19 / 04 / 2024

gayrimenkul sektörü ne durumda

gayrimenkul sektörü ne durumda

Gayrimenkul sektörü 2017'yi rekorlarla kapatırken 2018'de yeni kampanyalar için hazırlanıyor. Sektörün önde gelen isimleri bu yıl konut kredisi faiz oranlarının düşmesi ve dönüşümün hızlanmasıyla satışlarda artış yaşanacağını savunuyor. 

Gayrimenkulde fiyatlar yerli yatırımcı için cazip hale getirilmeli!

Saral Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Semih Sarıalioğlu, gayrimenkul sektöründe fiyatların bir an önce aşağıya çekilerek, yerli yatırımcı için cazip hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Ataköy'de metrekare fiyatları 1 yılda yüzde 100 artar!

Aşçıoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı olan Yaşar Aşçıoğlu, "Ataköy'de metrekare fiyatları 8-10 bin TL civarında. Ataköy'de 1 yıl sonra rakamlar 15-17 bin TL'ye çıkacaktır." dedi.

Hükümetin kurulmasıyla gayrimenkul sektörüne bahar gelecek!

Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, "Hükumetin kurulması ve istikrarın devam etmesiyle gayrimenkul sektöründe bir bahar havası esecek" dedi.

Gayrimenkul sektörü 2016'da hareketlenecek!

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş, " 2015 te ertelenen gayrimenkul yatırımlarının 2016 yılına sarkması bekleniyor. Bu sebeple 2016 yılının 2015 yılından daha hareketli geçeceğine inanıyoruz." dedi

Gayrimenkul sektörü sonbaharda hareketlenecek!

Hükümet kurma çalışmaları ve geleneksel durgunluğun yaşandığı yazı atlatan gayrimenkul sektörü sonbahara hızlı girecek. Sektörün önde gelen isimleri, eylülle birlikte proje tanıtımlarına hız vereceklerini söyledi.

Gayrimenkul sektörü yaz aylarında durgun olur!

SON günlerde Türk Lirası karşısında rekor üstüne rekor kıran dövizler nakde çevriliyor. Parasını riske atmak istemeyenler ise yeni sezon öncesi fiyat düzenlemesi yapmayan proje konutlara yöneliyor.

En doğru yatırım gayrimenkul yatırımıdır!

ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, içinde bulunduğumuz durumda geçici düşüşleri normal karşılamak gerektiğini belirterek “Gayrimenkul hiçbir zaman durmaz, en doğru yatırım gayrimenkul yatırımıdır” dedi.

Dolardaki artış yabancıya konut satışını nasıl etkiledi?

Serdar İnan’a göre Türkiye bu yıl yine ‘7 yıl sarmalına’ girdi. İnan, “Her 7 yılda bir piyasada daralma olur. Ama bu negatif bir durum değil. Arada durgunluk iyidir ” diyor.

Aziz Torun: Gayrimenkul fiyatlarında reel artış yok!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Torun, "Gayrimenkul fiyatlarında artış görünüyor ama bunların reel bir artış olmadığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Konutta yüzde 15‘lik devlet katkısını kim, nasıl alacak?

Başbakan'ın müjdelediği 'konuta yüzde 15 devlet katkısı'nın ayrıntıları netleşiyor. Devlet katkısından yeni evlenenler ve hiç evi olmayanlar faydalanabilecek. İşte 5 soruda konut katkısında merak edilenler...

İnşaattaki düzenleme sosyal devlet anlayışının göstergesi!

İnşaat Sektörü Zirvesi’ne katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, devletin ev almak için hesap açan ve yüzde 25 peşinat biriktiren vatandaşa yüzde 15 katkı sağlayacağına ilişkin bir açıklama yaptı.

Gayrimenkulün eğitimli insan kaynağına ihtiyacı var!

Ağaoğlu ve Nişantaşı Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan ‘Gayrimenkul Satış Uzmanlığı’ sertifika programına katılanlar 24 Ocak Cumartesi günü, Ağaoğlu My Office’de yapılan törenle sertifikalarını aldı.

Emlakta oluşacak rant konutla tahsil edilecek!

Emlakta oluşacak rant konutla tahsil edilecek. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, gayrimenkul rantlarından belediyelere verilecek payın 'konut' olarak ödenmesini, belediyelerin de bu konutları yoksula kiralamasını önerdi.

Gayrimenkulde profesyonel dönem başlıyor!

Onursal AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün: “Türkiye gündeminin 2015 genel seçimlerinden sonra dinginleşeceği düşünüldüğünde, önümüzdeki yılların gayrimenkul sektöründe profesyonelleşme yılları olacağını söyleyebiliriz” dedi.

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan ticari gayrimenkul sektörü açıklaması!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yüksek faiz oranları ve pandemi sonrası değişen çalışma modelleri ile ofislerin boşalmasından dolayı ticari gayrimenkul sektörüne ilişkin endişelerinin bulunduğunu fakat durumun yönetilebilir olduğuna inandığını kaydetti.

Viven İnşaat, 2024'te yeni projeleri ile gayrimenkul sektörüne hız kazandıracak

Viven İnşaat, İzmir ve Çeşme’de hayata geçirdiği yeni projeleri ile gayrimenkul sektöründe liderliğini sürdürmeyi amaçlıyor. Şirket tarafından  2023 yılı değerlendirildi ve 2024 yılına dair hedefler ve yeni projeler paylaşıldı. 

Sebo İnşaat Gayrimenkul: İnşaat ve gayrimenkul sektörünü zor günler bekliyor!

Sebo İnşaat Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek inşaat ve gayrimenkul sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gayrimenkul sektörüne yeni soluk: RookZ! Gayrimenkulün kalesi olmaya geliyor...

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinden TÜGEM'in Kurucusu, İTO Gayrimenkul Komite Başkanı ve NEOPRA Gayrimenkul Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akdoğan, sektöre yepyeni bir soluk getirecek projesi "Gayrimenkulün kalesi" sloganıyla yola çıkan RookZ için start verdi.

Konut sektörüne can suyu olacak! İmar yönetmeliğinde değişikliğe gidildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut arzını artırmak için harekete geçti. Gayrimenkul sektörüne adeta can suyu olacak yeni imar yönetmeliği belli oldu.

Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

GYODER tarafından Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2022 4. Çeyrek Raporu açıklandı. Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

Emlak ve Emlak Yönetimi mezunları gayrimenkul sektörüne kazandırılmalı! 

Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü'nün gayrimenkul sektörüne ilişkin önemini değerlendirdi. 

Digital Network Alkaş DNA ile gayrimenkul sektörü yeni bir soluk kazanacak!

Avi Alkaş ve Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk kazandıracak olan DNA platformunu anlattı. İşte platforma ilişkin bilgiler...

Gayrimenkul sektörüne yeni soluk!

Ekonomiye ve turizme ilişkin yeni düzenlemeler içeren kanun teklifleri TBMM'ye sunuldu. Yeni düzenleme ile gayrimenkul sektöründe birçok değişiklik yapılacak.

Hayko Cepkin Kuşadası'nda gayrimenkul sektörüne atıldı! 

Rock müziğin efsane isimlerinden Hayko Cepkin gayrimenkul sektörüne atıldı. Cepkin Kuşadası'nda restorasyon işine girecek. 

Gayrimenkul sektörüne genç istihdam şartı geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada, "Gayrimenkul sektörüne ilişkin genç istihdam şartını getiriyoruz ve yeni mezun olmuş arkadaşları çalıştırma zorunluluğunu şartnamelere yazacağız" dedi.

Amazon, ABD'de gayrimenkul sektörünü olumlu etkiliyor!

Koronavirüsün kazananlarından Amazon, ABD’nin pandemiyle kötüleşen gayrimenkul sektörüne yabancı yatırım getiriyor. Önceden ofis alan yabancı gayrimenkul yatırımcıları, şimdi depo ve lojistik tesis satın alıyor. 

Gayrimenkul sektörüne pandemi ayarı!

Gayrimenkul sektörü Kovid-19 salgınının damgasını vurduğu 2020’de Ağustos sonuna kadar uygulanan faizlerdeki düşüş trendiyle avantajlı çıktı. Sektör temsilcileri, 2021'de daha büyük metrekareli evlere, butik projelere ve villalara ilginin daha az artacağına dikkat çekiyor.

gayrimenkul sektörü ne durumda Haberi

gayrimenkul sektörü ne durumda

Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre; Bankaların faiz oranlarına karşı söylem sürerken, yeni yılda bu kapsamda gelişmeler yaşanabileceği kaydediliyor.

Gayrimenkul sertifikaları, altına dayalı kira sertifikası olmak üzere öne çıkan yeni enstrümanların gayrimenkul sektöründe daha etkin olması bekleniyor. 

Sektöre yönelik yapılan KDV, harçdamga vergileri, oturum-vatandaşlık çalışmaları ile yeni yılda beklenen müktesep hak, Emlak Bankası çalışmalarının hem firmalar, hem de konut alıcıları için yeni fırsatlar oluşturması öngörülüyor.

Yeni yılda sektörle ilgili SABAH'a değerlendirmelerde bulunan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, şöyle konuştu: "Ülkemizde artan güven ortamıyla konut ediniminde yabancılara sağlanan teşvikler sayesinde 2018 yabancı konut satışları açısından önemli bir yıl olacak. Her yıl olduğu gibi 2018'de de yeni ihale edeceğimiz arsalarla, sektöre yön verecek ölçekte projeler üretmeye devam edeceğiz. 2017'de ihalesini...