beyanı için son gün yarın!

Mart ayının 25. günü akşamına kadar verilmesi gereken beyanname süresi GİB tarafından yapılan açıklama ile 31 Mart'a kadar uzatıldı. Buna göre, değer artış vergisi beyanı için son gün yarın..

Gayrimenkul satışında vergi 2016!

Taşınmaz malların elden çıkarılması halinde bu kazanç belli koşullarda vergilendiriliyor. Peki, gayrimenkul satışında vergi 2016 nasıl ödenir? Gayrimenkul satışında ödenecek vergi nasıl hesaplanır?

3 adımda gayrimenkul gelir vergisi ödeme işlemleri!

Gayrimenkul gelir vergisi, taşınmaz malların belli bir süre içerisinde satılması halinde senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. İşte 3 adımda gayrimenkul gelir vergisi ödeme işlemleri..

Gayrimenkul gelir vergisi ödemeleri 2016!

Taşınmaz mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar için değer artış kazancı vergisinin ödenmesi zorunlu oluyor. İşte gayrimenkul gelir vergisi ödemeleri 2016..

Değer artış vergisi ilk taksiti ne zamana kadar ödenir?

Gayrimenkulünü geçtiğimiz sene satan kimseler, 2016 yılında vergi mükellefi olabiliyor. Ödemeler Mart ayı ile başladı. Peki, değer artış vergisi ilk taksiti ne zamana kadar ödenir?

Değer artış kazancı vergisi ödemeleri bugün başlıyor!

Gayrimenkul gelir vergisi olarak da bilinen bu vergi, satın alınan taşınmazın 5 sene içerisinde satılması durumunda, satışın gerçekleştiği seneyi takip eden yılda ödeniyor. Değer artış kazancı vergisi ödemeleri bugün başlıyor..

Değer artış kazancı vergisi yarın başlıyor!

Değer artış kazancı vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince gayrimenkul satışlarında elde edilen kazanç için ödeniyor. Senede iki taksitte ödenebilen değer artış kazancı vergisi yarın başlıyor..

Gayrimenkul gelir vergisi 2016!

64. Hükümet Programı kapsamında yer alan bilgilere göre mutlak gelir vergisi yerine kademeli gelir vergisi geliyor. Gayrimenkul gelir vergisi 2016 yılında nasıl olacak?

Gayrimenkul gelir vergisi 5 yıldan sonra ödenir mi?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturuyor. Peki, gayrimenkul gelir vergisi 5 yıldan sonra ödenir mi?

Kira gelir vergisi beyannamesi ne zamana kadar verilecek?

Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde edenlerin öncelikle beyanname vermesi gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilecek?

Kira gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelir için kira gelir vergisi ödeniyor. Kira gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün kaldı...

Gayrimenkul gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün!

Vergi takvimine gayrimenkul gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi Mart ayı itibarıyla başlamıştı. Gayrimenkul gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün kaldı...

Gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkullerin satın alma tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkarılmasından elde edilen gelir için vergi ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

2022 yılı kira gelir vergisi muafiyeti ne kadar?

Gayrimenkulü kirada olan vatandaşlar, istisna sınırını aşması halinde vergi mükellefi oluyor. Kira gelir vergisi istisnası her sene yeniden belirleniyor. Peki, 2022 yılı kira gelir vergisi muafiyeti ne kadar? İşte kira gelir vergisi istisnası

Koronavirüs günlerinde gayrimenkul satış vergisi!

2019 yılı içerisinde gayrimenkulden elde edilen gelirin tutarına veya gayrimenkulün alım tarihine göre beyanname verilmesi ve üzerinden gelir vergisi ödenmesi gerekiyor.

2020 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Gelir Vergisi Kanununa göre konut ve iş yeri kiralarından alınan gelir için kira vergisi ödeniyor. Mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” yani kira geliri olarak ifade edilmekte.

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi bugün başlıyor!

Gayrimenkulünü satıp veya kiraya verip gelir elde edenler bu sene ilk vergi borcunun taksidini Mart ayında ödedi. Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemeleri ise bugün başlıyor.

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi yarın başlıyor!

Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü satarak ya da kiraya vererek gelir elde eden kimseler bu sene vergi borcunun ilk taksitini Mart'ta ödedi. Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi ise yarın başlıyor...

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi haftaya başlıyor!

Konut ve işyerini kiraya vererek ya da satarak gelir elde eden kimseler gayrimenkul gelir vergisi ödüyor. İlk taksitlerin Mart'ta ödendiği gayrimenkul gelir vergisinde 2. taksit dönemi haftaya başlıyor...

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi 20 gün sonra başlıyor!

Konut ve işyerini kiraya vererek ya da satarak gelir elde eden kimseler vergi mükellefi oluyor. Bu sene gayrimenkul gelir vergisinde ilk taksitler Mar'ta ödendi. Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi ise 20 gün sonra başlıyor...

Gayrimenkul gelir vergisi borçları vergi barışına dahil mi?

Bu ay içinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi beklenen vergi barışına gayrimenkul gelir vergisi borçları da dahil mi?

Kira gelir vergisi taksitli ödeme 2018!

Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde edenler bu sene vergi mükellefi oldu. Kira gelir vergisi ilk taksitleri ödendi, ikinci taksitle ise Temmuz'da ödenecek..

gayrimenkul gelir vergisi Haberi

gayrimenkul gelir vergisi

Habertürk'ten Rahim Ak'ın yazısına göre enflasyon tahmini ise bu yıl yüzde 20,9 gelecek yıl yüzde 15,9 2020'de 9,8 ve 2021'de yüzde 6 olarak yapıldı. Vergi gelirlerinin normal şartlarda bu iki rakamın toplamı olması gerekiyor.

Ancak enflasyon olsa da büyümenin düştüğü yıllarda Türkiye'de vergi gelirleri ağırlık olarak tüketimden alınan ÖTV ve KDV'den elde edildiği için vergi gelirleri büyümenin düştüğü dönemlerde tüketimdeki azalmaya paralel enflasyon artışının altında kalıyor. Buna rağmen vergi gelirlerinde artış YEP'te gelecek yıl yüzde 20, sondaki yıl yüzde 17 ve 2021'de ise yüzde 13 olarak öngörüldü. Rakamla 2019'da 129, 2020'de 134 ve 2021'de 118 milyar lira artacak. Toplamda 4 yıl sonra yılda 381 milyar lira daha fazla vergi toplanacak. Vergi gelirleri yıllık 644 milyardan 1 trilyon 26 milyon liraya...