18 / 04 / 2024

Hakkari imar revizyonu

Hakkari imar revizyonu

Hakkari Belediyesi'nin şehir merkezinin imar revizyonu için "Hakkari Merkez İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt" işi başladı.

Silifke'de imar planı revizyonu kapsamında OSB’de kamulaştırma çalışmaları devam ediyor...

2000 senesinde 96 hektarlık alanda kurulan ve 6 alanda, bin 500 kişiye istihdam sağlayan Silifke Organize Sanayi Bölgesi’nde, imar planı revizyonu kapsamında meydana gelen 4 parselden 2’sinin tahsis edildiği kaydedildi. İşte haberin detayları...

İzmir Ödemiş'te yeni imar planı düzenlemesi için ilk adım atıldı!

Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan Güney Çevre Yolu 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu askıya çıktı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş’in sağlıklı gelişimi adına geniş kapsamlı düşünerek geleceğe ışık tutan imar planı düzenlemelerine imza attıklarını belirtti.

Gaziosmanpaşa Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki 319 bin 800 metrekarelik riskli alanın imar planı revizyonu askıda!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Fevzi Çakmak Mahallesi Riskli Alanın yaklaşık 31,98 ha kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu askıya çıkarıldı.

Beykoz Baklacı Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı revizyonu değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Baklacı Mahallesi 1324 Ada 28 Parselin Bir Kısmı İle 1324 Ada 2 Parselin Bir Kısmına İlişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı NİP Revizyonu Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı UİP Revizyonu Değişikliği askıya çıkarıldı.

Beykoz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı revizyonu değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Çengeldere, Fatih, Yavuzselim, Baklacı, Çiftlik ve Görele Mahalleleri 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Revizyonu Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Revizyonu Değişikliği askıya çıkarıldı.

Gökçeada Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu!

Yaşanan gelişmelere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu.

İzmir Torbalı’da 49 hektarlık alan yapılaşmaya açılıyor!

İzmir Çevre Düzeni Planı'nda gerçekleştirilen imar revizyonu ile beraber Torbalı Ayrancılar'da bulunan ve ağaçlandırılacak alan statüsündeki 49 hektarlık alan yapılaşmaya açılmak isteniyor...

Muğla Akyaka'da imar planı revizyonuna iptal kararı!

Muğla Akyaka'daki imar revizyonu iptal edildi. Akyaka imar planı değişikliğini istemeyen çevreciler itiraz ederek verdikleri mücadeleyi kazandı.

Bilirkişi heyeti: Akyaka İmar Planı Revizyonu kanuna uygun değil!

Akyaka İmar Planı Revizyonu ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Bilirkişi heyeti konuya ilişkin raporlarını hazırladı. Raporda, Akyaka İmar Planı Revizyonu'nun kanuna uygun olmadığı ifade edildi.

Yüksekova'nın imar planı askıya çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı tarafından hazırlanan  Hakkari'nin Yüksekova'nın imar planı iki etap halinde askıya çıkarıldı. 

Kepez'de 550 dönümlük alan için imar planı revizyonu!

Antalya Kepez Belediyesi, ilçenin doğu sınırındaki Gaziler Mahallesi'nde, 550 dönümlük alan üzerine kurulan Antalya Esnafları Küçük Sanayi Sitesi ile bölgenin karakol binası talebinin karşılanması için gerekli olan imar planı revizyonunu gerçekleştirdi.

Hakkari OSB için imar ve projelendirme aşaması başlıyor!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde OSB kurulmasına ilişkin çalışmalar sürüyor. Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık başkanlığında valilik konferans salonunda "Organize Sanayi Bölgesi Kuruluş Toplantısı" düzenlendi. Toplantıda, çalışmalar hakkında konuşuldu...

Ordu Akyazı sahilindeki imar revizyonu mahkemece iptal edildi!

Samsun Bölge İdare Mahkemesi, Akyazı Mahallesi’nde sahil şeridine otel yapılması amacıyla gerçekleştirilen imar revizyonu için ‘kamu yararı yok’ kararını verdi. Karar, Ordululara umut  oldu...

Hakkari imar revizyonu Haberi

Hakkari imar revizyonu

Hakkari Belediyesi, kent merkezinin mevcut imar planının revize edilmesi için çalışmalara başladı.


Hakkari Belediyesinin şehir merkezinin imar revizyonu için İller Bankasına ihale ettiği ve 2017 Ocak ayında yer teslimini yaptığı, ancak mevcut kış şartları nedeniyle çalışmaların bahar mevsimine ertelendiği "Hakkari Merkez İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt" işi başladı. Bu kapsamda İller Bankası, AFAD Başkanlığı ve Hakkari Belediyesi teknik heyetiyle şehirde saha çalışmaları yapılarak, Hakkari'nin imarına esas jeolojik-jeoteknik etüt işi için ilk sondaj çalışması Bulak Mahallesi Atatürk Kültür Merkezinin yanındaki arazide yapıldı.


Ayrıca jeofizik çalışmaları ise, Merzan Mahallesindeki çeşitli arazilerde eş zamanlı olarak başlatıldı.


Yapılacak olan jeolojik ve jeoteknik çalışmalarının ardından Hakkari'nin ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeni bir imar planı çalışması...