25 / 04 / 2024

Gurbetçiye Konut Kredisi Türkiyeden Ev

Gurbetçiye Konut Kredisi Türkiyeden Ev

Her yıl bahar ve yaz mevsiminde olduğu gibi bu sene de yine yüzbinlerce gurbetçi vatandaşımız Türkiye’ye gelecek. Peki gurbetçiler Türkiye'den ev alırken nelere dikkat etmeli?

Çalışmayan kişiye konut kredisi çıkar mı? Bir kişi iki defa konut kredisi çekebilir mi?

Kredi konusu özellikle konut kredisi konusu şu aralar gündemde olan konulardan biridir. Peki konut kredisine dair bunları biliyor muydunuz? İşte detaylar!

Binlerce kişiye faizsiz konut kredisi müjdesi! Faizsiz konut kredisinde ve Toplu Konut Kanunu'nda kapsam değişiyor!

TBMM'ye sunulan Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında Teklif ile, 1005 sayılı Kanun kapsamında aylık bağlanan İstiklal Madalyası sahipleri ile Kore ve Kıbrıs gazilerinin de faizsiz konut kredisi hakkından yararlanmaları amaçlanıyor. 

Sıfır faizli konut kredisi başvuruları başladı! SGK'lı olmak yeterli! İşte faizsiz kredi başvuru şartları...

Milyonlarca kişiye, konut sahibi olabilmeleri için destek verilecek. SGK tarafından faizsiz konut kredisi müjdesi açıklandı. Peki faizsiz konut kredisine nasıl başvurulur? Sıfır faizli konut kredisi nasıl alınır? İşte ev alacakların merak ettiği desteğe ilişkin tüm ayrıntılar...

Gurbetçilere 'konut kredisi' kolaylığı!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşların Türkiye’den konut kredisi kullanarak ev alıp alamayacağı araştırılıyor. Peki gurbetçiler konut kredisi kullanabilir mi? Yurt dışında yaşayanlar hangi şartlarda kredi kullanabilecekler? İşte tüm merak edilenler...

Ziraat Bankası ortak konut kredisi şartları neler?

Ziraat Bankası konutunu paylaşarak ödemelerini düşürmek isteyenler için azami 5 kişiye kadar ortak konut kredisi kullandırıyor.

Ziraat Bankası ortak konut kredisi faizleri düştü!

Ziraat Bankası konut kredisi taksitlerini tek başına ödemekte güçlük çekecek müşterileri için beş kişiye kadar ortak konut kredisi sunuyor. Bankanın söz konusu kredi için faiz oranları yüzde 0.99’a düştü.

Ziraat Bankası ortak konut kredisi şartları neler?

Ziraat Bankası konut kredisi taksitlerini düşürmek için ortak konut almak isteyen müşterilerine'5 kişiye kadar uygun koşullarda kredisi kullandırıyor. Ziraat Bankası ortak konut kredisi şartları nedir?

Ziraat Bankası’ndan çiftçiye özel konut kredisi!

Ziraat Bankası kredi vadelerini aylık olarak ödeyemeyen çiftçilere özel hasatta ödemeli konut kredisi kullandırıyor…

Ziraat Bankası'ndan çiftçilere özel konut kredisi!

Ziraat Bankası tarıma gelirini sağlayan vatandaşlara yönelik Çiftçiye Konut Kredisi ürünü dahilinde 120 ay vade ve hasatta ödeme fırsatı sunuyor. Kredi Pazarı, Ziraat Banakası’nın Çiftçiye Konut Kredisi ürününü araştırdı.

Gurbetçiler Türkiye’den konut kredisi ile ev alabilir mi?

Yurt dışında yaşayanların konut kredisi kullanıp kullanamayacağı, yurt dışında yaşayıp Türkiye’den ev almak isteyen vatandaşların en çok merak ettiği husus olarak belirtiliyor.

Gurbetçiye konut satışı yüzde 37 arttı!

İnşaat sektöründe başlatılan teşvik ve uygulamalar sektöre yaradı. Gurbetçilere yönelik yapılan KDV'siz konut edinme hakkı, satışların yüzde 37 artarak 3 bin 549 adede ulaşmasına neden oldu

252 milyar TL konut kredisi kullanıldı!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), 2014 yılı Temmuz - Eylül dönemi itibarıyla tüketici kredisi ve konut kredisi kullanan toplam kişi sayısının 15 milyon 561 bin 105 kişiye, kredi miktarı ise 252 milyar TL'ye ulaştığını bildirdi.

15,6 milyon kişi konut kredisi kullandı!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), 2014 yılı temmuz - eylül dönemi itibarıyla tüketici kredisi ve konut kredisi kullanan toplam kişi sayısının 15 milyon 561 bin 105 kişiye, kredi miktarı ise 252 milyar TL'ye ulaştığını bildirdi.

Gurbetçiye Konut Kredisi Türkiyeden Ev Haberi

Gurbetçiye Konut Kredisi Türkiyeden Ev

Gayrimenkul sektöründe yatırım yapılabilir ülkeler arasına giren Türkiye’de, emlak sektöründeki canlılık yurtdışında çalışan gurbetçileri de harekete geçirdi. Gurbetçilerimiz eskiden yıllarca yaptıkları birikimlerini doğup büyüdükleri şehirlerdeki konutlara yatırıyordu. Şimdi, yurtdışında yaygın ve cazip olan Mortgage koşullarının, Türkiye’de de oluşmaya başlaması, gurbetçilerin de İstanbul’a yönelmesine sebep oluyor.


Hepsinin düşüncesi anavatanlarında doğru ve güvenilir bir yatırım yapmak. Gurbette yani yurtdışında edindikleri vizyon ve deneyimi Türkiye'ye uygulayıp, şehrin gelişen ve genişleyen bölgelerinde gayrimenkul almak istiyorlar.


Türkiye'de konut projeleri pazarlama sektörünün öncüsü İngiliz – Türk ortaklı uluslararası konut pazarlama şirketi Universal21 Yönetici Ortağı Philip Skorochod şu tavsiyelerde bulunuyor.


Öncelikle nereden daire alacağınızı doğru belirleyin. Yatırım için bir daire alacaksanız, o bölgede ileride ne gibi gelişmeler olacağını araştırın. Çünkü bir daireyi değerlendiren çevresidir.


Daire alırken acele etmeyin. O semtteki...