25 / 04 / 2024

Gurbetçiler Türkiyeden ev alırken nelere dikkat etmeli

Gurbetçiler Türkiyeden ev alırken nelere dikkat etmeli

Her yıl bahar ve yaz mevsiminde olduğu gibi bu sene de yine yüzbinlerce gurbetçi vatandaşımız Türkiye’ye gelecek. Peki gurbetçiler Türkiye'den ev alırken nelere dikkat etmeli?

Arsa fiyatları katlandı! Yabancı ve gurbetçiler durmadan arsa alıyor!

Geçen sene ilk defa arsa ve tarla satışları konutu geçti. Yerlilerin yanı sıra yabancı ve gurbetçiler de arsa alımlarını hızlandırdı. Yeşil Vadi Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Orhan geçen sene arsa alan kişilerin yüzde 10'unu gurbetçilerin oluşturduğunu belirtti.

Deprem bölgesi için kağıt masura ev tasarlandı! Maliyeti 110 bin TL civarında!

ODTÜ Acil Tasarım Stüdyosu, Pritzker ödüllü Japon Mimar Shigeru Ban işbirliğiyle deprem bölgesinde kullanılmak üzere, özel tasarım “kâğıt masura” ev tasarladı.

Aile Bakanlığı'nın ödemesini beklemeyin tüm ev hanımları hemen bunu yapıp para kazanın

Aile Bakanlığı tarafından ev kadınlarına ödeme yapılıyor. Ancak ev kadınlarının aile ekonomisine katkı sağlayabilecekleri birçok alan var. İşte o alanla ilgili tüm detaylar haberimizde...

Mutfak tüpünde dev kampanya! İpragaz 12 kg'lık ev tüpü ne kadar? İşte 24 Ekim 2022 fiyat listesi...

Mutfak tüpü, ev tüpü kullanan tüketicileri sevindirecek haber İpragaz'dan geldi. İpragaz 12 kilogram mutfak tüpüne sonbahar kampanyası yaptığını açıkladı. Peki, 12 kg'lık mutfak tüpü ne kadar, kaç TL oldu? İşte 24 Ekim 2022 fiyat listesi...

Yabancılar ve gurbetçiler Türkiye'deki konutlara akın ediyor!

View Yapı Genel Müdürü (CEO) Ali İmran Bozdoğan, dolar ve Euro'daki artışın ardından yabancıların ve gurbetçilerin Türkiye'deki markalı konut projelerine ilgidinin yükseldiğine dikkat çekti. Metafor Ankara projesine yabancılar ve gurbetçilerden ilginin yoğun olduğunu dile getirdi.

Gurbetçilerin Türkiye'deki konutlara olan ilgisi katlandı!

TL'nin dolar bazında değer kaybına uğramasıyla, Gurbetçilerin Türkiye'deki konutlara olan ilgisi katlandı. Sektör temsilcileri, gurbetçilerin Türkiye'deki konut alımlarını değerlendirdi.

Türkiye’den kira geliri elde eden gurbetçiler panikte!

Türkiye’den kira geliri elde eden çok sayıda gurbetçi, gelen kiraların Euro karşısında azalmasıyla beraber paniğe kapıldı.

Dilan Çiçek Deniz 50 bin TL'ye kütük ev kiraladı!

Oyuncu Dilan Çiçek Deniz kütük ev kiraladı. Güzel oyuncu kütük ev için 50 bin TL ödedi.

Almanya'da Türklere ev kiralanmıyor iddiası!

Almanya Berlin'de ev arayan Cem K.'yı sürekli reddeden bir emlak şirketi, Alman adıyla başvurunca evi buldu. Gurbetçi Cem K. konuyu mahkemeye taşıdı.

Kaan Demirağ, Aslışah Alkoçlar için 15 milyon TL'ye kütük ev aldı!

Geçtiğimiz aylarda Kaan Demirağ ile evlenen Aslışah Alkoçlar'a eşinden büyük jest geldi. Demirağ eşine Kemer Country'den 15 milyon TL değerinde kütük ev hediye etti. 

Eminevim'den tek tıkla ev sahibi olma imkanı!

Türkiye’de araç ve konut pazarında faizsiz finansman modeli Elbirliği Sistemi ile hizmet veren Eminevim, 'Dijital Kayıt Sistemi'ni hayata geçirdi. Dijital Kayıt Sistemi ile tek tıkla ev ve otomobil sahibi olma imkanı sunuluyor. 

Gurbetçiler ve yabancılar için gayrimenkulde avantajlı dönem başladı!

Avantajlı konut kredi faizlerinin sona ermesinden sonra yavaşlayan konut sektörünün yeni hedefi yabancılar oldu. Gurbetçiler ve yabacılar için gayrimenkulde avantajlı dönem başladı.

Gurbetçilere 'konut kredisi' kolaylığı!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşların Türkiye’den konut kredisi kullanarak ev alıp alamayacağı araştırılıyor. Peki gurbetçiler konut kredisi kullanabilir mi? Yurt dışında yaşayanlar hangi şartlarda kredi kullanabilecekler? İşte tüm merak edilenler...

Gurbetçiler Türkiyeden ev alırken nelere dikkat etmeli Haberi

Gurbetçiler Türkiyeden ev alırken nelere dikkat etmeli

Gayrimenkul sektöründe yatırım yapılabilir ülkeler arasına giren Türkiye’de, emlak sektöründeki canlılık yurtdışında çalışan gurbetçileri de harekete geçirdi. Gurbetçilerimiz eskiden yıllarca yaptıkları birikimlerini doğup büyüdükleri şehirlerdeki konutlara yatırıyordu. Şimdi, yurtdışında yaygın ve cazip olan Mortgage koşullarının, Türkiye’de de oluşmaya başlaması, gurbetçilerin de İstanbul’a yönelmesine sebep oluyor.


Hepsinin düşüncesi anavatanlarında doğru ve güvenilir bir yatırım yapmak. Gurbette yani yurtdışında edindikleri vizyon ve deneyimi Türkiye'ye uygulayıp, şehrin gelişen ve genişleyen bölgelerinde gayrimenkul almak istiyorlar.


Türkiye'de konut projeleri pazarlama sektörünün öncüsü İngiliz – Türk ortaklı uluslararası konut pazarlama şirketi Universal21 Yönetici Ortağı Philip Skorochod şu tavsiyelerde bulunuyor.


Öncelikle nereden daire alacağınızı doğru belirleyin. Yatırım için bir daire alacaksanız, o bölgede ileride ne gibi gelişmeler olacağını araştırın. Çünkü bir daireyi değerlendiren çevresidir.


Daire alırken acele etmeyin. O semtteki...