26 / 04 / 2024

Gelir vergisi istisnası

Gelir vergisi istisnası

Ev, arsa ve dükkan sahiplerini ilgilendiriyor. Önemli bir rehber paylaşıldı. Gayrimenkul satışından kaynaklanan değer artış kazancının 25 bin TL’sini bu sene için gelir vergisinden istisna olacağı bilgisi paylaşıldı.

Yeni ev almak için satılan evin gelir vergisi!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların belli bir süre içerisinde elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yeni ev almak için satılan evin gelir vergisi ödenir mi?

Gelir vergisi istisnası 2014!

Binaların mesken olarak kiraya verilmesinden bir takvim yılında elde edilen gelirler için istisna bedeli belirleniyor. Gelir vergisi istisnası 2014'e ait veriler Gelir Vergisi Genel Tebliğinde açıklanıyor...

Gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkullerin satın alma tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkarılmasından elde edilen gelir için vergi ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

2022 yılı kira gelir vergisi muafiyeti ne kadar?

Gayrimenkulü kirada olan vatandaşlar, istisna sınırını aşması halinde vergi mükellefi oluyor. Kira gelir vergisi istisnası her sene yeniden belirleniyor. Peki, 2022 yılı kira gelir vergisi muafiyeti ne kadar? İşte kira gelir vergisi istisnası

Kira gelir vergisi ne zaman ödenir 2022?

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri, mesken ve işyeri kira gelir sahipleri tarafından merak ediliyor. Bu sene kira gelir vergisinde istisnasında artış yaşandı. Belirlenen sınırı aşanlar vergi mükellefi olacak. Peki, 2022 kira gelir vergisi ne zaman ödenecek?

Gayrimenkul satışı gelir vergisi istisnası!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde belli koşullarda satış gelir vergisi ödeniyor. Vergilendirmede istisna bedeli belirleniyor. Peki, gayrimenkul satışı gelir vergisi istisnası 2015 ne kadar?

Gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2015!

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. İşte, gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2015!

Konut kira gelir vergisi istisnası 2015!

Kira gelir vergisini, bir önceki sene içerisinde taşınmazını kiraya veren ve belirlenen istisna bedelinden yüksek oranda gelir elde edenler ödüyor. Peki, konut kira gelir vergisi istisnası 2015 ne kadar?

İşyeri kira gelir vergisi istisnası 2015!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri vergiye tabi tutuluyor. Peki, işyeri kira gelir vergisi istisnası 2015 yılında ne kadar?

Gayrimenkul gelir vergisi istisnası 2015!

Gayrimenkul alım - satımı sırasında, belli koşullarda elde edilen gelir "değer artış kazancı gelir vergisi"ne tabi tutuluyor. Peki, gayrimenkul gelir vergisi istisnası 2015 ne kadar?

Değer artış kazanç vergisi istisnası 2015!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmazın edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisine elden çıkarılması durumunda belirlenen istisnadan yüksek gelir elde edilmesi durumunda ödeniyor. İşte değer artış kazanç vergisi istisnası 2015...

Gayrimenkullerin ayni sermaye konulmasında gelir vergisi!

Gelir Vergisi Kanun tasarısında gayrimenkullerin sermaye şirketlerine ayni sermaye konulması bir satış işlemi olarak tanımlanmıştır (Tasarının 45'incinıd. 2. Fıkrası). İşte, gayrimenkullerin ayni sermaye konulmasında gelir vergisi!

Meskenlerde gelir vergisi nasıl ödenir?

Gelir vergisi mevzuatı gereğince, mesken ve iş yeri gibi taşınmaz mallardan kira geliri elde eden kimselerin vergi ödemesi gerekiyor. Peki, meskenlerde gelir vergisi nasıl ödenir?

Gelir vergisi yasası değişiyor mu?

31 Aralık 1960 tarihinde kabul edilen 193 sayılı Gelir vergisi kanunu gereğince; Gerçek kişilerin gelirleri gelir vergisine tâbi tutuluyor. Peki, Gelir vergisi yasası değişiyor mu?

Gelir vergisi yasası yine ertelendi!

MECLİSE 2013 Haziran ayında sunulan gelir vergisi tasarısı yine ertelendi. TBMM'nin açıldığı dönemde yıl başına kadar çıkarılması planlanan Gelir Vergisi Yasa Tasarısı yine ertelendi...

Gelir vergisi istisnası Haberi

Gelir vergisi istisnası

Özellikle satın aldığı evi 5 yıldan önce satanlara istisna tutarının üstünde kazanç sağlaması hâlinde değer artış kazancı vergisi çıkıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, gayrimenkulünü 5 sene içerisinde satanların hangi durumlarda vergi ödemesi gerektiğini paylaştı. Evini 5 seneden önce satan 110 bin vatandaşa mesaj gönderildi. Ev, arsa ve dükkan satışından kaynaklanan değer artışının 25 bin TL’si bu sene için gelir vergisinden istisna tutulacak.  

ÖRNEKLERLE ANLATILDI

Gelir İdaresi Başkanlığı, ev, arsa veya dükkanını 5 sene içerisinde satılmasında gelir vergisi beyanı broşürü hazırladı. Gayrimenkulün 5 sene içerisinde satılması durumunda sağlanılan kazanç, değer artışı sayılıyor.

Değer artışı kazancında vergilendirilecek kazanca ise, ‘’Safi değer artışı’’ adı veriliyor. 5 yıllık sürenin ardından gayrimenkulün satılması hâlinde elde edilen gelir, vergiye tabi tutulmuyor. GİB tarafından hazırlanan söz konusu broşürde...