29 / 03 / 2024

Günlük ev kiralamaları vergisi

Günlük ev kiralamaları vergisi

1 Temmuz ile yürürlüğe girecek günlük ev kiralamalarında kira bedelinin banka veya PTT aracılığı ile tahsil edilmesi zorunluluğu vergi cezası riskini de artıyor..

Günlük kiralık ev arzı yüzde 97 artarak zirveye yerleşti! Toplamda 110 bin 857 ev günlük olarak kiralanıyor

Türkiye'de son iki yılda günlük kiralık ev arzı yüzde 97 arttı. Özellikle pandemi sonrasında artışların başlaması ile toplam 110 bin 857 ev günlük olarak kiraya veriliyor. 

Günlük kiralık ev piyasasında son dakika! Denetimler artıyor! 

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, günlük kiralık konut piyasasına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özelmacıklı, sektörde denetimlerin artırıldığını belirtti...

Konut sektöründe günlük kiralama tartışması!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, günlük, haftalık, hatta saatlik ev kiralamalarına yasak getirilmesi için girişimlerde bulunacağına vurgu yaptı.

Günlük yazlık ev isyanı! 

Pandeminin etkisiyle beraber izole yaşam isteyenlerin tercih ettiği günlük kiralık konut sistemi, otelciler kadar kiracılar da mutsuz olduğunu ifade ediyor.

Günlük ev sahipleri de vergi ödeyecek!

Haftalık, günlük gibi kısa süreli olan konaklamalarda ödemelerin PTT veya banka kanalıyla yapılması zorunluluğu getirildi. Her bir konut için aylık 500 TL ve üzerinde kira geliri elde edenlerin gelir vergisi beyanında bulunması gerekiyor. 

Günlük kiralık ev tehlikesi!

Büyükşehirlerde günlük kiralık ev ilanlarına oldukça sık rastlanıyor. Bu evleri kiralamanın koşulu 18 yaşından büyük olmak ve tıpkı otellerdeki gibi kimlik beyan etmek olmasına rağmen, bu kurallar hiçe sayılıyor...

New York'ta 90 günlük mortgage borçları silinecek!

New York Valisi Andrew Cuomo, virüs salgını nedeniyle finansal zorluk çeken vatandaşların 90 günlük ev mortgage borçlarının silineceğini açıkladı.

Evleri artık günlük değil saatlik kiralıyorlar!

Bir dönem günlük kiralık evler gündemdeydi, şimdi ise saatlik kiralamalar. Emlak sitelerinde bir çok ilan görmek mümkün. İstanbul’dan Ankara’ya, Diyarbakır’dan Kütahya’ya kadar birçok şehirde saatlik kiralama yapılıyor. Birkaç saatlik ev kiralamanın bedeli 40 TL'den başlıyor. 

Bartın’da günlük kiralık ev denetiminde terörist yakalandı!

Bartın’da günlük kiralık evlere yönelik yapılan denetimlerde ’PKK terör örgütüne üye olmak’ suçundan aranan M.K. yakalandı. 

Balıkesir'de günlük kiralık evlere ceza yağdı!

Balıkesir Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Balıkesir'de günlük ve saatlik kiralanan evleri denetledi. Denetimler sırasında kaçak olan 12 konaklama yerine para cezası kesildi. 

100 günlük icraat programının gayrimenkule etkisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘100 Günlük İcraat Programı’nı açıkladı. 400 mega projeden oluşan program ülkemizin kısa süre içerisinde büyük adım atacağını gösterdi. Erdoğan sanayiden çevreye ekonomiden askeriyeye birçok projeleri açıkladı. 

100 Günlük Eylem Planı'ndan 3 mega ulaşım projesi çıktı!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk 100 günlük icraat programından Kanal İstanbul ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projeleri çıktı. Projeler bu dönemde hız kazanacak...

İş dünyasında günlük kiralık ofis dönemi!

Kamu ve özel sektörde tasarruf hamlesi başladı. Şirketler maliyet düşürmek için ofis kiralamada günlük hatta saatlik modele geçti...

Günlük ev kiralamaları vergisi Haberi

Günlük ev kiralamaları vergisi

Günlük ev kiralamalarında banka zorunluluğu geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile gelmişti. 1 Temmuz ile yürürlüğe konacak olan uygulama günlük ev kiralamalarında vergi cezası riskini de arttırıyor.


Banka aracılığı ile elde edilen kira gelirleri, tespit edilebilir halde olduğu için kira geliri elde edenlerin bu gelirlerini beyan etmeleri gerekiyor.


2017 yılı içerisinde elde edilen ve edilecek gelirlerin yıllık 3 bin 900 lirayı aşması halinde gelir beyanı önümüzdeki sene zorunlu olacak. Bu gelirler 1-25 Mart 2018 tarihleri aralığında beyan edilecek. 


Günlük kiralamalar ticari kazanç mı?

Günlük kiralamaların gelir vergisi, yukarıda bahsettiğimiz gayrimenkul sermaye iradı olmayabiliyor. Dairenin ticari amaç ile kiraya verilmesi halinde bu kez elde edilen gelir "ticari kazanç" olarak değerlendiriliyor.


Günlük kiralamalar, “Uzun süreli kiralamaya göre daha fazla gelir elde edildiği, süreklilik arz edecek...