20 / 04 / 2024

gurbetçiler nereden ev alıyor

gurbetçiler nereden ev alıyor

5 milyon gurbetçinin rotayı Türkiye'ye çevirmesiyle ilgili Proje Beyaz Uluslararası Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, “Referandum sonrası talep patlaması yaşanıyor” dedi

Ev almak hayal oldu, konut alacaklar dikkat! 

Konut kredileri yükselişini artarak sürdürüyor. Buna göre orta direkt, memurlar, işçiler, emekliler, asgari ücretliler, sabit maaş ile çalışanlar için ev almak artık bir hayal oldu. Bankaların güncel kredi faizleri ve aylık ödeme seçenekleri.

Arsa fiyatları katlandı! Yabancı ve gurbetçiler durmadan arsa alıyor!

Geçen sene ilk defa arsa ve tarla satışları konutu geçti. Yerlilerin yanı sıra yabancı ve gurbetçiler de arsa alımlarını hızlandırdı. Yeşil Vadi Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Orhan geçen sene arsa alan kişilerin yüzde 10'unu gurbetçilerin oluşturduğunu belirtti.

Ev hizmetlerinde çalışan gündelikçi primleri belli oldu...

Ev hizmetlerinde çalıştırılanların Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) prim ödenerek, sigortalanması zorunlu oluyor. Buna göre, asgari ücret zammı ile beraber ev hizmetlerinde çalıştırılan işçiler için ödenmesi gereken primler de yükseldi. İşte, gündelikçi primleri ve ayrıntılar...

Konut kredisi ile ev almak isteyenlere müjde! Devlet bankalarından 2 milyon TL konut kredisi fırsatı!

Ev almak isteyenler kamu ve özel bankalardan konut kredisi almak için başvuru yapıyor. Başvurusu onaylanan kişiler ise konut kredisi faiz oranlarını ve detaylarını sorguluyor. İşte devlet kredisi faiz oranları ve tüm detayları...

Prefabrik ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Devletten 200 bin TL destek!

Günümüzde kiraların ve konut fiyatlarının hızla yükselmesi, insanları alternatif konut çözümleri arayışına yöneltiyor. Bu kapsamda, prefabrik evler son dönemlerde oldukça popüler hale geldi. Prefabrik ev almak isteyen kişiler devlet tarafından 300 bin TL'ye kadar destekleniyor.

Ekonomik prefabrik 241 bin 900 TL'ye satılıyor! Ucuz fiyata ev alma şansı resmen başladı!

Ucuz fiyata ev almak isteyen kişiler depreme de dayanıklı olan prefabrik evlere yöneldi. Prefabrik ev fiyatları 241 bin 900 TL'de başlıyor. İşte güncel prefabrik ev fiyat listesi...

Başkasına ait tapu bilgilerini nasıl, nereden öğrenilirim? 

Tapu bilgilerinin nereden nasıl öğrenileceği merak ediliyor. Hatta bazı kişiler başka kişiler tarafından da merak eidliyor. Peki, başkasının tapu bilgileri nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

Prefabrik ev depreme dayanıklı mı? 70 metrekare 2+1 prefabrik evlerin fiyatları ne kadar?

Prefabrik ev depreme dayanıklı mı değil mi? sorusu prefabrik yapılarla ilgilenen kişiler tarafından sıkça sorulmaktadır. Prefabrik konutlar, depreme karşı güvenilir yapılardır.

Ev sahipleri bu sefer "hayalet ev" diyerek boş bırakıyor! İşte detaylar

500 bin evin boş tutulması İstanbul'da kira fiyatlarının aşırı artmasına neden olan unsurlardan biri. Yatırımcıların, yabancıların veya gurbetçilerin aldığı evler boş tutulduğu için talep sorununu beraberinde getiriyor. Hayalet ev olarak adlandırılan bu evler, kira fiyatlarının artmasına neden oluyo

Bungalov ev için imar gerekir mi? Bungalov evlerin bakımı maliyetli mi?

Bungalov evlerde tatil, sessiz doğa ile iç içe olmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri olmaktadır. Ya da bu böyle bir ev yaptırmak isteyen kişiler bazı sorularına yanıt aramaktadır. İşte bungalov evlere dair araştırılan detaylar!

Prefabrik ev nasıl yaptırılır? 55 metrekare 2+1 prefabrik ev fiyatları ne kadardır?

Prefabrik ev yaptırmak isteyen, ancak nasıl yaptırılacağına dair herhangi bir fikri olmayan kişiler bu konuda araştırmalar yapmaktadır. İşte prefabrik ev yaptırmaya dair merak edilen o detaylar!

Prefabrik ev alacaklar hemen bakın! 100 metrekare prefabrik ev yaptırmak isteyen ne kadar öder?

Prefabrik ev alacak kişiler öncelikle fiyat aralığına bakmaktadır. Prefabrik evlerin fiyatı, bazı özelliklerinden dolayı değişmektedir. Onlardan biri de metrekare farkıdır. İşte farklı metrekare prefabrik evlerin fiyatları!

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

gurbetçiler nereden ev alıyor Haberi

gurbetçiler nereden ev alıyor

16 Nisan referandumu sonrası Avrupa'da yaşayan 5 milyon gurbetçi, rotayı memleketine kırdı. Gayrimenkul yatırımlarını yaşadıkları ülkelere yapan gurbetçiler, uzun vadeli yatırım için Türkiye'ye yöneldi. Ege bölgesi, Marmara ve Güney sahilleri yatırımların merceği altında. 


Proje Beyaz Uluslararası Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, referandum sonra gurbetçilerden çok fazla talep geldiğini vurguladı.  Uzun,  "Bugüne kadar görmediğimiz yoğunlukta emlak alımı için ofislerimize gelmeye, aramaya başladılar. Almanya'da ki emlak ofisimiz gayrimenkul soran, pazar araştıran, emlak almak isteyen gurbetçi vatandaşlarımızla doldu" şeklinde konuştu. 


Ege Bölgesindeki yoğunluktan bahseden Murat Uzun taleplerin en çok 2+1 veya 3+1 daire tiplerine geldiğini açıkladı. Uzun, yatırım için Türkiye'yi seçen gurbetçilerin, emekli olduktan sonra Türkiye'ye dönmeye kararı aldıklarını vurguladı. 


2016'da Hollanda Türkiye'den 217, Belçikalılar ise 198 konut alırken, 2017'nin ilk 3 ayında 58...