20 / 04 / 2024

haciz malları

haciz malları

Alacaklıya olan borcun ödenmemesi durumunda, alacaklı icra memuru ile borçlunun evine gidiyor. Eve haciz gelmesi 2013 ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor...

Haciz işlemleri 2013!

Haciz işlemleri ve süreci ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz. Haciz işlemleri 2013...

Haciz hakkında her şey!

Haciz işlemi nasıl gerçekleşir? Hangi durumlarda haciz konur? Haczedilen mallar ne olur? Hangi mallar haczedilemez? Haciz nasıl kaldırılır? gibi sorularınızın yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte haciz hakkında her şey...

Evde haczedilemeyen mallar nelerdir?

Haciz alacaklının başvurusu üzerine borcun tahsilinin devletin icra dairesince borçlulardan alınması oluyor. Ancak bazı mallar haczedilemiyor. Peki, evde haczedilemeyen mallar nelerdir?

Mirasçının borçları için miras kalan mallar haciz edilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babam vefat etti, gayrimenkuller kaldı. Bir kardeşimiz mirası reddetti, daha ret işlemi tamamlanmadan bazı alacaklılar payına haciz tatbik etti. İptalin kaldırılması için mahkemelere başvuru süresi doluyor. Süre dolduğunda hâlâ haciz etkisi sürer mi?' sorusunu yanıtladı.

Borcunu ödeyen haczedilen mallarını geri alabilir mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Eşyalarıma haciz geldi. Mallarımı geri alabilir miyim?'' sorusuna cevap verdi...

Arazilerin hisselere bölünmesinde haciz engeli!

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Devremülk ihtilafı nedeniyle mallarımıza haciz koyuldu. 60 dönüm tarlamızı hisselere ayırmayı düşünüyorduk ama bu haciz nedeniyle yapamıyoruz. Bunun hukuki bir yolu var mı?' sorusunu yanıtladı.

Gülnara Kerimova'nın mallarına haciz işlemi!

Yolsuzluktan beş yıl hapis cezası alan Gülnara Kerimova'nın malları için haciz işlemi başlatıldı. Kerimova'nın 12 ülkede 1.5 milyar dolarlık serveti çıktı.

Fadıl Akgündüz'ün Didim'deki haciz gelen otelinin malları iade edilecek!

Aydın’ın Didim ilçesine bağlı Akbük Mahallesi’nde bulunan 5 yıldızlı bir otelde dün gerçekleşen haciz işleminde el konulan malzemelerin geri iade edileceği açıklandı.

Haciz satış talebi nasıl yapılır?

Haciz sürecinde borçlunun borcunu ödememesi halinde haczecilen mallar satılarak paraya çevriliyor. Elde edilen gelir ile alacaklıya olan borç kapatılıyor. Peki, haciz satış talebi nasıl yapılır?

Haciz işlemi nasıl gerçekleşir?

Borcunu ödemeyen kimselerin menkul ve gayrimenkul mallarına, alacaklının talebi üzerine adli ve idari makamlarca el konulması işlemine haciz deniyor. Peki, haciz işlemi nasıl gerçekleşir?

Haciz olan eşyalar geri alınır mı?

Haczedilen malların belli bir süre içinde satış talebinin yapılması gerekiyor. Yapılan satıştan elde edilen gelir ile alacaklıya olan borç kapatılıyor. Peki, haciz olan eşyalar geri alınır mı?

Vergi borcundan dolayı haciz gelir mi?

Haciz, borçlu veya üçüncü şahıslar elindeki menkul malları ile gayrimenkullerinden, alacak ve haklarından vergi borçlarına yetecek miktarı tahsil dairesince yapılıyor. Peki, vergi borcundan dolayı haciz gelir mi?

Evime haciz geldi ne yapmalıyım?

Haciz ile borcunu ödemeyen borçlunun menkul ve gayrimenkul mallarına, alacaklının talebi üzerine adli ve idari makamlarca el konuluyor. Peki, evime haciz geldi ne yapmalıyım diyorsanız işte yanıtı..

Haciz ne zaman kalkar?

Borcunu ödemeyen borçlunun menkul ve gayrimenkul mallarına, alacaklının talebi üzerine adli ve idari makamlarca el konulması için yapılan haciz bazı durumlarda kalkıyor. Peki, haciz ne zaman kalkar?

Haciz satış isteme süresi!

Alacaklı, borçludan alacağını haciz yolu ile talep edebiliyor. Haciz ile borçlunun mallarının satılması isteniyor. Peki, satış talebi ne zaman yapılır? İşte haciz satış isteme süresi..

haciz malları Haberi

haciz malları

Eve haciz gelmesi 2013!

Borçlu bir kimsenin, borcunu alacaklıya ödememesi halinde "Eve haciz gelmesi" söz konusu olabiliyor. Çünkü alacaklı borçlu kimse ile arasına icra memurunu da katarak, borcun tahsilini talep ediyor. Bu durumda icra memuru ile alacaklı borçlu kimsenin evine haciz işlemi için gidiyor. 


Haciz işlemi, borçlu kimsenin evinde bulunan menkul mallar üzerinde uygulanabilirken, varsa gayrimenkulleri üzerine de uygulanabiliyor. Malların rayiç bedelleri belirlenerek, söz konusu borcun belirtilen süre zarfı içinde ödenmemesi halinde satışa sunuluyor. Yapılan satış işleminden elde edilen gelir ile alacaklıya olan borç kapatılıyor.


Eve haciz gelmesi 2013..

Borcunuzdan dolayı evinize haciz geldiğini farz edelim. İcra memuru hangi mallarınıza el koyabilir, hangi mallarınıza el koyamaz?


Hangi mallar haczedilemez?

*Borçlunun yatak odası,

*Borçlunun beyaz eşya dışındaki mutfak eşyaları,

*Borçlunun şahsına ait evi uyuşmazlık nedeni olmaması halinde haczedilemez.


Yukarıda...