18 / 04 / 2024

haciz uygulaması

haciz uygulaması

Haciz işleminin gerçekleşebilmesi için alacaklı tarafından haciz talebinde bulunulması gerekiyor.İcra müdürlüklerine yapılan takip talebiyle borçluya ödeme emri düzenlenerek gönderiliyor. Peki, haciz nasıl konur?

Haciz işlemleri 2013!

Haciz işlemleri ve süreci ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz. Haciz işlemleri 2013...

10 bin TL deprem yardımına haciz mi geldi? Bu kadarı da olmaz! Bakanlık resmen açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi dairelerinin Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından verilen 10 bin TL’lik deprem yardımlara haciz koyduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve kamu alacaklarının tahsili için 6 Şubat tarihinden itibaren bölgede hiçbir haciz uygulaması gerçekleştirilme

Elektronik haciz uygulaması geliyor!

Meclis’te görüşmeleri devam eden yargının hızlanması içeren ikinci yargı paketinde “elektronik haciz” düzenlemesi gerçekleştirildi. İcra dairesi de tespit edilen mal, hak veya alacağı, elektronik ortamda haczedecek.

Emlak vergisi borçluları vergi affından yararlanabilecek mi? 

Ülkemizde ki birçok vatandaş yeni e-haciz uygulamasıyla vergi, trafik cezaları nedeniyle hesaplarına bloke konma sorunu yaşanıyor. Peki 2020 Vergi Affı Çıktı Mı? Vergi affı kimleri kapsıyor? Emlak vergisi vergi affından yararlanabilecek mi? İşte tüm merak edilenler..

Elektronik haciz uygulamasının koronavirüs nedeniyle ertelenmesi mecliste!

Elektronik haciz uygulamasının koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmesi önerisi meclis gündemine taşındı. MHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

E-haciz uygulamasının ertelenmesi önerisi mecliste!

E-haciz uygulamasının koronavirüs salgını bitimine kadar ertelenmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

E-haciz uygulaması meclis gündeminde!

E-haciz uygulaması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gayrimenkulde e-haciz uygulaması yaygınlaşacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından faaliyete geçirilen ‘e-haciz’ uygulaması gayrimenkulde de uygulanıyor. e-haciz’in kullanımının yıl bitimine kadar yaygınlaştırılması öngörülüyor…

Gayrimenkulde e-haciz uygulamasına dikkat!

Devlete olan borçlar kapsamında e-haciz uygulaması güç geçtikçe yaygınlaşıyor. Maaşa,banka hesabına ve taşıta uygulanan e-haciz uygulaması gayrimenkullere de uygulanabiliyor.

Gayrimenkulde e-haciz yaygınlaşacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından vergi borçluları için hayata geçirilen gayrimenkulde elektronik haciz uygulaması yıl sonuna kadar tüm vergi dairelerinde yaygınlaştırılacak.

Tapuda yeni dönem başlıyor!

Tapuda miras için veraset ve intikalde kağıt yerine online döneme geçiliyor. İşlem yapılırken 59 yıllık kayıtları incelenmeyecek, vatandaşın işi anında yapılacak. Gayrimenkule e-haciz uygulaması da gelecek.

Adana'da e-haciz uygulamasına geçilecek!

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İcra Dairelerinin Etkinliğinin Arttırılması Projesi kapsamında pilot il seçilen Adana'da "e-haciz" uygulamasına geçilerek vatandaşlara daha hızlı hizmet vermeyi amaçladıklarını bildirdi.

E-Haciz nasıl uygulanacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kuruluşunun 168. Yılında E-Haciz Projesi’ni hayata geçiriyor. 21 Mayıs 2015 tarihinden itibaren icra-i haciz, kamu haczi, ihtiyati haciz şerhlerinin salt elektronik ortamda tutulması uygulamasına geçiliyor.

E-Haciz uygulaması ne zaman başlayacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu hizmetlerini daha etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda sunmaya devam ediyor. Peki E-Haciz uygulaması ne zaman başlayacak?

haciz uygulaması Haberi

haciz uygulaması

Haciz nasıl konur?

Haciz işleminin gerçekleşebilmesi için alacaklı tarafından haciz talebinde bulunulması gerekiyor. İcra müdürlüklerine yapılan takip talebiyle borçluya ödeme emri düzenlenerek gönderiliyor. 


Borçlunun ödeme emrinde yazılı yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda takip kesinleşiyor ve haciz işlemleri başlıyor, haciz konulmuş oluyor.


Haciz işlemi alacaklı lehine yapıldığı için, haczi talep edecek kişinin alacaklının bizzat kendisi veya vekili olması gerekiyor.


Yargıtay kararı metnine göre İİK’nun 6352 Sayılı Kanun’un 16. maddesi ile değişik 82. maddesinin üçüncü fıkrasına göre; “Para, kıymetli evrak, altın, gümüş, değerli taş, antika veya süs eşyası gibi kıymetli şeyler hariç olmak üzere, borçlu veya aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için lüzumlu eşya; aynı amaçla kullanılan eşyanın birden fazla olması durumunda bunlardan biri haczedilemez.”



Haciz uygulanan mallar, alacaklı veya vekilinin talebi halinde mallar yediemin olarak...