29 / 03 / 2024

Gayrimenkul sektörü 2016

Gayrimenkul sektörü 2016

TOKİ Başkanı Ergün Turan, FETÖ'nün 15 Temmuz'da düzenlediği darbe girişiminden sonraki süreci anlattı. Turan, darbe girişiminden sonra ülkenin geleceği için çalışmalara hız verdiklerini söyledi.

Emlakta orta kesim eridi!

Dövizin çıkış hareketlenmesi emlak piyasasını olumsuz etkiledi. Daha çok lüks olarak tabir edilmeyen semtlerde emlak danışmanlığı yapanlar, özellikle orta kesimdeki alıcılar eridiğini, satın almaların donduğunu belirttiler.

Gayrimenkul sektörü 2016'yı rekorla tamamladı!

Akkuş Gayrimenkul ve Mardin İşadamları Dernek Başkanı Abdülkadir Akkuş, 2016 yılındaki konut satışlarını değerlendirdi. Akkuş, ''Gayrimenkul sektörü 2016 yılını bile rekorla tamamladı'' dedi.

Gayrimenkul sektörünün önde gelenleri 2016'yı değerlendirdi!

“Gayrimenkul” temalı düzenlenen yuvarlak masa toplantısında, sektörün önde gelen üç ismi “zorlu yıl” 2016’yı değerlendirdi, 2017 ve gelecek hedeflerini anlattı. Piyasanın önünü açacak formüller, iş planları ve projeler anlatıldı, sorunlar tartışıldı.

Konut satın alma ihtimali Ağustos ayında yüzde 7,4 arttı!

İpotekli satışların sayısında bir düşüş söz konusu. Bunun nedeni tüketicinin bankaya borçlanarak yatırım yapmaktan korkması.

Konut satışlarındaki artış sevindirici!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 Kasım ayı verilerine göre, konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,1 oranında arttı. İnşaat şirketi patronlarını konuya ilişkin görüşlerini paylaştı..

Gayrimenkul sektörü 2016'da yüzde 5 büyüme gösterdi!

Ülkemizdeki demografik değişimler (nüfus artışı, göç) ve konutun yatırım aracı olarak görülmesi gayrimenkul sektörüne olan talebi canlı tutuyor.

Gayrimenkulün kalbi, tarihi yapılarda atıyor!

Günümüz trendi çağdaş çizgileri barındıran, özgün tasarımları yansıtan ve ultra modern özelliklere sahip konutları öne çıkarsa da dünya gayrimenkul piyasasının kalbi hala tarihi eserlerde atıyor.

Konut kredileri gayrimenkul sektörünü canlandırıyor!

Konut finansman araçları konut sektörünün gelişmesiyle çeşitlenmeye devam ediyor. Bu araçlar içinde en yaygını olan konut kredisi, bir yıl aradan sonra yeniden yüzde 1'in altına indi. 2016 konut satışlarının 1 milyon, 300 bini bulması bekleniyor.

Ömer Kantar: Konut alan karlı çıkar!

İnşaat sektöründe 21 yıldan bu yana sayısız projelere imza atan, sektörün tecrübeli isimlerinden Kantar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kantar'dan yatırımcılara tavsiyeler...

Neşe Berber: Ekonominin yüzü gayrimenkulde gülüyor!

Yenigün Gazetesi yazarı Neşe Berber bugünkü yazısında gayrimenkul sektörünün son dönemdeki durumunu değerlendirdi. İşte Berber'in o yazısı....

Gayrimenkul yatırımında nelere dikkat edilmeli?

Gayrimenkul alım satımı bugün en çok kazandıran yatırım çeşitlerinden biri olarak görülüyor. Peki gayrimenkul yatırımı yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

Türkiye gayrimenkul sektörüne güveniyor!

Türkiye gayrimenkul sektörü güven endeksi değeri, 2016 yılı 3. çeyrek döneminde geçen çeyrek döneme göre yüzde 1,42 artışla 121,4 (Kısmen İyimser) olarak ölçülmüştür.

Konut satışları kredi kullanımıyla artacak!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında konut sektöründe gelinen son noktayı anlattı. Yıldırım faiz oranlarının düşmesiyle satışların artacağını söyledi.

Türk müteahhitler büyük ve önemli projelere imza atıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nairobi'deki temasları kapsamında Türkiye-Kenya İş Forumu'nda iş adamlarına seslendi.

Sinpaş, gayrimenkul sektörünün Süper Markası seçildi!

Gayrimenkul sektöründeki 43 yıllık deneyimiyle yenilikçi ve öncü projeleri hayata geçiren Sinpaş, ‘Supermarkalar 2016 Türkiye’ araştırmasında gayrimenkul kategorisinde özel sektörün tek ‘Süper Markası’ seçildi.

Gayrimenkul sektörü 2016'yı rekorla tamamladı!

Akkuş Gayrimenkul ve Mardin İşadamları Dernek Başkanı Abdülkadir Akkuş, 2016 yılındaki konut satışlarını değerlendirdi. Akkuş, ''Gayrimenkul sektörü 2016 yılını bile rekorla tamamladı'' dedi.

Gayrimenkul sektöründe durgunluk fırsatı 6 ay sürecek!

2016'nın ilk 11 ayında geçen yıla göre yüzde 4.6 oranında büyüyen gayrimenkul sektörünü yeni yılda dövizdeki artış negatif etkiledi. Bu nedenle satışlarda ve fiyatlarda durgunluk yaşanıyor. Ancak ikinci yarıya doğru satışların ve fiyatların yeniden artması bekleniyor.

Gayrimenkul sektörü zor bir sınav verdi!

Gayrimenkul sektörü, 15 Temmuz darbe girişimi, terör olayları, ekonomideki dalgalanma sebebiyle 2016 yılında zor bir sınav verdi. Tüm bu durumlara rağmen, en güvenli ve yatırımın en fazla olduğu sektörler arasında ilk sırada yer aldı.

Gayrimenkul sektörü 2017'de yatırımlara hız verecek!

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ‘ülkemizin geleceğine güveniyoruz’ mesajı veren gayrimenkul sektörü düzenlenen kampanyalar sayesinde, konut satış rakamlarında 2015 yılını yakalamayı başardı. Peki şirketler, 2016’da hangi işlere imza attı ve 2017 ajandalarında neleri planlıyor?..

2016’da gayrimenkul sektörü zor bir yıl geçirdi!

Gayrimenkul sektörünün 2016 yılı performansını değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, sektöre yönelik 2017 yılı öngörülerini açıkladı.

Gayrimenkul sektörü Arap müşterilerle rekor kıracak!

Projebeyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, 2016 yılını gayrimenkul sektöründe rekor ile kapatacaklarını söyledi. Bu başarıda en büyük payın Arap müşterisinin olduğunu söyleyen Uzun, “Kuveytli yönünü Türkiye’ye çevirdi. " dedi.

Gayrimenkul sektörü 2016'da yüzde 5 büyüme gösterdi!

Ülkemizdeki demografik değişimler (nüfus artışı, göç) ve konutun yatırım aracı olarak görülmesi gayrimenkul sektörüne olan talebi canlı tutuyor.

Ahmet Akbalık: Gayrimenkul sektörü hiçbir zaman kaybetmez!

Dün Dubai'de kapılarını açan Cityscape Global 2016 Fuarı'na katılan Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, "Gayrimenkul sektörü hiçbir zaman kaybetmez. " dedi.

GYODER Gayrimenkul Sektörü 2016 2. Çeyrek Raporu yayınlandı!

Gayrimenkul sektörüyle ilgili olan tüm kesimler için önemli bir veri kaynağı haline gelen ve sektörün tüm alt segmentlerini üçer aylık dönemlerle irdeleyen GYODER Gösterge’nin 5. sayısı GYODER Gösterge 2016 2. Çeyrek Raporu yayınlandı.

Türkiye gayrimenkul sektörüne güveniyor!

Türkiye gayrimenkul sektörü güven endeksi değeri, 2016 yılı 3. çeyrek döneminde geçen çeyrek döneme göre yüzde 1,42 artışla 121,4 (Kısmen İyimser) olarak ölçülmüştür.

Mega projeler gayrimenkul sektörünü canlandıracak!

Dünyanın önde gelen ticari gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Cushman & Wakefield, hazırladığı 2016 yılı ilk çeyrek raporunda 3. Köprü, İzmit Körfez Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, 3. Havaalanı projelerinin gayrimenkul sektörü için önemine vurgu yaptı.

Türkiye gayrimenkul sektörü güven endeksi yüzde 5,74 arttı!

Gayrimenkul sektörü 2016 yılı 2. çeyrek güven endeksi ve fiyat beklentileri açıklandı. Türkiye gayrimenkul sektörü güven endeksi değeri, 2016 yılı 2. çeyrek döneminde geçen çeyrek döneme göre yüzde 5,74 artışla 119,7 olarak ölçüldü.

Gayrimenkul sektörü 2016 Haberi

Gayrimenkul sektörü 2016

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminden sonra ülkenin geleceği için daha fazla çalıştıklarını söyledi. Turan, 15 Temmuz'dan sonraki süreci anlattı. 


- Darbe gecesi yaşadıklarınızı anlatabilir misiniz?

- Hain darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz saat 20.30'da TOKİ'nin merkez binasından ayrıldım. Saat 22.00 civarında kamuda görev yapan bir arkadaşım, darbe girişimi söylentilerinden bahsetti. 15-20 dakika sonra da durum netleşti. Hem emniyet hem de belediye binasında vatandaşların toplandığı haberini aldıktan sonra ortanca oğlumla birlikte yola çıktık. Cumhurbaşkanımızın İstanbul'a geleceğini öğrenince havalimanına yöneldik. Fakat acayip bir insan seli vardı. Millet akın akın havalimanına yürüyordu. Biz de E5'in kenarında sabahladık. Kısacık süre zarfında birçok duyguyu aynı anda yaşadık. 12 Eylül darbesinde çocuktuk. Şimdi de çocuklarımız bu sürece tanıklık...