24 / 04 / 2024

girne imar

girne imar

Girne'de yüksek katlı apartman furyası devam ediyor. Girne'de apartmanların kat sayısı giderek artıyor.

Girne'ye imar planı geliyor!

İçişleri Bakanlığı Ülkesel Fizik Plan'ın son onay için Bakanlar Kurulu'na sunulduğunu açıkladı.Yazılı açıklamada, "Sınırlı bütçe olanakları ve insan kaynağı ile mümkün olan her türlü katılım örüş ve önerileri içeren bir plan hazırlanmıştır" denildi.

Girne-Çatalköy imar planına destek!

Templos/Zeytinlik Koruma İnisiyatifi, Şehir Plancıları Odası’nın Cuma günkü açıklamasına destek verdi. İnisiyatif, Girne-Çatalköy imar planına aykırı bir gelişmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Yağmur Özyalçın: Girne’de imar planı olmalı!

Kıbrıs Girne'de faaliyet gösteren Özyalçın Construction Ltd. Direktörlerinden Yağmur Özyalçın, inşaat sektörünü, projeleri ve yatırımları değerlendirdi. Özyalçın, Girne’de imar planı olmamasının büyük sorun olduğunu söyledi.

Girne'de imar planları düzenlenmeli!

Girne'de yüksek katlı apartman furyası devam ediyor. Girne'de apartmanların kat sayısı giderek artıyor.

Girne Çatalköy imar planı ile ilgili sunum gerçekleştiriliyor!

Girne-Çatalköy İmar Planı vizyon çalışmaları öncesinde 12 Ocak 2017 Perşembe günü Grand Pasha Otel’de kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerini bilgilendirmek amacıyla sunum gerçekleştiriliyor.

Girne halkı yeni imar planı için sokakta!

Kıbrıs Girne’de faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Girne İnisiyatifi, Girne 2. Bölge Emirnamesi’nde değişiklik yapılması için idarenin “ısrarcı” olduğu gerekçesiyle eylem düzenledi. Girne halkı yeni imar planı uygulanana kadar eylem yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Girne İnisiyatifi: Halk emirname değil imar planı istiyor!

Girne 2. Bölge Emirnamesi’nde yapılması planlanan değişikliklere karşı oluşturulan “Girne İnisiyatifi” imar planlarına dayalı bir sisteme geçilmesini istedi. İnisiyatif bugün düzenlediği basın toplantısıyla Girne bölgesinde yaşanan imar sorunlarını değerlendirdi.

Kıbrıs Girne 2. Bölge'ye imar talebi!

Uluslararası Kalkınma Derneği (SID), Kıbrıs Girne 2. Bölge Emirnamesi ile ilgili yapılmak istenen değişikliğin zamansız ve anlamsız olduğunu belirterek, emirname yerine imar planı talep etti.

Girne İmar Planı için araştırmalara başlanıyor!

Şehir Planlama Dairesi, Kıbrıs Girne Belediyesi ve Çatalköy Belediyesi işbirliğinde hazırlanacak olan "Girne İmar Planı" kapsamında sosyo-ekonomik araştırmalara başlanıyor.

Girne imar planı çalışmaları hız kazandı!

Girne ve Çevresi İmar Planı’nın etkili olarak uygulanması için, İmar Yasası’nın Avrupa Birliği gerekleri ve yeni mekansal planlama yaklaşımları ile uyumlaştırılması çalışmaları başlatılıyor.

Kıbrıs imar yasası çalışmaları başlatıldı!

Ulusal Fiziki Plan ve Girne ve Çevresi imar Planı çalışmalarıyla ilgili açıklama yapıldı. Bakanlık, İmar Yasası'nın Avrupa Birliği gerekleri ve yeni mekansal planlama yaklaşımları ile uyumlaştırılması çalışmaları başlattı.

Girne imar planı sorunu ne zaman çözülecek?

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, hakkında icraat yapmadığı suçlamasında bulunan eski Belediye Başkanı Sümer Aygın'a sert çıktı: " Buna kargalar bile güler "

Okmeydanı’nda imar sorunu çözüldü!

Okmeydanı’nda 50 yıllık imar sorunu çözüldü. Bölgenin imar planları İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylandı

Altınşehir'e imar müjdesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, yaklaşık 120 bin 500 dönümlük bölgeye ilişkin imar kararını kabul etti

girne imar Haberi

girne imar

Ülkenin gözde beldelerinden Girne tamamen yüksek katlı binalara teslim oldu. Yıllarca imar planı olmaksızın farklı farklı emirnamelerle, kat sayısı giderek artan apartmanlar artık her sokakta kendini gösteriyor. Şehrin merkezinde oturan Girneliler her cadde ve sokak aralarına yapılan yüksek katlı binalar ve apartmanlardan dolayı oldukça dertli. Bazı Girneliler, şehrin eski görüntüsünün tamamen hafızalarda kaldığından dert yanarken, küçük bahçeli evlerin arasına yapılan dev apartmanlardan yakındı. Yüksek binaların şehrin merkezinde çoğalmasının nedeninin yine mallarını satan Girneliler olduğuna da dikkat çeken yurttaş, önü alınmaz şekilde betonlaşmanın hızla devam ettiğini vurguladı.


Yeni...