28 / 03 / 2024

hakkari imar revizyon çalışmaları

hakkari imar revizyon çalışmaları

Hakkari Şehir Merkezi’nin mevcut imar planının revize edilmesi için çalışmalar başladı. Çalışmalar tamamlandıktan sonra Hakkari’nin ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeni bir imar planı çalışması başlayacak.

İzmir Bayraklı'da imar revizyon çalışmaları yapılıyor!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde yer alan mahallelerin imar çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını bitirdi.

Kartal Güneyi Revizyon İmar Planı iptal edildi!

İstanbul’un Kartal ilçesinde donatı alanının imara açılması planlanan imar planına yargı onay vermedi. İstanbul 9. İdare Mahkemesi, 1/1000 ölçekli Kartal Güneyi Revizyon İmar Planı’nı 408 no’lu parsel yönünden iptal etti.

Milas OSB'de revizyon imar uygulaması ihalesi yapıldı!

Muğla'nın Milas ilçesi OSB'nin revizyon imar uygulaması için yapılan ilk ihaleye 9 haritacılık firması teklif verirken ikinci ihaleye 5 firma katıldı.

Elbistan 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi!

Elbistan Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi. Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Alper Akbaş, imar planının getirdiği yenilik ve değişiklikleri anlattı.

Altınova'da imar revizyon planları onaylandı!

Antalya'nın Altınova ilçesinde bulunan ticaret alanlarından sonra konut alanlarındaki imar revizyon planları onaylandı ve imar sorunu çözüldü.

Şehitkamil için örnek kentsel dönüşüm projesi hazırlandı!

Gaziantep Şehitkamil belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İpekyolu Kentsel Dönüşüm Alanı ve Karşıyaka yeni imar revizyon planını bölge esnafına tanıttı.

Burdur için yeni kent imar revizyon planı!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, mahalle ziyaretleri kapsamında Tepe Mahallesi sakinleriyle buluştu. Ercengiz,  mahalle sakinlerinin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Ümraniye Merkez Revizyon Nazım İmar Planı askıya çıktı!

Ümraniye 1/5000 ölçekli Merkez Revizyon Nazım İmar Planı'nda Enerji Nakil Hattı etki alanındaki parsellere ve plan notu değişikliği askıya çıktı...

Bahçelievler Osmaniye turizm tesis alanı imar planı askıda!

Bahçelievler Osmaniye Mahallesi Revizyon Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanlarına ilişkin itiraz imar planı askıya çıkarıldı.

Ayazağa Revizyon Nazım İmar Planı Tadilatı askıya çıktı!

Sarıyer Ayazağa Revizyon Nazım İmar Planı Sınır Değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı bugün askıya çıkarıldı..

Kayaşehir Raylı Sistem Hattı Revizyon Projesi imar planı askıda!

Kayaşehir Raylı Sistem Hattı Revizyon Projesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı..

Halkalı Caddesi ve çevresi Revizyon Nazım İmar Planı askıda!

Küçükçekmece İlçesi, Halkalı Caddesi ve Çevresi Revizyon Nazım İmar Planı'na ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı..

Ümraniye Revizyon Nazım İmar Planı askıya çıktı!

Ümraniye Adem Yavuz - Aşağı Dudullu - Cemil Meriç - Huzur - Ihlamurkuyu - Parseller ve Yukarı Dudullu Mahalleleri kısmi Revizyon Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı..

hakkari imar revizyon çalışmaları Haberi

hakkari imar revizyon çalışmaları


Hakkari Belediyesi'nin şehir merkezinin imar revizyonu için İller Bankasına ihale ettiği ve 2017 Ocak ayında yer teslimini yaptığı ancak mevcut kış şartları nedeniyle çalışmaların bahar mevsimine ertelenen “Hakkari Merkez İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt”  işi başladı.


Bu kapsamda İller Bankası, AFAD Başkanlığı ve Belediyemizin teknik heyetiyle şehirde saha çalışmaları yapılarak, Hakkari’nin imarına esas Jeolojik-Jeoteknik etüt işi için ilk sondaj çalışması Bulak Mahallesi Atatürk Kültür Merkezinin yanındaki arazide yapıldı. Ayrıca Jeofizik çalışmaları ise Merzan Mahallesindeki çeşitli arazilerde eş zamanlı olarak başlatıldı.


Yapılacak olan Jeolojik ve Jeoteknik çalışmaların ardından Hakkari’nin ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeni bir imar planı çalışması başlayacak.





Hakkari...