19 / 04 / 2024

gayrimenkul sektörü 2014

gayrimenkul sektörü 2014

Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel'e göre 2015, kentsel dönüşümün kilidinin açılacağı ve yabancı gayrimenkul fonlarının ağırlığının arttığı bir yıl olacak Geçtiğimiz yılın önemli bir bölümü gayrimenkul sektörü için bir hayal kırıklığıydı" dedi

Gayrimenkul sektörü 10 yılda nereden nereye geldi?

Ekonomik ve politik istikrarı yakalayan Türkiye 'nin büyümesinde gayrimenkul sektörünün katkısı yadsınamaz. Peki sektör 10 yılda hangi aşamalardan geçti, nereden nereye geldi? Sektör temsilcilerine sorduk...

Gayrimenkul 2015'in yıldızı olacak!

Gayrimenkul Şirketleri 2015 yılına hızlı bir giriş yapıyor. Yeni yılda inşaatı ve satışı devam eden projelerin yanı sıra birçok yeni yatırım ve projenin de startı verilecek.

Gayrimenkul sektörünün en iyileri ödüllerini aldı!

Sektör öncüsü Häfele’nin Mutlu Mekanlar Sponsoru olarak destek verdiği ve de şehre imzasını atan en iyi inşaat ve gayrimenkul projelerinin değerlendirildiği yarışmada ödüller sahiplerini buldu.

Zafer Yurtsever: Konut sektöründe 2014 sonu yılbaşına kadar iyi rakamlar yakalanır!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 8. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları kapsamında konuşan Gül İnşaat Satış Koordinatörü Zafer Yurtsever; konut sektörünü 2014 sonunda nelerin beklediğini ve şu anki durumu değerlendirdi...

Uğur Dumankaya: Gayrimenkul sektörü vahşi batı gibi oldu!

Gayrimenkul sektöründe 51 yıldır faaliyet gösteren ve bugüne kadar 20 binden fazla konut üreten Dumankaya İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Sözcü'ye gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

8. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları gerçekleşti!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde Anthill B Kule Kat:54'te gerçekleşen Konutta Satış Pazarlama Buluşmaları'nın yedincisinde konutta 2014'ün son çeyrekten beklentileri ve de hedefleri hakkında konuşuldu...

Tuğra Gönden: Gayrimenkul sektörü tüm olumsuzluklara rağmen ayakta durdu!

Cushman&Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, “Bu yıl Türkiye ekonomisi ve gayrimenkul sektörü bir kırılganlık testinden geçti. Sektör, yaşanan zor günlere rağmen ayakta dimdik durmayı başardı” dedi.

Türk gayrimenkul sektörü Avrupa’ya göre daha hızlı büyüyor!

ERA Avrupa Başkanı François Gagnon, Türk gayrimenkul sektörünün Avrupa’daki birçok ülkeden daha avantajlı pozisyonda olduğunu söyledi. Türk gayrimenkul sektörü Avrupa’ya göre de daha hızlı büyüyor.

Gayrimenkul sektörünün toplam cirosu 300 milyon dolara ulaştı!

Son yıllarda gayrimenkul sektörü hızla büyüyor ve sektörde yeni iş alanları beliriyor. İşte bu alanlardan biri de gayrimenkul değerleme sektörü. Yaklaşık 7 bin 500 kişiye istihdam sağlayan sektörün toplam cirosu 300 milyon dolara ulaştı.

Gayrimenkul sektörü 2014 yılı son çeyrekten umutlu!

Çalkantılı dönemlerin sona erdiğini ve Türkiye’ nin tüm sektörlerde yaşayacağı istikrarlı büyümenin gayrimenkul sektörüne de olumlu yansıyacağını düşünen inşaat firmaları 2014 yılının son çeyreğini değerlendirdi.

Tamer Özyurt: Hem ekonomi hem gayrimenkul sektörü büyür!

Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlarına ilişkin bir açıklama yapan Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, 'Seçimin ilk turda sonuçlanması ekonomi açısından çok önemli. Halk bir kez daha oyunu istikrardan yana kullandı' dedi.

Can Ekşioğlu: Gayrimenkul sektörü büyümeyi tetikleyecek!

ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın ‘Nitelikli alım gücüne’ ilişkin yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Can Ekşioğlu 'Gayrimenkul sektörü büyümeyi tetikleyecek' dedi.

2020’ye kadar gayrimenkul sektöründe varlıkların değeri yüzde 55 artacak!

Real Estate 2020:Building the future raporuna göre, gelişmekte olan pazarlar başta olmak üzere hızlı şehirleşme ve demografik değişimle birlikte 2020 yılına kadar gayrimenkul sektörü dünya genelinde önemli bir büyümeye sahne olacak.

Doğu Marmara'da ocak-mayısta 25 bin 385 konut satıldı!

Ülkenin ihracatına ve istihdama önemli katkısı olan bölgede konut satışları hız kesti. Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova'yı kapsayan Doğu Marmara'da ocak-mayısta 25 bin 385 konut satıldı.

İzmir gayrimenkul sektöründe hızla büyüyor!

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir’in gayrimenkul sektöründe öncü bir hale geldiğinin altını çizdi. Global Metro 2014 raporu sonuçlarına göre, İzmir hızla büyüme gösteren kentler arasında ikinci sırada yer alıyor...

Gayrimenkul sektörü yeni hükümetten destek istiyor!

2014 yılındaki yerel seçimlerden bu yana gayrimenkul sektörünü ilgilendiren bir karar alınamadığına dikkat çeken sektör yetkilileri, "Kendi imkânlarımızla buraya kadar geldik sonrası için hükümet desteği şart" dedi.

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor!

REIDIN Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi & REIDIN Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi 2015 2. Çeyrek Dönem sonuçları açıklandı. Rapora göre gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor..

Gayrimenkul sektörüne yabancıların ilgisi artıyor!

Uzun yıllardan beri emlak gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Nova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş, Türkiye’de gayrimenkul sektörünün son günlerdeki yükselen çıtasıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Türk gayrimenkul sektörü İsveçlilere tanıtıldı!

TURYAP, İsveç gayrimenkul kooperatiflerinden HSB Stockholm’ün, yaklaşık 60 kişiden oluşan orta ve üst düzey yöneticilerine Türk gayrimenkul sektörünü tanıttı. Program kapsamında Ağaoğlu'nun Maslak 1453 ve Eroğlu'nun Skyland projeleri de gezildi.

Gayrimenkul sektöründe pazarlama noktası geliştirilmeli!

Keller Williams Ülke Direktörü Emre Erol’a göre gayrimenkul sektörü Türkiye’de çok gelişti ancak pazarlama noktasında hala alınması gereken yol var.

Altınhas Holding gayrimenkul sektöründe kalıcı olmak istiyor!

Altınhas Holding, uzun süredir girmeyi planladığı gayrimenkul sektörüne İş Bankası iştirakleriyle ortak şirket kurarak start verdi. İş Altınhas şirketini kuran ortaklık Ömerli'de 'Kasaba'nın 3'üncü etabını yapacak.

Doların yükselmesi gayrimenkul sektörüne yarayacak!

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş, doların yükselmesinin gayrimenkul sektörüne olumlu yansıdığını belirtti..

Torba yasa ile gayrimenkul sektöründe kayıt dışı işlemler son buluyor!

Kamuoyunda ''torba yasa'' olarak bilinen 6637 sayılı “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” onaylandı. Onayla birlikte gayrimenkul sektöründe kayıt dışı işlemler son bulacak..

Sinpaş gayrimenkul sektöründe en fazla ciroya ulaşan şirket oldu!

Sinpaş, 2015’in mart ayı itibarıyla gayrimenkul sektöründe, en fazla ciroya ulaşan özel sektör şirketi oldu. Sinpaş GYO ve Sinpaş Yapı’nın mart ayında gerçekleştirdiği satışlar, Sinpaş’ı sektörün zirvesine taşıdı.

Gayrimenkul sektöründe güven yüzde 5 azaldı!

REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi, 2015 yılı 1. çeyrek döneminde geçen çeyrek döneme göre yüzde 5 azalışla 93.4 ile kısmen kötümser olarak ölçüldü.

Gayrimenkul sektörü Mart ayında rekor kırdı!

GEÇTİĞİMİZ ay gerçekleştirilen lansmanlar ve ihalelerle gayrimenkul sektöründe yeni bir rekora daha imza atıldı. Projeler, 20 trilyonu bulan gayrimenkul projelerine imza atacak tanıtımlarını gerçekleştirdi.

Gayrimenkul sektörü yüzde 5 azaldı!

REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi, 2015 yılı 1. çeyrek döneminde geçen çeyrek döneme göre yüzde 5 azalışla 93.4 ile kısmen kötümser olarak ölçüldü.

gayrimenkul sektörü 2014 Haberi

gayrimenkul sektörü 2014


 Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel'e göre 2015, kentsel dönüşümün kilidinin açılacağı ve yabancı gayrimenkul fonlarının ağırlığının arttığı bir yıl olacak Geçtiğimiz yılın önemli bir bölümü gayrimenkul sektörü için bir hayal kırıklığıydı. Satışlardaki düşüş bir yana, iş güvenliği ile ilgili sıkıntılar ve 'inşaatla biiyünmez' tartışmaları diğer yana, sektör oldukça bulutlu bir dönem geçirdi. Ta ki son 3 aya kadar. Satışlardaki hızlı çıkış aralıkta da sürüyor. Peki ya yeni yıl? Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel yeni yılda artış eğiliminin süreceğini düşünüyor. Üzerine bir de kentsel dönüşümde kilit açılacak ve yabancı gayrimenkul fonları güçlü bir şekilde pazara girecek. Yabancı satışlarındaki artış da cabası... 

Psikoloji, alımı bire bir etkiliyor "2014 ekonomik gelişmelerden ziyade bu gelişmeleri etkileyen yerel ve global politik gelişmelerle şekillendi" diye başlıyor...