19 / 04 / 2024

Gayrimenkul Sertifikaları nedir

Gayrimenkul Sertifikaları nedir

Para Dergisi'nin bu haftaki Şemsiye Ek'inde Murat Geylanı Aktaş'ın yazısına yer verildi. İşte gayrimenkul sertifikaları ile ilgili o yazı...

Gayrimenkul sertifikaları şeffaf olacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, gayrimenkul sertifikalarında şeffaflığın önemsendiğini söyledi. Turan, Türkiye'de gayrimenkul piyasasının büyüyeceğine inandığını belirtti.

Gayrimenkul sertifikaları tebliğinde değişiklik!

Gayrimenkul sertifikaları tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ 7 Mart 2017 tarihinde 30000 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Gayrimenkul Sertifikaları’nın detayları belli oldu!

Gayrimenkul Sertifikaları’nın detayları belli oldu. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, 10’a yakın müteahhitle anlaştıklarını ve yakında yeni konut projelerinin bir bölümünün sertifika yoluyla Borsa İstanbul’da işlem göreceğini söyledi.

Gayrimenkul değerleme nedir?

Gayrimenkul değerleme, kredi teminatları ve artan sigorta kapsamları açısından önemli bir kavramdır. Gayrimenkul alanında önemli bir kavram olduğu için bilinmesi gerekir. Peki gayrimenkul değerleme nedir, neden yapılır ve kim tarafından yapılır? İşte gayrimenkul değerleme konusu hakkında detaylar...

Gayrimenkul değerleme raporu nedir? Değerleme kriterleri nelerdir?

Gayrimenkul değerleme raporu, taşınmazın birçok özelliğini detaylı bir şekilde kapsayan bir belgedir. Bu belgede, mülkün farklı yönleri değerleme uzmanları tarafından ele alınarak işlenir. Peki gayrimenkul değerlendirme raporu nedir, değerleme kriterleri nedir ve ne işe yarar?

İntifa hakkı nedir? Ölüm halinde gayrimenkul kime kalır?

"Halk arasında ölene kadar benim öldükten sonra senin" olarak ifade edilen kuru mülkiyet ve intifa hakkında söz konusu gayrimenkul üzerindeki haklar nedir?

Darphane Altın Sertifikası nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? 10 soruda Darphane altın sertifikaları

Borsa İstanbul'da işleme alınan Darphane Altın Sertifikaları ile ilgili yatırımcılara borsada altın alım-satım imkanı veriliyor. Peki Darphane Altın Sertifikası Nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? İşte 10 soruda altın sertifikaları ile ilgili ayrıntılar...

Gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkullerin satın alma tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkarılmasından elde edilen gelir için vergi ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkul danışmanlığı nedir?

Emlakçılık terimi ilk zamanlardan günümüze oldukça değişti. Böylece emlakçıların yaptıkları işler de değişti. Mülk alım-satımı dijital ve teknolojik çağa ayak uydurarak, aracı ve komisyoncu gibi terimlerden sıyrılarak gayrimenkul danışmanlığı ismini aldı. Peki gayrimenkul danışmanlığı nedir?

Gayrimenkul sertifikaları repo ve ters repo işlemlerine konu olabilecek!

Faizsiz bankacılık işlemleri, bankaların repo ve ters repo işlemleri ile ilgili esasları düzenleyen yönetmelik kapsamına dahil edilirken, yatırım fonu tanımına da “inançlı mülkiyet esasına göre SPK tarafından belirlenen varlık ve haklardan oluşan portföy” ifadeleri dahil edildi.

TOKİ, Park Mavera 3 için ihraç ettiği gayrimenkul sertifikalarını ödedi!

TOKİ tarafından Park Mavera 3 projesi kapsamında ihraç edilen TRNTOKI00011 ISIN kodlu Gayrimenkul Sertifikalarının tali ediminde konutların satışından elde edilen fon ve fonun getirisi, yatırım kuruluşlarının hesaplarına aktarıldı...

Gayrimenkul sektörü tüm yatırımcılara hitap ediyor!

GYO, Gayrimenkul Yatırım Fonları, Gayrimenkul Sertifikaları ve Kira Sertifikaları ve tapu sigortası gibi finansal araçlar gayrimenkul sektörüne derinlik kazandırıyor. Sektör bu sayede daha çok yatırımcıya hitap ediyor.

Gayrimenkul Kıymetler Borsası nedir?

Gayrimenkul Kıymetler Borsası gayrimenkul alım-satım işlemlerinin şeffaflaşarak menkulleşmesi ve yerli-yabancı yatırımcıların güven ortamı içerisinde işlemlerini gerçekleştirebilmesi için kuruldu. Peki, Gayrimenkul Kıymetler Borsası nedir? 

Gayrimenkul kira çarpanı nedir?

Bursa İhsaniye Altın Emlak'tan Münür Şenay, kira çarpanını anlattı. Peki gayrimenkul kira çarpanı nedir?

Gayrimenkul Yatırım Fonu nedir? Tüm merak edilenler!

İlk olarak 1938 tarihinde İsviçre ve 1959 tarihinde Almanya’da düzenlenen Gayrimenkul Yatırım Fonu son dönemde sıkça konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki Gayrimenkul Yatırım Fonu nedir? İşte tüm merak edilenler...

5 soruda gayrimenkul sertifikası!

Konutta metrekare yani ‘pay’ satışına imkan veren gayrimenkul sertifikası borsada işlem görmeye devam ediyor. Peki, gayrimenkul sertifikası nedir? Nereden alınır?

Gayrimenkul Sertifikaları nedir Haberi

Gayrimenkul Sertifikaları nedir

5 TEMMUZ 2013 gün ve 28698 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 'Gayrimenkul Sertifikalan Tebliği' ne uygun ilk yatırım aracı borsada işlem görmeye başladı. Gayrimenkul sertifikası ihraççıların, inşa edilecek veya edilmekte olan gayrimenkul projelerinin finansmanında kullanılmak üzere ihraç ettikleri, gayrimenkul projesinin belirli bağımsız bölümlerini veya bağımsız bölümlerin belirli bir alan birimini temsil eden nominal değeri eşit paylara bölünmesiyle oluşturulmuş, bir yatırım aracıdır. Projede başlangıçta gayrimenkul sertifikası karşılığında satılacak bağımsız bölümler ve her bir bölüm için gerekli sertifika adedi ilan edilir. İhraççılar isterse, şerefiye bedellerini bağımsız bölüm fiyatına ilave ederek gayrimenkul sertifikası fiyatım belirleyebilir. İstenirse şerefiye bedelleri proje bitiminde ayrıca yatırımcılardan tahsil edilebilir. Gayrimenkul sertifikaları kentsel dönüşüm kapsamındaki projelerde de uygulanabilir. 


Konut sertifikası olarak hayatımıza girdi

Gayrimenkul sertifikası yatırım hayatımızda daha önce...