26 / 04 / 2024

gecekondu sahipleri

gecekondu sahipleri

Kentsel dönüşüm yasası geçti. Peki işleyiş nasıl olacak? İşte bilmeniz gerekenler ve en çok merak edilen sorulara yanıtlar

Sultangazi'de 40 yıllık tapu sorunu yüksek rayiç bedele takıldı!

Sultangazi'de 40 yıldır tapularını almak için bekleyen gecekondu sahipleri, belediye tarafından belirlenen rayiç bedelin yüksekliği sebebiyle mağdur durumda.

Konak'ta 40 yıl sonra gelen tapu sevinci!

İzmir'in Konak İlçesi Gültepe Semti’nde ‘Çıtak Arazisi’ olarak anılan bölgede yaşayan gecekondu sahipleri 40 yıl bekledikleri tapularına kavuştu.

Fikirtepe 5 yılda Manhattan'a dönüştü!

5 yıl önce başlayan kentsel dönüşümle birlikte büyük bir değişime uğrayan Fikirtepe'de gecekondu sahipleri şimdi rezidans dairelerde oturuyor...

Uşak Tabakhane'de 698 konut ve 429 iş yerinin hak sahipleri belirlendi!

TOKİ tarafından Uşak’ta (Tabakhane Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi) inşaatı tamamlanma aşamasında 698 konut ve 429 iş yerinin hak sahipleri belirlendi!

Ankara'daki dönüşümde gecekondu sahipleri mağdur olmayacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi,kentsel dönüşüm projeleri kapsamında belgesi olmayan gecekonduların enkaz bedellerini peşinat olarak TOKİ'ye ödeyecek. Gecekondu sahiplerine taksitle ev alma imkanı sunulacak.

Tapusuz gecekondu sahipleri enkaz bedeli alacak!

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hakkı Erkan, tapusuz gecekondu sahiplerinin kentsel dönüşüm yasasında yer alan haklardan yararlanabileceklerini belirterek, kira yardımı ve enkaz bedeli alabilecekleri söyledi

Kaçak yapılarda oturanların mağduriyeti son buluyor!

Gecekondu sahipleri 10 yıl içinde kentsel dönüşüme katılma taahhüdü verecek. Buna karşılık 1 Kasım 2015’ten önce inşa edilen kaçak yapılara elektrik, su, doğalgaz bağlanmasına izin verilecek

Keçiören Yükseltepe Kentsel Dönüşüm projesine yoğun ilgi!

Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi, toplamda 1,600 konutla Keçiören'in çehresini değiştirmeye hazırlanıyor. Tapulu 1180 gecekondu sahipleri modern binalara kavuşacakken, tapusuz gecekondu sahipleri 451 konut ile uygun fiyatlarda ev sahibi olacak.

1996 yılında Ajda Pekkan'a komşu gecekondu 20 milyar lira!

Tarabya sırtlarına yıllar önce bir gecekondu inşa eden bir vatandaş 1996 yılında Ajda Pekkan'a komşu olunca, 600 metrekare arsası olan tapulu gecekondusunu 20 milyar liraya satışa çıkarmış.

Malatya Beydağı'nda gecekondu dönüşüm projesi uygulanıyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından ortak yürütülen çalışmalar neticesinde, gecekondu ve çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu Beydağı eteklerinde Kentsel Yenileme projesi uygulanıyor.

Boğaziçili gecekonducular milyarder oldu!

1990 yılında Boğaziçi'nde gecekondu sahipleri milyarder olmuşlar. Yıllar önce arsa kapatıp gecekondu inşa edenler, İmar Affı'yla tapularına kavuşmaya başlamışlar. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o özel haberi...

1990 yılında Boğaziçili gecekonducular milyarder olmuşlar!

1990 yılında Boğaziçi'nde gecekondu sahipleri milyarder olmuşlar. Yıllar önce arsa kapatıp gecekondu inşa edenler, İmar Affı'yla tapularına kavuşmaya başlamışlar. Tapuların verilmesiyle gecekonduların fiyatları da milyarlara yükselmiş.

Gecekondu sahipleri TBMM önünde eylem yaptı!

Tapu tahsis belgelerinin tapuya dönüştürülmesini isteyen bir grup gecekondu sahibi, TBMM önünde eylem yaptı. Açıklamada, belgelerin iptalini isteyen yasanın da kaldırılması talep edildi.

gecekondu sahipleri Haberi

gecekondu sahipleri

7.2'lik Van Depremi sonrasında gündeme gelen ve 6 aylık sıkı bir çalışma sonrasında hazırlanıp geçtiğimiz hafta Meclisten geçen, kamuoyunda kentsel dönüşüm olarak bilinen 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Tasarısı' ile birlikte Türkiye genelinde 20 yılda 14 milyon konutun elden geçirilmesi planlanıyor.


Dönüşüm öncelikli olarak riskli alanlar olarak görülen Avcılar, Zeytinburnu, Ümraniye ve Pendik ilçelerinden başlayarak ülke geneline dalga dalga yayılacak. Dönüşümün Türkiye'ye maliyetinin 350- 400 milyar dolar olması beklenirken, bu rakamın 100 milyar dolarlık bir bölümü ise İstanbul'a ait olacak.


Yaşanacak olası bir depremde can ve mal kaybını en aza indirmek ve ülke genelindeki çarpık yapılaşmaya son vererek sosyal yaşam alanları oluşturmak için atılan bu hayati dönüşüm seferberliği vatandaşın aklını da karıştırıyor.


Yasanın detaylarının kağıt üzerinde netleşmiş olmasına rağmen vatandaşa...