18 / 04 / 2024

güvercinlik bölümleri

güvercinlik bölümleri

Günümüzde Trabzon, Samsun ve dolaylarındaki köy evlerinde hala kullanılan "güvercinlik" nedir? Yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

2 bin yıllık antik lüks konut bulundu! 'Gerçek bir hazine' olarak adlandırılan konut görenleri büyüledi!

İtalya’nın başkenti Roma’da, ‘’olağanüstü’’ mozaiklerin yer aldığı 2 bin yıldan eski olan lüks bir konut bulundu. Gerçek bir hazine' olarak adlandırılan konut görenleri büyüledi.

TÜİK verilerine göre vatandaş maaşının büyük bölümünü gıdaya harcadı!

Türkiye genelinde 2022 yılı hane halklarının tüketim amaçlı harcamalarının en büyük bölümü gıda ve alkolsüz içeceklerden oluştu. İkinci sırada konut ve kira, üçüncü sırada ulaştırma masrafları yer aldı.

Süleyman Soylu: Depremlerde 750 bin bağımsız bölüm hasar gördü!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin hasar tespit oranının yüzde 75-80 arasında olduğunu, ticaret alanlarıyla 750 bin bağımsız bölümün hasar gördüğünü dile getirdi.

Servet GYO'nun iştiraki Güney İstanbul Gayrimenkul'ün kısmi bölünme işlemi tescil edildi!

Servet GYO'nun iştiraki Güney İstanbul Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş.'nin 15 Eylül 2022 Tarihli Mali Tabloları ile İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne yapmış olduğu "Kısmi Bölünme" işlemi tescil edildi. İşte ayrıntılar...

Alarko GYO Alarko-DİM İş Merkezi'ndeki 4 bağımsız bölümü 39.6 milyon TL'ye sattı!

Alarko GYO tarafından, Alarko-DİM İş Merkezi'nin 1-2-3-4 no.lu bağımsız bölümleri 39 milyon 640 bin Türk Lirası+KDV bedelle Sürgü Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'ye satıldı. 

Doğuş Center Etiler'deki 47 adet bağımsız bölümün Getir'e satışı için görüşmeler sonlandı!

Doğuş GYO portföyündeki Doğuş Center Etiler'de kiracı olarak bulunan Getir'in talebi üzerine, tapunun İstanbul Beşiktaş Bebek Mahallesi'ndeki Doğuş Center Etiler binasındaki; 47 adet bağımsız bölümün tamamı için Getir ile satış görüşmelerine başlanmıştı, mutabakata varılamaması sebebiyle görüşmeler

Yasin Oğuz, Atakule GYO Yatırımcı İlişkileri Bölüm Üyesi görevinden ayrıldı!

Atakule GYO Yatırımcı İlişkileri Bölüm Üyesi olarak görev yapan Yasin Oğuz, 13 Ocak 2022 tarihi itibarıyla görevinden ayrıldı. 

Arnavutköy Askeri Yasak ve Güvenlik Bölgesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Arnavutköy ilçesi, Askeri Yasak ve Güvenlik Bölgesinin ( Derbent Mevkii ) Revizyonuna ilişkin 1/5000 ölçekli 20.01.2021 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Onur Akköse, İntema İnşaat yatırımcı ilişkileri bölümü görevlisi oldu!

İntema İnşaat Yönetim Kurulu, yatırımcı ilişkileri bölümü görevlisi olarak belirlenmiş olan Eda Şahin'in yerine Onur Akköse'nin görevlendirilmesine karar verdi.

Nurol Park A, B, C, D ve G blok yıl sonu değerleme raporu!

Nurol GYO, İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Kirazlı Köyü, Güneşli Çiftliği mevkii, 55.268,17 metrekare yüzölçümlü 14 no'lu parsel üzerinde yer alan A, B, C, D ve G blokta toplam 87 adet bağımsız bölüme ilişkin değerleme raporunu yayınladı.

TSKB GYO Divan Adana Oteli ve Bağımsız Bölümleri 2020 yılı gayrimenkul değerleme raporu!

TSKB GYO portföyünde yer alan Divan Adana Oteli ve bağımsız bölümlerine ilişkin yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

Gökorman'da 218 bağımsız bölümün yapı kullanım izin belgesi alındı!

Sinpaş GYO'nun projelerinden Gökorman Projesi kapsamında A bloka ait 216 konut ve 2 adet ticari üniteden oluşan toplam 218 adet bağımsız bölümün yapı kullanım izin belgesi alındı. Projede teslim süreci  devam ediyor.

Ankara-Niğde Otoyolu'nun tamamlanan bölümleri 4 Eylül'de açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Niğde Otoyolu'nun tamamlanan bölümlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 4 Eylül'de açılacağını açııkladı. 

güvercinlik bölümleri Haberi

güvercinlik bölümleri

Güvercinlik nedir?

Güvercinlik, eski binaların yüzlerinde, kuşların konması ve barınması için yapılan süslü çıkıntı ya da oyuk olarak karşımıza çıkıyor. 


Kuş evi ve kuş köşkü olarak da nitelendirilen güvercinlik, kuş gübresi toplamak amacıyla yapılıyor.


Söz konusu yapı, duvarları delikli bir özellik taşıyor. Trabzon, Samsun ve dolaylarındaki köy evlerinde ise çatı penceresi ve yangın bacası da güvercinlik olarak nitelendiriliyor.



Işıl Seren...