23 / 04 / 2024

gayrimenkul sertifikası nedir

gayrimenkul sertifikası nedir

Gayrimenkul sektörünün uzman isimleri 3 yılın ardından ilk kez hayata geçirilen gayrimenkul sertifikası ihraçlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Gayrimenkul sertifikası sektöre kazandırdı!

‘Sertifika ile ev almak çok kolay’ sloganıyla dar gelirlinin konut projelerinden yarlananmasını sağlayan sertifikalar inşaatçıya kazandırdı. Piyasaya sürülen 3.37 milyon sertifika sektöre nefes aldırdı.

5 soruda gayrimenkul sertifikası!

Konutta metrekare yani ‘pay’ satışına imkan veren gayrimenkul sertifikası borsada işlem görmeye devam ediyor. Peki, gayrimenkul sertifikası nedir? Nereden alınır?

Gayrimenkul sertifikalarında yeni dönem başlıyor!

Gayrimenkul sertifikalarında tıkanan alanların önü açılması için yeni bir tebliğ düzenlendi. Sermaye Piyasası Kurulu'nun "Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği"nde değişiklik yapılmasına dair tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Vakıf Yatırım Park Mavera 3'ün piyasa yapıcı oldu!

Park Mavera 3 projesi gayrimenkul sertifikalarında, Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. dünden itibaren piyasa yapıcı olarak faaliyete başladı.

Gayrimenkul sertifikası yatırımcısına kazandırır mı?

Gayrimenkul sertifikalarıyla ilgili konunun uzmanları bir araya geldi. TSKB Gayrimenkul Değerleme ev sahipliğinde Gayrimenkul Türkiye'nin gerçekleştirdiği toplantıda sektöre ilişkin açıklamalarda bulunuldu.

Gayrimenkul sertifikasıyla konut nasıl alınır?

Takvim Gazetesi'nin köşe yazarlarından Kadir Tuna bugün köşesinde "Gayrimenkul sertifikası" konulu yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Seba Gacemer: Gayrimenkul sertifikası daha çok pazarlanmalı!

6. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi gerçekleşti, zirvede , inşaat ve gayrimenkul dünyasının yatırım ve finansman sorunları konuşuldu.

Gayrimenkul sertifikasıyla ilgili tüm merak edilenler!

TOKİ imzasıyla geliştirilen Gayrimenkul Sertifikası halka sunuldu. İlk kez Park Mavera 3 projesinde ihraç edilen sertifikaların yeni bir finansal yatırım aracı olması bekleniyor. Peki, gayrimenkul sertifikasında sistem nasıl çalışır? Sertifikanın amacı nedir? İşte tüm sorularınızın cevabı...

Gayrimenkul sertifikasıyla borsaya 3 bin yeni yatırımcı girdi!

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, 'TOKİ-Makro İnşaat işbirliğinde hayata geçen gayrimenkul sertifikasından bahsetti. Karadağ, sertifikayla borsaya 3 bin yeni yatırımcının girdiğini belirtti.

Konutta yeni dönem başladı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Yılmaz Sezer bugünkü yazısında, gayrimenkul sertifikasından bahsetti. İşte sertifika ile ilgili tüm detayları paylaşan Sezer'in o yazısı...

Gayrimenkul sertifikası sermaye piyasası için yeni araç!

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Dr. Bülent Gedikli, Türkiye'nin ekonomisini anlattı. Gedikli, faiz oranlarından, yabancı yatırımlardan, ABD'deki konut balonundan ve gayrimenkul sertifikası uygulamasından bahsetti.

Gayrimenkul sertifikası: Konut alımında yeni araç!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Umut Kolcuoğlu, Gayrimenkul sertifikasına ilişkin düzenlemelerden bahsetti. İşte Kolcuoğlu'nun sertifikayla ilgili tüm detayları anlattığı haber...

Gayrimenkul sertifikasında fiyat düşüşünün nedeni belli oldu!

Park Mavera 3 projesinde uygulanan gayrimenkul sertifikasında fiyat düşüşünün nedeni belli oldu. Gayrimenkul sertifikasında fiyatın Sivaslı yatırımcının verdiği emir nedeniyle 39.3 liraya indiği iddia edildi.

İşte gayrimenkul sertifikasının detayları!

Yeminli Mali Müşavir Dr. Özgür Özkan, sertifika ile ev alma dönemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Özkan, yeni sistem hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

SPK Başkanı'ndan yeni nesil gayrimenkul sertifikasıyla ilgili son dakika açıklaması!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ömer Gönül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında yeni nesil gayrimenkul sertifikası ile ilgili bilgi verdi.

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Gayrimenkul değerleme raporu nedir? Değerleme kriterleri nelerdir?

Gayrimenkul değerleme raporu, taşınmazın birçok özelliğini detaylı bir şekilde kapsayan bir belgedir. Bu belgede, mülkün farklı yönleri değerleme uzmanları tarafından ele alınarak işlenir. Peki gayrimenkul değerlendirme raporu nedir, değerleme kriterleri nedir ve ne işe yarar?

Herkes emlakçılık yapabilir mi? Emlakçı olmak için ne yapmak gerekir?

Emlakçılık kanunun çıkmasıyla birlikte, emlakçı olma süreçleri ve şartları düzenlenmiştir. Peki artık herkes emlakçı olabilecek mi? Emlakçı olmak için üniversite okumuş olmak şart mı? Emlakçılık sertifikası nedir? İşte emlakçı olmak isteyenler için tüm cevaplar haberin devamında…

İntifa hakkı nedir? Ölüm halinde gayrimenkul kime kalır?

"Halk arasında ölene kadar benim öldükten sonra senin" olarak ifade edilen kuru mülkiyet ve intifa hakkında söz konusu gayrimenkul üzerindeki haklar nedir?

Darphane Altın Sertifikası nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? 10 soruda Darphane altın sertifikaları

Borsa İstanbul'da işleme alınan Darphane Altın Sertifikaları ile ilgili yatırımcılara borsada altın alım-satım imkanı veriliyor. Peki Darphane Altın Sertifikası Nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? İşte 10 soruda altın sertifikaları ile ilgili ayrıntılar...

Darphane altın sertifikası nasıl alınır? Darphane altın sertifikası nedir?

Darphane altın sertifikasının ne olduğu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yaptığı açıklamadan sonra araştırılmaya başlandı. İşte detaylar!

Kira Sertifikası Nedir? Yatırımcılar bu habere dikkat!

Kira sertifikası denilince, tüm çeşitli hak ve varlık finansmanı sağlamak için ihraç edilen ve sahiplerinin de gelirlerden hak sahibi olmasını sağlayan bir olgudur. Kira sertifikasının faizsiz bankacılık içinde uygulanan bir yatırım türü olduğu ifade edilmektedir.

Gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkullerin satın alma tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkarılmasından elde edilen gelir için vergi ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkul danışmanlığı nedir?

Emlakçılık terimi ilk zamanlardan günümüze oldukça değişti. Böylece emlakçıların yaptıkları işler de değişti. Mülk alım-satımı dijital ve teknolojik çağa ayak uydurarak, aracı ve komisyoncu gibi terimlerden sıyrılarak gayrimenkul danışmanlığı ismini aldı. Peki gayrimenkul danışmanlığı nedir?

Gayrimenkulde alternatif enstrüman: Gayrimenkul sertifikası ihracı!

Gayrimenkul sektörünün uzman isimleri 3 yılın ardından ilk kez hayata geçirilen gayrimenkul sertifikası ihraçlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı.

TOKİ, Park Mavera 3'te satılan 61 konutun fon dağıtımını gerçekleştirdi!

TOKİ tarafından Park Mavera 3 projesi kapsamında gayrimenkul sertifikası sahiplerine 61 adet konutun satışından elde edilen 55.998.928,63 TL'nin dağıtım işlemi gerçekleştirildi...

Vatandaş artık mega projelere ortak olabilecek!

16 senelik Bankacılık Yasası değişiyor. Kısa bir süre önce çıkarılan gayrimenkul sertifikasının kapsamı da genişliyor. Vatandaş artık büyük ölçekli projelere ortak olarak elde edilecek kardan pay alacak.

gayrimenkul sertifikası nedir Haberi

gayrimenkul sertifikası nedir

Değişken gayrimenkul fiyatları ya da kredi faiz artışlarından etkilenmeden, tüketicilerin gayrimenkul sahibi olabilmeleri için fırsat oluşturulan ilk kez üç yıl önce uygulamaya alınan Gayrimenkul Sertifikası sistemi; ihraçcılarına sermaye piyasası aracılığıyla finansman seçeneği sunan bir imkan ve aynı zamanda tasarruflarını sermaye piyasasında değerlendirmek isteyen yatırımcılar için de alternatif bir ürün niteliğine sahip yeni bir finansal yatırım aracı olarak gösteriliyor.

Bloomberg HT'den Burak Karagöz'ün haberine göre; uygulamanın başladığı zamandan beri gelinen üç senenin sonunda, ilk kez hayata geçirilen bu modelin sektöre olan katkılarını kaydeden TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, gayrimenkul finansmanı araçları içinde ihraçcı ve yatırımcı için önemli bir araç ve uzun yıllar sonra Park Mavera 3 konut projesi için yapılan ihraç ile tekrar gündeme geldiğini söyleyerek; “Park Mavera...