28 / 03 / 2024

haciz işlemlerine itiraz

haciz işlemlerine itiraz

Haciz işlemleri ve süreci ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz. Haciz işlemleri 2013...

Bankalar açıkladı: Para çekme ve yatırma işlemlerine limit getirildi!

Bankalar aldıkları yeni kararla, vatandaşın para yatırma ve çekme işlemlerine limit sınırı getirdi. Son dönemde online  işlemlerin çoğalmasıyla artık  isteyen istediği parayı banka veznesine yatırıp çekemeyecek. Kararla birlikte ATM’den para çekme limitleri de değişti.

Hisseli tapu tek tapu olur mu? Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır?

Hisseli tapu tek tapu olur mu ve Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır sorularının yanıtları tapu sahipleri tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte hisseli tapu ile ilgili detaylar...

Sancaktepe Eyüpsultan Mahallesi 1/5000 ölçekli  imar planı değişikliklerine itiraz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sancaktepe ilçesi, Eyüpsultan Mahallesi, 1785, 1800 parseller ile 1953 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Nazım İmar Planı değişikliklerine itiraz askıya çıkarıldı.

Çatalca Kaleiçi Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı değişikliğine itiraz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Çatalca ilçesi, Kaleiçi Mahallesi, 250 ada, 3 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı değişikliklerine itiraz askıya çıkarıldı.

Sancaktepe Samandıra Mahallesi 1/1000 ölçekli plan tadilatı değişikliğine itiraz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sancaktepe ilçesi, Samandıra Mahallesi, 6679 ada, 2, 3, 4, 5 parseller ve bir kısım yol alanına ilişkin 1/1000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı değişikliklerine itiraz askıya çıkarıldı.

TMMOB'dan RTÜK arsasının plan değişikliğine itiraz!

TMMOB, RTÜK arsasının "Kamu Hizmet Alanı"ndan "Özel Sağlık Tesis Alanı" olarak değiştirilmesine itiraz etti.

Thodex'in sahibi Fatih Özer'in Kocaeli'deki evinde haciz işlemi yapıldı!

Thodex'in sahibi Fatih Özer'in Kocaeli'deki evinde haciz işlemi yapıldı. Mağdur G.E'nin avukatı Sinan Keskin, "Evde kıymete haiz bir şey bulamadık, ev tamamen boşaltılmıştı" dedi.

Thodex soruşturmasında haciz işlemleri başlıyor!

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan Thodex vurgununa yönelik yapılan operasyonda Faruk Fatih Özer'in evine haciz işlemi uygulanacak. 

Haciz işlemleriyle ilgili tüm merak edilenler!

MTN Hukuk Yönetici Ortağı Umut Metin, Dünya Gazetesi'nde kaleme aldığı yazısında haciz işlemleriyle ilgili tüm merak edilenleri anlattı....

Şirket alacakları için eve haciz gönderilir mi?

Bir şirketin borçlu olduğu hallerde, haciz işleminin muhatabının o şirketin tüzel kişiliği midir yoksa eve haciz gönderilebilir mi? İşte detaylar...

Ünlü işadamı Ali Gürsoy'a haciz şoku!

Melis Çiftçi, ünlü işadamı Ali Gürsoy hakkında haciz işlemi başlattı. 33 bin 332 TL’lik alacağı için eşinin ailesinin evine haciz memuru gönderen Melis Çiftçi, bu kadarına da 'pes' dedirtti.

Haciz işlemlerine 'aile konutu' sınırlaması!

Borçlunun her türlü mal ve hakkının haczi mümkündür. Ancak yasayla borçlu ie aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için gerekli her türlü eşyanın haczedilemeyeceği hükme bağlanıyor.

İcra takibi ve haciz işlemleriyle ilgili veriler mecliste!

23 Temmuz 2020 tarihi itibariyle icra takibi ve haciz işlemleriyle ilgili veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Başevirgen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

haciz işlemlerine itiraz Haberi

haciz işlemlerine itiraz

Haciz işlemleri 2013!

Haciz işlemleri, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini alma yolu olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu haciz işlemi sırasında, alacaklının kendisinin ya da vekilinin de icra memurunun yanında bulunması gerekiyor. İcra memuru, borçlunun evinde gerekli inceleme ve tespitleri yaparak, menkul ve gayrimenkullerin rayiç bedellerini belirliyor.


Haciz işlemleri 2013 nasıl yapılıyor..

Alacaklının İcra Müdürlüğü'ne gidilerek takip talebinde bulunduktan sonra; İcra Müdürlüğü söz konusu takip talebini düzenleyerek, borçluya bildiriyor. Borçlu, bu ödeme emrini aldıktan sonra tebligatta yazılı olan hususlara uymak zorunda kalıyor. Borcun ödenmemesi halinde ise yukarıda belirttiğimiz gibi alacaklı ile icra memuru borçlunun mallarını haczedebiliyor.


Borçlu kimsenin, borçlu olduğu miktar kadar sahip olduğu menkul ve gayrimenkul mallara konu olabiliyor. Haczedilen mallar, yed-i emin olarak tabir...