19 / 04 / 2024

gri çimento fiyatları

gri çimento fiyatları

Yapı inşaatlarında kullanılan çimento fiyatları, kullanılacağı bölgeye, çimento türüne göre değişkenlik gösteriyor. Çimento fiyatları 2013 ve detayları haberimizde yer alıyor...

Deprem bölgesindeki çimento ve beton fiyatları yakın takipte! Bunu yapanlara 102 milyon TL ceza!

Deprem bölgesindeki yeniden inşa süreci devam ediyor. Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, çimento ve beton fiyatlarının yakından takip ettiklerini açıkladı.

1931'de çimento fiyatlarını düşürmek için adım atılmış!

Çimento fiyatları günümüzde olduğu gibi geçmişte de gündemin önemli konuları arasında yer almış. 1931 yılında çimento fiyatları düşürmek için bir adım atılmış. İşte ayrıntılar...

Kıbrıs'ın eski başkanı Ferdi Sabit Soyer: Demir ve çimento fiyatları artmadı, yabancı yatırımcı yurttaşı evsiz bıraktı!

Forbes’in “En ucuz ev KKTC’de” reklamlarını değerlendiren Kıbrıs'ın eski başkanı Ferdi Sabit Soyer, konut fiyatlarındaki yükselişin altındaki nedenleri açıkladı.

İstanbul'da 1 ton inşaat demir fiyatı 22 bin 100 TL oldu! Müteahhitler çileden çıktı!

İnşaat malzeme fiyatlarına gelen zamlar sektörün gündeminden düşmüyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın özellikle beton ve çimento fiyatlarına yönelik yaptırımları sonrası gözler inşaat malzemesi fiyatlara çevrilirken demir fiyatlarına fahiş zam geldi. Peki demir fiyatların ne kadar oldu?

Çimento ve beton fiyatlarından sonra sıra demire geldi! İnşaat demir fiyatlarına indirim geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan çimento ve hazır beton sektöründeki dengesiz fiyat artışlarının yakın takibe alındığını açıklamıştı. Bu alanda yapılan denetimler ve yaptırımlar fiyatları geri çekerken gözler demir fiyatlarına çevrildi. Bugün demir fiyatlarına indirim geldi. İşte güncel demir fiyatları...

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı: İkinci el otomobil fiyatlarındaki artış durdu! Sıra betoncular ve çimentocularda! 

İkinci el araba fiyatları geçtiğimiz aylarda sıfır otomobil fiyatlarının önüne geçmişti. Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından yapılan denetimler ve yeni yaptırımlarla otomobil piyasası normale döndü. Sıra inşaat sektöründe,  çimento ve beton fiyatlarına geldi. Fiyatların düşmesi için bakanlıktan müd

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan çimentoculara son uyarı: Yol yakınken yanlıştan dönün, fiyatları düşürün!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, hazır beton ve çimento üzerindeki şikayetlerin artması üzerine denetimlerin artırıldığını açıkladı. Yanlış yapanlarla ilgili son uyarısını yapan Bakan Bolat ''Yol yakınken yanlıştan dönsünler, fiyatları düşürsünler" çağrısında bulundu.

Konut sektöründe dengesiz fiyat hareketleri mercek altında! Çimento fiyatlarında inceleme devam ediyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son Kabine Toplantısı'ndan sonra yaptığı değerlendirmede, dengesiz fiyat artışlarına karşı otomotiv sektöründe olduğu gibi benzer uygulamaların gayrimenkul piyasasında da devreye alınacağını duyurmuştu. 

İnşaatta maliyet bel büktü! Çimento fiyatları ikiye katlandı! 10 Ekim 2023 çimentonun tonu ne kadar oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan "İnşaat Maliyet Endeksi"ne göre; inşaat maliyetleri son 1 yılda adeta rekor kırdı. Enflasyonla birlikte hazır beton, demir ve çimento fiyatları tarihi zirveyi gördü.

Çimento sektörü 2024'e hızlı giriyor! Hedef yüzde 20 büyüme! Eylül 2023 çimento fiyatları ne kadar?

ÇCSİB Başkan Yardımcısı Abdulhamit Akçay, deprem sonrası artan iç talebi de dikkate alarak, ihracatta yüzde 20’lik bir azalma yaşayacağını, 2024 yılında ise yüzde 20’lik kaybı yeniden kazanacaklarını açıkladı.

2023 çimento fiyatlarına zam geldi mi? 1 kg, 25 kg ve 50 kg çimento fiyatları ne kadar? 1 Temmuz çimento fiyat listesi

İnşaat projeleri için temel malzemelerden biri olan çimento, yapıların dayanıklılığı ve sağlamlığı açısından büyük önem taşıyor. Peki 2023 çimento fiyatlarına zam geldi mi? 1 kg,3 kg,5 kg, 25 kg ve 50 kg çimento fiyatları ne kadar? 1 Temmuz çimento fiyat listesi.

1 kg gri çimento ne kadar? Çimento fiyatları ne kadar oldu? 3 Haziran 2023 çimento fiyat listesi

İnşaatın en önemli yapı malzemelerini başında gelen çimento fiyatları merak ediliyor. 1 kg gri çimento ne kadar? Çimento fiyatları ne kadar oldu? 3 Haziran 2023 çimento fiyat listesi.

Çimento fiyatları fırladı! 1 kg çimento fiyatına zam geldi! 27 Mayıs 2023 çimento fiyat listesi

İnşaat sektörünün en önemli malzemelerinden biri olan çimento fiyatları resmen fırladı. 1 KG çimento fiyatına zam geldi. Çimento fiyatları ne kadar oldu? 27 Mayıs 2023 çimento fiyat listesi.

gri çimento fiyatları Haberi

gri çimento fiyatları

Çimento fiyatları 2013!

Türkiye'de çimento üretimi yapan birçok firma bulunuyor. Çimento fiyatları, çimentonun özelliklerine, türüne ve kullanılacağı bölgeye göre değişkenlik gösteriyor. Buna göre ilk önce çimento çeşitlerinden bahsetmek doğru olacaktır.


Çimento çeşitleri..

Alüminli çimento 

Alümin, silis, demir oksit ve kireç karışımının pişirilmesiyle elde edilen ve içinde en az yüzde 30 oranında alümin bulunan çimentoya deniyor. Bu çimentonun yapımında hammadde olarak kalker ve boksit kullanılıyor. Alüminli çimento 24 saatte yeteri kadar sertlik kazanıyor. Bu çimento sülfatlara ve asitlere karşı dayanıklı olma özelliğine sahip.


Beyaz çimento

Demire bulaşmamış seçme kil ve beyaz kum ve çok saf kireçtaşı kullanılarak yapılan bir portlad çimentosudur.


Beyaz portland çimento

Genellikle beyaz pişen kilden yapılan beyaz renkli çimentodur. Bu çimento, beyaz rengi sağlayan kimi özellikler dışında normal portland çimentosunun aynısıdır. 


Boksit çimentosu

Boksit, kil ve şist...