25 / 04 / 2024

güney cepheli ev

güney cepheli ev

Yeni Haber Gazetesi'nin köşe yazarı olan Hakan Bahçeci bugünkü yazısında bir evin cephesinin önemini vurguladı. İşte o haber...

Yusuf Güney: '20 bin lira kira veriyorum! Ev sahibi 50 bin lira istiyor'

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar devam ediyor. Anlaşmazlıklar sürerken taraflar soluğu mahkemede alıyor. Bu konuda mağduriyet yaşayan isimlerden biri de Yusuf Güney oldu. 

Yusuf Güney: Elazığ'da iki aileye ev hediye edeceğiz!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde birçok vatandaşın evleri ağır hasar aldı. Deprem sonrası bölgeye hayır severlerden yardımlar gelmeye devam ediyor. Ünlü şarkıcı Yusuf Güney, deprem bölgesinde iki aileye ev hediye edeceklerini açıkladı...

Çelik üretimine 'Güney' damgası!

ABD'nin uyguladığı ek ithalat vergileri nedeni ile 2018'de zor bir dönem geçiren çelik sektörü, pek çok sektörde olduğu gibi iç pazarda yaşanan daralmayı ihracat ile aşmayı planlıyor. Bu noktada dev yatırımlara ev sahipliği yapan Güney illerinin potansiyeli iştah kabartıyor...

Güney Amerika'dan Türk prefabrika toplu konutlarına büyük ilgi!

Karmod Üst Yöneticisi Çankaya, "Güney ve Orta Amerika ülkelerinde örnek tekli kurulumlarla başlayan ev satışlarımız bugün somut toplu konut projelerine dönüştü" şeklinde konuştu.

Çankaya Yılmaz Güney Sahnesi'nin inşaatı yükseliyor!

Çankaya Belediyesinin yeniden yapmak üzere yıktığı Yılmaz Güney Sahnesi’nin inşaatı hızla yükseliyor. Tiyatro, konser, panel, seminer gibi pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan sahne, 300 kişilik kapasitesiyle Ankaralılarla yeniden buluşacak.

Güney Amerika ülkelerine prefabrik ev ihraç edilecek!

Şirket açıklamasında görüşlerine yer verilen Karmod Dış Ticaret Müdürü Fehim Özkanca, "Güney Amerika ülkelerine prefabrik ev ve konteyner ürünlerimizin de tanıtım ve satışını yaptırmayı planlıyoruz'' dedi.

Güney Afrika'da İdeal Hom Expo 2015 Fuarı başladı!

Johannesburg'da, 25 Türk firmasının da katıldığı "İdeal Hom Expo 2015 Fuarı" başladı Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg kentinde, Türk ev tekstili firmalarının ilk kez katıldığı "İdeal Home Expo 2015 Fuarı" başladı.

Gazprom Güney Akımı Projesi'nin mali durumuna etkilerini araştırıyor!

GAZPROM, 'Güney Akımı' boru hattının inşaat projesinin son bulmasının ve South Stream Transport boru hattının su altı kısmının inşaatı için yabancı partnerlerinin hisselerini satın almasının şirketin mali durumuna etkilerini araştırdıklarını açıkladı.

1982 yılında Güney Kore, kirasını ödeyemediği İstanbul Konsolosluğu'nu kapatmış!

1982 yılında Güney Kore Devleti, kirasını ödeyemediği İstanbul Konsolosluğu'nu kapatmış. Mecidiyeköy'de bulunan konsolosluk binasına aylık iki bin doları (320 bin lira) ödeyemedikleri için konsolosluğu tasfiye etmişler.

Güney Gayrimenkul Yatırımları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Güney Gayrimenkul Yatırımları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Mehmet Ali Akdeniz, Veysi Şaşmaz tarafından 1 milyon TL'lik sermaye ile 16 Ocak'ta Esenler, Oruç Reis Mahallesi'nde kuruldu.

İstanbul Metro Turizm Seyahat Limited Şirketi Güney Yönü Şubesi açıldı!

İstanbul Metro Turizm Seyahat Limited Şirketi Güney Yönü Şubesi, Aydın Ünsever Şube Müdürlüğü'nde 2 milyon TL'lik sermaye bedeli ile 12 Ocak'ta elimpaşa, Ortaköy Mahallesi'nde kuruldu.

Güney Avustralya'daki yangınlarda onlarca ev yandı!

Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu Victoria ve Güney Avustralya eyaletlerinde cuma günü başlayan yangınlar devam ediyor. Victoria'daki yangınlar kontrol altına alınırken, Güney Avustralya eyaletindekiler kontrolsüz bir şekilde sürüyor.

İngiliz turistler Güney Ege'ye paketsiz gelebilecek!

İngiliz turistler Güney Ege'ye paketsiz gelebilecek. İngilizler, Türkiye'de tatil için en fazla tercih ettikleri yer olan Güney Ege'ye konulan tarifeli seferler sayesinde paket turlar dışında da gelebilecek.

güney cepheli ev Haberi

güney cepheli ev

Bir evin cephesinin ne kadar mühim olduğunu geç öğrenmiştim. Öğrendiğim zaman da neden "güney" cephe isteniyordu sorusunu çözememiştim. Çocuk muydum yoksa yön bilgime mi güvenmemiştim? Sahi neden önemlidir bu kadar bir ev için güney cephe olması? 

"Dünya temelli bir hayat yaşıyoruz paşam" dedi, "dünyanın temeli mi var beyim" diye sordu Paşam. Dünyada mekân diyor eskiler, mekân hangi dünyaya açık bırakmış penceresini peki? Evlerimiz ne kadar konforlu şimdilerde, büyük kocaman siteler içinde, korunaklı güvenli, merkeze beş dakika, okula on, market yanı başında spor salonu hemen arka sokakta. 

Konforlu evlerimiz var hem akıllı evlerimiz. Perdeleri halıya göre renklendiriyor, mobilyalarımızı duvar kâğıtlarına uyduruyoruz. Salon takımımızı büyük ekran bir televizyonla süslüyor, oturma odamızı ışıltılı avizelerle aydınlatıyoruz. Mutfakta fayanslar gözümüze renk katıyor, yatak odamıza çocuklar, çocuk...