19 / 04 / 2024

Gelir İdaresi yıllık faaliyet raporu 2014

Gelir İdaresi yıllık faaliyet raporu 2014

2014’te toplam 2.8 milyon konut için 23.6 milyar lira kira ödendi. Gelir İdaresi rakamlarına göre konut başına ortalama kira da 618 liradan 685 liraya çıktı

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51,6 milyar TL'lik gelir vergilendirilecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51 milyar 638 milyon 400 bin liralık bir kazancın kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi bekleniyor.

TOKİ'den '3 yıllık TOKİ projesi yeni diye sunuldu' başlıklı haberler için flaş açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, "3 yıllık TOKİ projesi, yeni diye sunuldu" başlığıyla sunulan haberlerdeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydederek flaş bir açıklama yaptı. İşte TOKİ tarafından yapılan o açıklama...

Kanal İstanbul'un yıllık geliri ne kadar olacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kanal İstanbul'dan yıllık ne kadar gelir elde edileceğini açıkladı. İşte Kanal İstanbul'un yıllık geliri...

Mersin Büyükşehir Belediyesi yıllık 6 milyon kira ödüyor!

Geçmiş 5 yıllık gelir-gider tablosu hakkında açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyenin çeşitli kalemlere yıllık 6 milyon lira kira ödendiğini açıkladı.

Yıllık gelir vergisi beyannamesi için son gün 1 Nisan!

2018 yılında sahip oldukları gayrimenkulleri de kiraya verenler veya elden çıkartanların Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi verilme süreleri 1 Nisan 2019 tarihine kadar uzatıldı. 

Yıllık Gelir Vergisi Beyanname Verme Süresi 2017!

2016 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi beyannamelerinin verilme süreleri 31 Mart 2017 Cuma günü mesai saati bitiminde sona eriyor..

Manisa İmrenler'in 40 yıllık altyapı sorunu tarih oldu!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 17 ilçede yürüttüğü altyapı işlemleri kapsamında, Demirci’ye bağlı İmrenler Mahallesi’nin 40 yıllık sorunlu kanalizasyon ve içme suyu hattını yenileme çalışmalarına başladı.

Manisa Gökçeören'in 40 yıllık altyapısı yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Kula’nın Gökçeören Mahallesi’nin yenilenecek olan 40 yıllık altyapısı için proje çalışmalarına başladı.

Manisa Hatunköy'ün 50 yıllık altyapısı yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Soma’nın Hatunköy Mahallesi’nin 50 yıllık kanalizasyon altyapı hattını tamamen yeniliyor.

Yıllık beyanname verme dönemi uzatıldı mı?

1 Mart 2016 tarihi ile başlayan kira gelir vergisi ile değer artış vergisi dönemi, 31 Mart'a kadar devam ediyor. Peki, beyanname son günü bugün mü? Yoksa yıllık beyanname verme dönemi uzatıldı mı?

Mecidiyeköy Galatasaray Oteli yıllık 5 milyon dolar gelir sağlayacak!

G.Saray’ın Mecidiyeköy’de yapımı süren oteline reklam vermek isteyenler sıraya girdi. Eski Ali Sami Yen Stadı’nın yanında bulunan eski GS Store arazisi üzerine yapılan otelden başkan Dursun Özbek yıllık 5 milyon dolar gelir beklediklerini belirtti.

Yıllık beyanname verilmeyecek gelirler!

Gelir Vergisi Kanunu'na göre, gerçek kişiler bir yıl içinde elde ettikleri ve bu kanunla vergiye tabi olduğu hükme bağlanan kazanç iratlar için izleyen yılın mart ayının 1-25 günlerinde yıllık beyanname verirler. İşte yıllık beyanname verilmeyecek gelirle

Yıllık gelir vergisi beyannameleri için son gün bugün!

2014 yılı içerisinde taşınmaz malını satan veya kiraya veren mal sahipleri belli koşullarda beyanname vererek gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. 2015 yılı yıllık gelir vergisi beyannameleri için son gün bugün...

Gelir İdaresi yıllık faaliyet raporu 2014 Haberi

Gelir İdaresi yıllık faaliyet raporu 2014

Türkiye’de kiraya verilen 2 milyon 867 bin konut ve işyeri için 2014’te 23.6 milyar lira kira ödendi. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yıllık faaliyet raporuna göre 2013’te konut başına 618 lira kira ödenmişken bu rakam 2014’te 685 liraya yükseldi. Bu kira geliri karşısında ev sahiplerinin ödediği vergi de 2.9 milyar liradan 3.3 milyar liraya çıktı. Rapora göre internetten kira beyannamesinin başladığı ve Maliye’nin banka hesapları, tapu kayıtları ve elektrik-su faturalarını kontrol ederek sıkı denetime başladığı 2012’den sonraki 3 yılda beyanname veren ev sahibi sayısı 943 bin arttı.


İHBARCIYA 21 BİN TL

Faaliyet raporuna göre Maliye 2014’te ihbarda bulunan 296 kişiye toplam 6 milyon 202 bin lira ihbar ikramiyesi ödedi. Bu, kişi başına 21 bin liralık ikramiye alındığını ortaya koyuyor. Ayrıca Gelir İdaresi’nin 2010’da...