19 / 04 / 2024

günübirlik evler

günübirlik evler

Seçkin Emlak Sahibi Seçkin Çoroğlu, konut sektöründeki beklentileri ve ev kiralamalarında kimlik bildirim zorunluluğu uygulamasının getirilmesini değerlendirdi.

Beylikdüzü'nde günübirlik 113 ev mühürlendi!

Günübirlik kiralanan bataklık yuvası evler tehlike saçıyor. Denetimin yetersiz olduğu evler liseli gençleri bataklığa çeken girdaplara dönüştü. Beylükdüzü'nde 113 binanın komple mühürlendi.

Arap turist ‘evinde’ kaldı! Günübirlik kiralamaların artması ile konaklayan sayısı azaldı...

2023 senesinin 11 ayında Türkiye’ye gelen Arap ziyaretçi sayısında değişikli olmasa da günübirlik kiralamaların yükselmesi ile konaklayan sayısı yüzde 20 azaldığı kaydedildi. Konaklamanın azalmasında “ev sahibi” Arapların etkisi büyük.

Konut sitelerinde günübirlik kiralama eziyeti son buluyor!

Site yönetim hizmetleri veren Timtaş Yönetim AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay yaptığı açıklamada “Airbnb Kanunu” şeklinde bilinen Kanun’un, sitelerde hayatı bazen çekilmez hale getiren ve site sakinlerini canından bezdiren günübirlik kiralamayı eziyet olmaktan çıkaracağını belirtti.

Kiralık konut arzı artacak, kira fiyatları düşecek: ‘Günübirlik’ sorunu haftaya Genel Kurul’da!

Kiralık konut arzının yükseltilmesi için hayata geçirilmesi planlanan “günübirlik kiralık evler” düzenlemesinin haftaya Genel Kurul’da görüşülmesi bekleniyor.

Bakanlık açıkladı, 80 bin konut günübirlik kiralanıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın komisyona sunduğu etki analizine göre, ülke genelinde yapılan çapraz sorgulama sonucunda seksen bin civarında günübirlik kiralanan konut olduğu ortaya çıktı.

Günübirlik kiralık evlere yönelik düzenlemeyi emlak sektörü değerlendirdi: Kiralık konut arzını arttırabilir!

Emlak sektörü temsilcileri Meclise sunulacak kanun teklifiyle konutların turizm amaçlı tek seferde en çok 100 gün kiralanabilmesine yönelik düzenlemeyi değerlendirdi. Temsilciler yeni düzenlemeyi olumlu karşıladı. 

Yeni vergi sinyali: Günübirlik kiralanan evlere vergi yolda!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, günübirlik kiralanan evlere yönelik bakanlık tarafından vergi düzenlemesi yapıldığını bildirdi. Bu kapsamda elde edilecek gelirden vergi alınmasının ve bunun da mevzuatlara uygun şekilde yapılacağı belirtildi.

İl Özel İdare, Çanakkale Ayvacık'taki günübirlik tesis alanını satışa çıkardı!

Çanakkale İl Özel İdaresi, Çanakkale Ayvacık'ta yer alan günübirlik tesis alanını satışa çıkardı. 

131 bin TL’ye ev sahibi olmak mümkün! Prefabrik evler kaç TL? 18 Ağustos 2022 fiyat listesi…

Ev sahibi olmanın hayaline tutunan Vatandaşlar, prefabrik ev modelleri ve fiyatlarını araştırıyor. Metrekare ve oda sayısı farklılık gösterebilen prefabrik evler bir ya da iki katlı olarak da inşa edilebiliyor. Peki, prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 18 Ağustos 2022 fiyat listesi…

Kurban Bayramı tatili kaç gün, ne zaman başlıyor? 2022 Kurban Bayramı tatili 9 gün mü?

Kurban Bayramı kaç gün sürecek ve bayram tatili 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile birleşecek mi? Kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm bu soruları yanıtladı…

Günübirlik kiralanan evlerde yeni dönem! Kimlik bildirimi ve 'her an ulaşılabilecek işletmeci' bulundurma şartı geldi!

Günübirlik kiralan evlerde kalanlara kimlik bildirim ve bu evlerde "her an ulaşılabilecek" nitelikte sorumlu işletici bulundurma zorunluluğu getirildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden yapım karşılığı kiralama ihalesi! O ilde günübirlik tesis inşa ettirecek!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Balıkesir'de uzun süreli kiralama yöntemiyle günübirlik tesis inşa ettirecek. İşte ihale detayları...

KİPTAŞ Arkatlı Evler başvuruları 2 gün sonra başlıyor!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından Pendik'te hayata geçirilen 346 milyon 777 bin TL'lik proje için başvurular 2 gün sonra başlıyor.

KİPTAŞ Arkatlı Evler başvuruları 3 gün sonra başlıyor!

İBB iştiraki KİPTAŞ'ın yeni projesi Arkatlı Evler için başvurular 3 gün sonra başlıyor. Projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut tipleri yer alıyor.

günübirlik evler Haberi

günübirlik evler

Seçkin Emlak Sahibi Seçkin Çoroğlu, emlak ve konut sektöründeki beklentilerden bahsetti. Çoroğlu, ev kiralamalarında kimlik bildirim zorunluluğu uygulamasının önemini anlattı. 


Emlak sektörünün yeniden hareketleneceğini belirten Çoroğlu, "2017'nin, 2016 yılından farklı geçeceğine inanmıyorum. Ülkede yaşanan referandum sürecinden ötürü belli bir durgunluk yaşanıyordu ve bu süreci de atlattıktan sonra, piyasaların yeniden canlanmaya başladığını görüyoruz. Canlılık inşallah, yaz döneminde de devam eder. Geçen yıl sektör çok kötü durumdaydı ancak, her yıl olduğu gibi bu yılda ümidimizi kaybetmiş değiliz. 2017 yılından da, umutluyuz. Yeni sezonun hayırlı olmasını diliyorum'' şeklinde konuştu.


Emlak sektöründe ev kiralamaların değiştiğini vurgulayan Çoroğlu, "678 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında, günübirlik ev kiralayanlara da kimlik bildirimi zorunlu hale getirildi. Yapılan düzenleme uyarınca kanunun ilgili maddesinde yer verilen özel veya resmi her türlü...