23 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü 2017

Gayrimenkul sektörü 2017

Konut alıcıları, ihtiyaçlarını karşılayacak evleri almayı tercih ediyorlar.  Bu bağlamda gayrimenkulcüler, gereksiz donatı alanlarını projelerden çıkarıyorlar.

Osman Yıldırım'dan ev arayanlara ipuçları!

Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, “Yeni eğitim öğretim yılı açılıyor. Ev arayanlar seçim yaparken ayrıntılara dikkat etmeli” dedi.

Ev sahibi olmak isteyen ikinci ele yöneldi!

Konut satışları rekor kırmaya devam ediyor. Ev sahibi olmak isteyenler yüksek fiyatlar nedeniyle ikinci el konut piyasasına yöneliyor.

Gayrimenkul sektörü Eylül'de canlanacak!

Gayrimenkul sektörü öncüleri, sektörün yeniden canlanacağını belirtti. Temsilciler, Eylül ayı itibariyle konut fiyatlarında artış yaşanacağını belirtti.

Konutta yatırımdan oturuma geçiliyor!

Türkiye’de son 10 yılda kızlı bir büyüme gösteren gayrimenkul sektöründe son dönemde trendlerde değişim yaşanıyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, “Alanlarda yatırım amaçlıdan oturum amaçlıya doğru bir geçiş yaşanıyor” açıklamalarında bulundu.

Gayrimenkul sektörü medyanın bir numaralı gündemi!

Ajans Press, Türkiye’nin emlak karnesini çıkardı. Ajans Press’in Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgilere göre, konut fiyatlarında ve emlak vergilerinde yaşanan artışın medyanın bir numaralı gündem maddesi olduğu belirlendi.

Gayrimenkul sektöründe neler değişmeli!

Gayrimenkul Türkiye’nin Ocak-Şubat sayısında yayımlanan “2017’de neler konuşacağız?” başlıklı oturumu gerçekleşti. Toplantı, Ersun Bayraktaroğlu'nun önderliğinde yapıldı.

Nihat Özdemir: Şantiyeleri bir gün bile durdurmadık!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, darbe girişimi sonrasındaki süreci anlattı. Özdemir, inşaat sektörünün eskiye göre daha hızlı bir büyümenin gerçekleştiğini belirtti.

Konut sektörünü kampanyalar büyüttü!

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrasındaki sürecini anlattı. Akbal, Gayrimenkul sektöründe Emlak Konut GYO ve GYODER öncülüğünde başlatılan kampanyalarla sektörün büyüdüğünü söyledi.

Bankalar emlakçı oldu!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Murat Muratoğlu, bugünkü yazısında ekonomideki son durumu değerlendirdi. Muratoğlu, yeni sistemin bankaları emlakçı yaptığını belirtti.

Ulaşım yatırımları gayrimenkulü değerlendiriyor!

Yeni ulaşım projeleri hız kesmeden devreye alınıyor. Yapılan ya da planlama aşamasında olan yeni metro, tramvay ve teleferik hatları gayrimenkul değerlerini de yüzde 50'lere varan oranlarda artırıyor.

Son 15 yılda gayrimenkul sektörünün vizyonu değişti!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, son 15 yılda konut sektörünün gerçirdiği dönüşümden bahsetti. Kurum, inşaat ve gayrimenkul sektörünün vizyonundaki değişimleri anlattı.

Konut sektöründe harekete geçme vakti!

Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Direktörü Soner Keleş, gayrimenkul sektöründeki son ayları değerlendirdi. Keleş, ev almak için doğru zaman olabileceğini söyledi.

Konut sektöründe balon yok!

GYODER Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2017 1.Çeyrek Raporu yayınlandı. Prof. Dr. Emre Alkin, sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gayrimenkul sektörü 2017'ye hızlı başladı!

Gayrimenkul sektöründeki teşvikler ve kampanyalar rakamlara yansıdı. Konut satışları 1.3 milyon adet ile rekor kırdı.

Gayrimenkul sektöründe trendler değişiyor!

2017 yılının sonlarında gayrimenkul sektöründe meydana gelen krizle beraber adeta yaprak kımıldamayan bir süreç yaşandı ve bunun tam aksine 2019 yılının sonlarında faiz oranları indirimleriyle beraber stoklar bir anda eridi. Şimdi gayrimenkul sektöründeki eğilimler 2 model üzerinde yoğunlaşıyor.

Gayrimenkul sektörü 2018'den umutlu!

Gayrimenkul sektörü 2017'yi rekorlarla kapatırken 2018'de yeni kampanyalar için hazırlanıyor. Sektörün önde gelen isimleri bu yıl konut kredisi faiz oranlarının düşmesi ve dönüşümün hızlanmasıyla satışlarda artış yaşanacağını savunuyor. 

Gayrimenkul sektörü temsilcilerinin 2018 beklentileri!

2017'yi değerlendiren gayrimenkul sektörü temsilcileri 2018 yılı beklentilerini paylaştı. İşte gayrimenkul sektörü temsilcilerinin 2018 beklentileri...

Gayrimenkul sektörü 2017’de yeni bir rekora hazırlanıyor!

Geçen yıl 1.3 milyon konut satışı ile tarihi rekor kıran gayrimenkul sektörü 2017’de yeni bir rekora hazırlanıyor. Yılın ilk 10 ayında 1 milyon 153 bini aşkın ev sahibini buldu. Konut satışlarındaki artışta KDV ve vergi düzenlemeleri ile yapılan kampanyalar etkili oldu.

Kış, gayrimenkul sektörünü teğet geçti!

Gayrimenkul sektörüne bu sene kış gelmedi. 2017'yi geriye bıraktığımız şu günlerde emlak piyasasında hareketlilik tam gaz sürüyor. 

Gayrimenkul sektörü ön plana çıkıyor!

EY Kurumsal Finansman Bölümü Başkanı Müşfik Cantekinler, 2017 yılının ilk 9 ayına ait EY verilerine gayrimenkul sektörünün ön plana çıktığını söyledi..

Gayrimenkul sektöründe eğilim büyüme yolunda!

Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini üçer aylık dönemler halinde irdelediği, ‘GYODER Gösterge’ Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2017-2. Çeyrek Raporu’nu yayınladı.

Proje finansmanı kredilerinin yüzde 12'si gayrimenkul sektörünün!

Proje finansmanı kredileri risk bakiyesi 2017 yılı Haziran dönemi itibariyle bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30’luk arttı. Yüzde 12'si gayrimenkul sektörüne ait olan krediler 291 milyar TL’ye yükseldi.

Gayrimenkul sektörü 2017'ye hızlı başladı!

Gayrimenkul sektöründeki teşvikler ve kampanyalar rakamlara yansıdı. Konut satışları 1.3 milyon adet ile rekor kırdı.

Türkiye gayrimenkul sektörü güven endeksi yüzde 79 arttı!

Gayrimenkul Sektörü 2017 Yılı 2. Çeyrek Güven Endeksi ve Fiyat Beklentileri açıklandı. Türkiye gayrimenkul sektörü güven endeksi değeri 2017 yılı 2. çeyrek döneminde yüzde 79 artışla 112.5 (İyimser) olarak ölçüldü.

Önder Yiğit: Gayrimenkul sektörü 2017'de hareketlenecek!

İnşaat ve gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Yiğit İDK Group Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yiğit, Malatya'da 3 bin 500 kişilik yurt inşa edeceğini dile getirdi.

2017’de gayrimenkul sektörü rekor kıracak!

Propa CEO’su Can Özçiçek, 2017’de gayrimenkul sektörünün yeni bir rekor kırabileceğini söyledi. Özçiçek, hem devlet yetkilileri hem de sektör temsilcileri tarafından sunulan bu imkanlarla sektörün ciddi bir ivme yakalayacağını belirtti.

Gayrimenkul sektörü altın dönemini yaşayacak!

Rich World Gayrimenkul A.Ş., müteahhitlerle vatandaşları aynı masada bir araya getiriyor. Rich World Gayrimenkul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz İloğlu, “Kentsel dönüşümün hız kazanmasıyla birlikte gayrimenkul sektörü, 2017’de altın dönemini yaşayacak'' dedi.

Gayrimenkul sektörü 2017 Haberi

Gayrimenkul sektörü 2017

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Leyla İLHAN, bugünkü yazısında konut projelerini ve konut alıcılarının konut ihtiyacını kaleme aldı. İşte, Leyla İLHAN'ın yazısı...

Malum artık ev satmak kolay değil. Alıcı hem seçici hem uygun fiyatlı ev istiyor. Sektöre ivme katan yatırımcı ise artan faiz nedeniyle sektörden uzaklaşmış gibi. Artık daha çok yaşamak için konut alımı giderek öne çıkıyor. Ev alanların tercihi ise fiyat aralığı daha çok 250 bin TL ile 750 bin TL arasındaki konutlardan yana. 750 bin liranın üzerindeki konut alanların oranı ise yüzde 5 ila 6 arasında deniliyor. Zaten pahalı konutları alan bu kitle son yıllarda ya hiç yatırım yapmıyor, yapsa da dar bir bölgeye yahut yurtdışına yapıyor. Bundan dolayı 250 bin ila 750 bin TL arasında konut alan kitlelerin...