25 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa Yenidoğan riskli alan ilanı

Gaziosmanpaşa Yenidoğan riskli alan ilanı

İstanbul Gaziosmanpaşa'da Roman yurttaşların yaşadığı Sarıgöl ve Yenidoğan mahalleleri Bakanlar Kurulu'nca yargı kararını beklenmeden ikinci kez riskli alan ilan edildi. Karar Resmi Gazete'de dün yayımlandı.

Gaziosmanpaşa'daki 180 bin metrekarelik riskli alanın imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul Gaziosmanpaşa İlçesi, Sarıgöl-Yenidoğan Mahalleleri'ndeki 179 bin 900 metrekarelik riskli alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İstanbul'a yeni metro müjdesi! Söğütlüçeşme - Yenidoğan Metrosu geliyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Söğütlüçeşme-Yenidoğan Metrosu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Gürsu Yenidoğan Katlı Otoparkı ve Pazaryeri açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gürsu ilçesi Yenidoğan Mahallesi’ndeki kapalı otopark ve pazar yeri sorununu çözdü. Gürsu Yenidoğan Katlı Otoparkı ve Pazaryeri düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Süleyman Soylu'dan Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm açıklaması!

Gaziosmanpaşa Hükümet Konağı'nda mahalle muhtarlarıyla buluşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa'da önemli kentsel dönüşüm projelerinin takip edildiğini ve pek çok dönüşümün de gerçekleştiğini söyledi.

Gaziosmanpaşa'da miras kavgası: 1 ölü, 3 yaralı!

Gaziosmanpaşa'da aile arasında çıkan miras kavgasında silahla vurulan 1 kişi hayatını kaybetti, 1'i ağır 3 kişi yaralandı. Polis ateş açan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm mağduriyeti mecliste!

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesindeki kentsel dönüşüm projesinin tamamlanmaması nedeniyle oluşan mağduriyetlerin giderilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ekrem İmamoğlu'ndan Yenidoğan-Cumhuriyet-Emek Metro Hattı açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2,5 yıldır durmuş halde olan Yenidoğan - Cumhuriyet - Emek Metro Hattında inceleme yaptı. İmamoğlu, "Ne yazık ki yatırım planında olmayan 2017'nin sonundan beri yani 2,5 yıldır duran bundan 10 ay önce durmuş haliyle aldığımız ve tasarımı sıkıntılı bir kılçık hat" dedi...

Gaziosmanpaşa'ya kentsel dönüşüm müjdesi!

Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gaziosmanpaşa'da yeni başlatacakları kentsel dönüşüm projesi kapsamında 4 bin 400 konutun temelini atacaklarını söyledi.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl'deki dönüşüm sorunu çözülecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziosmanpaşa Sarıgöl'deki dönüşümle ilgili olarak, "Şimdi bu konu üzerinde gerek Gaziosmanpaşa Belediye Başkanımız gerekse Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Bey, her ikisini görevlendirdik. İnşallah çok daha seri bir şekilde ele alacaklar " dedi.

Binali Yıldırım: Gaziosmanpaşa'ya metro gelecek!

Gaziosmanpaşa, Paşa Köşkü’nde düzenlenen ‘Balkan Göçmenleri ile Buluşma’ programında konuşan AK Parti  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Gaziosmanpaşa'ya metro müjdesi verdi.

Çekmeköy-Yenidoğan-Sultanbeyli Metro Hattı'nda son durum!

Geçtiğimiz aylarda hizmete açılan Üsküdar-Çekmeköy metro hattının ardından planlanan Çekmeköy-Yenidoğan-Sultanbeyli metrosunun çalışmaları da devam ediyor.

Bursa Yenidoğan Spor Tesisi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gürsu’ya kazandırılan ‘Yenidoğan Spor Tesisi’nin açılışını yaptı.

Gaziosmanpaşa Yenimahalle’de dönüşüm başlıyor!

Yenimahalle İlkokulu Konferans Salonu açılışında konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Yenimahalle’de kentsel dönüşüme 2019 yılında başlayacaklarını müjdeledi.

Gaziosmanpaşa Yenidoğan riskli alan ilanı Haberi

Gaziosmanpaşa Yenidoğan riskli alan ilanı

İstanbul Gaziosmanpaşa'da Roman yurttaşların yaşadığı Sarıgöl ve Yenidoğan mahalleleri Bakanlar Kurulu'nca yargı kararını beklenmeden ikinci kez riskli alan ilan edildi. Karar Resmi Gazete'de dün yayımlandı. 


15 Aralık 2013'te Bakanlar Kurulu kararı ile Gaziosmanpaşa'nın büyük bölümü riskli alan ilan edilmişti. Riskli mahalleler arasında bulunan Sarıgöl ve Yenidoğan mahallesi sakilleri, Bakanlar Kuııılu kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemi ile 2 ayrı dava açmıştı. Danıştay 14 Daire, 2 davada da yerinde yapılacak keşif ve bilirkişi incelemesi sonrasında yeniden karar verilinceye kadar yürütmenin durdurulmasına oy birliği ile karar vermişti. 


Avukat: Akıldışı Hatta geçen cuma günü de bilirkişi heyeti mahallelerde incelemelerde bulundu. Tüm bu hukuki süreç devam ederken Bakanlar Kurulu dün aynı mahallelerle ilgili ikinci riskli alan kararını verdi. Avukat Can Atalay kararı gazetemize değerlendirerek şöyle...