19 / 04 / 2024

gayrimenkul kiralarının artması

gayrimenkul kiralarının artması

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın faaliyet raporuna göre; Hazır Beyan Sistemi ile Maliye’ye bildiren ev sahiplerinin kira geliri bir yılda yüzde 18 arttı. Türkiye toplam 33.7 milyar lira kira ödedi.

1952'de İsviçre'de 'kiraların kontrolü kaldırılsın' talebine ret kararı!

1952 yılında İsviçre meclisinde kiraların kontrolünün kaldırılması gündeme gelmiş fakat bu karar reddedilmiş. Kiraların kontrolü devlet tarafından devam edileceğine karar verilmiş.

Ofislere talebin artması kiraları yükseltti! İşte Esentepe, Levent, Gayrettepe ve Maslak'ta ofis kira bedelleri...

2023 yılında Ofis ve perakende sektörlerinde arzın artan talebin gerisinde kalması, kiraların artmasına neden oldu. En çok iş merkezi ve ofislerin yer aldığı Esentepe, Levent, Gayrettepe ve Maslak'ta ofis kira bedelleri ne kadar oldu?

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Konut arzının artması için satış teşviki ve arsa gerekli!

İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi, sektörle ilgili derneklerle bir araya gelerek sektörü değerlendirdi ve çözüm önerileri açıklandı.  Konut arzının artması için satış teşviki ile boş arsanın gerektiği belirtildi. 

Kiraların düşeceği tarih açıklandı!

Airbnb ve benzeri günlük konut kiralama yapan uygulamalara yönelik getirilen yeni kural ve düzenlemelerin 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girmesiyle kısa zamanlı kiraya verilen evlerin normal kiralamaya döneceğine dikkat çeken sektör temsilcileri kiraların düşeceğini söyledi.

Kiraların makul seviyede olması için neler yapılabilir? 9 maddede tek tek açıklandı!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, kiraların makul seviyede olması için neler yapılabileceğini 9 maddede tek tek açıkladı. İşte Özonay'ın X sosyal medya hesabında yaptığı o açıklama ve gelen yorumlar...

Rusya'da ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler! 

Rusya’da bu defa Moskova ve St.Petersburg dışındaki önde gelen kentlerde ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler belirlendi. İşte o caddeler...

Sektörden ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisi!

Türkiye genelinde gerçekleşen konut satış istatistikleri yayımlandı. Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar konut satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akar, ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisinde bulundu.

Kiracılar dikkat! Depozitonuzu faiziyle geri alabilirsiniz!

Ev sahibi ile kiracıyı karşı karşıya getiren konulardan biri de depozito sorunu. Kiraların artması kira sözleşmelerindeki depozito miktarının da yükselmesine neden oldu. Depozitoyla ilgili ev sahiplerinin yaptığı hata pahalıya mal olabilir. İşte detaylar...

Yedek parça ve araç bakım masraflarının artması trafik kazası riskini artırır mı?

Yedek parça ve araç bakım masraflarının artması trafik kazası riskini artırır mı? bu ve buna benzer sorular son zamanda artan trafik kazaları ile sorulmaya başlandı. İşte detaylar!

Emlakçıların rayiç kurnazlığı

Konut fiyatları ve kiraların artmasında büyük rol oynayan kötü niyetli emlakçılar piyasayı balon gibi şişiriyor. Akıl almaz bir oyunla kendi komisyonlarını artırmanın yolunu bulan emlakçılar, ev sahiplerini de kendi oyunlarına alet etmeye çalışıyor. İşte emlakçıların yeni oyunu

Gayrimenkul satışının altın anahtarı müşteri deneyimi!

Yeni nesil müşteri deneyimi mahalli gayrimenkul pazarına doğrultu veriyor. Emlak sektörünün dinamikleri değişiyor. Gayrimenkul satışının anahtarı müşteri deneyimi oldu!

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündeminde!

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte o önerge...

gayrimenkul kiralarının artması Haberi

gayrimenkul kiralarının artması

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın faaliyet raporuna göre toplam 1 milyon 449 bin kişi Maliye’ye hazır beyanname verirken bu kişiler toplam 46.3 milyar lira gelir sağladıklarını bildirdiler. 


Gelirin 33.7 milyarı kiradan oluştu. Ev veya dükkân başına yılda 23 bin 293 lira gelir elde ettiğini Hazır Beyan Sistemi ile Maliye’ye bildiren ev sahiplerinin kira geliri olarak 2015’te beyan ettiği tutar 27.2 milyar liraydı. 2015’te toplam 1 milyon 383 bin kişinin beyan ettiği konut başına kira 19 bin 675 liraydı. Bu rakamlar ev sahiplerinin geçen yıl yüzde 18 kira artışı yaptığını gösteriyor. (Oysa TÜİK’te ise 2015 kira enflasyonu yüzde 5.9 görünüyor.) 


Hazır beyan sistemi dışında kira gelirini beyan eden yaklaşık 100 bin kişinin bu istatistiği değiştirme ihtimali bulunmuyor. 2016 kira vergisi 2015 gelirlerinden ödendiği için...