29 / 03 / 2024

güvercinlik ne demektir

güvercinlik ne demektir

Günümüzde Trabzon, Samsun ve dolaylarındaki köy evlerinde hala kullanılan "güvercinlik" nedir? Yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Güvercinlik'te VIP meydan ihtiyacı var!

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı’nın uçağının indirilebileceği güvenli meydan sıkıntısı yaşanınca yüksek güvenlikli VİP meydan ihtiyacı gündeme geldi. Bu alan için öne çıkan yer ise askeri olarak kullanılan Güvercinlik Meydanı.

Güvercinlik Koyu'nda yeni otel inşaatına başlanıyor!

Yaklaşık 8 yıl önce Güvercinlik Koyu’nda çıkan yangında bazı yeşillik alanların kül olmasının ardından bölgenin yeşillendirileceğine dair sözler verilmişti. Ne var ki Güvercinlik Koyu, şimdilerde yapılaşma tehdidiyle karşı karşıya.

Turizm merkezi ne demektir?

Turizm merkezlerinde yapılacak imar planları, her ölçekte planlar gerektiğinde ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri de alınarak Bakanlıkça yapılır veya yaptırılır. Peki, turizm merkezi ne demektir?

Tapu maliki ne demektir?

Gayrimenkul hukukunda sıkça karşılaşılan malik nedir? Tapu maliki ne demektir? Medeni Kanun'a göre gayrimenkulde maliklik sıfatı hangi hallerde kazanılır? Tapu malikinin hak ve sorumlulukları nelerdir?

Arsa tapulu ev ne demektir?

Yapılmakta veya ileride yapılacak olan bir yapının bağımsız bölümleri üzerinde Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre irtifak hakları kurulabiliyor. Bu aşamada karşımıza arsa tapulu evler çıkıyor. Peki, arsa tapulu ev ne demektir?

Muvazaalı satış ne demektir?

Muvazaa, gerçek ismi ve niteliği saklanarak, başka bir isim altında üçüncü kişileri aldatmak için göstermelik olarak yapılan işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, muvazaalı satış ne demektir?

Natamam bina ne demektir?

Natamam kelime anlamı olarak "tamamlanmamış, bitmemiş" anlamına geliyor. Buna göre natamam bina ne demektir? Natamam ev kredisi nasıl çekilir? İşte natamam konut kredisi bu haberde..

Bucak ne demektir?

Coğrafya, ekonomi, güvenlik ve mahalli hizmet bakımlarından aralarında münasebet bulunan kasaba ve köylerden meydana gelen bir idare bölümü olan bucak ne demektir? Bucak nasıl idare edilir? İşte kanun esasları....

Baza kat ne demektir?

Günümüz konut projelerinde kullanılan baza kat ne demektir? Baza kat kaçıncı kattır? Baza kat hangi kattır? Baza kat hangi projelerde bulunur? İşte binada baza kat özellikleri bu haberde...

Kapora ne demektir?

Kapora ne demektir? Emlak alım satım işlemlerinde emlakçıların emlak alıcısından emlak alımından cayması halinde güvence bedeli olarak aldığı ücret olarak karşımıza çıkıyor. Kapora hakkında detaylı bilgiler haberimizde..

İpotek ne demektir?

İpotek ne demektir?: Mevcut veya ileride oluşacak ya da oluşması muhtemel bir alacağın temini için kişinin kendisinin veya başkasının gayrimenkulünü güvence olarak gösterdiği bir gayrimenkul rehni olarak tanımlanıyor...

Kat maliki ne demektir?

Kat Mülkiyeti Kanununa göre, bağımsız mülkiyete konu olan bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti deniyor. Bu durumda Kat maliki ne demektir?'in cevabı bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına sahip olan kişilerdir...

Tahliye taahhüdü ne demektir?

Tahliye taahhüdü ne demektir? Tahliye taahhüdü hangi durumlarda geçerli hangi durumlarda geçersizdir? Kaç gün içinde mülk sahibi kiracıya dava açılabilir? sorularının cevapları haberimizin içinde yer alıyor..

güvercinlik ne demektir Haberi

güvercinlik ne demektir

Güvercinlik nedir?

Güvercinlik, eski binaların yüzlerinde, kuşların konması ve barınması için yapılan süslü çıkıntı ya da oyuk olarak karşımıza çıkıyor. 


Kuş evi ve kuş köşkü olarak da nitelendirilen güvercinlik, kuş gübresi toplamak amacıyla yapılıyor.


Söz konusu yapı, duvarları delikli bir özellik taşıyor. Trabzon, Samsun ve dolaylarındaki köy evlerinde ise çatı penceresi ve yangın bacası da güvercinlik olarak nitelendiriliyor.



Işıl Seren...