29 / 03 / 2024

Haleplibahçe Müze Kompleksi ne zaman açılacak

Haleplibahçe Müze Kompleksi ne zaman açılacak

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olan ve yapımında 70 Milyon TL harcanan Haleplibahçe Müze Kompleksi'nin 24 Mayıs'ta açılacağını söyledi.

Haleplibahçe Müze Kompleksi açılışa hazırlanıyor!

Bünyesinde barındırdığı arkeoloji, arkeopark, mozaik müzeleriyle Türkiye'nin "en büyük müzesi" unvanını alacak Haleplibahçe Müze Kompleksi, kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Haleplibahçe Müze Kompleksi açılış tarihi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haleplibahçe Müze Kompleksi 2 ay sonra açılacak!

Hizmete açıldığında Türkiye'nin en büyük müzesi unvanına sahip olacak "Haleplibahçe Müze Kompleksi"nde, teşhir edilecek yaklaşık 10 bin eserin bulunduğu döneme ilişkin görsel canlandırmalar yer alacak

Haleplibahçe Müze Kompleksi'nde sona gelindi!

Şanlıurfa Büyiikşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Projeye 80 milyon TL yatırım yapıldı.

Haleplibahçe Müze Kompleksi Haziran'da açılacak!

Haziran ayında Şanlıurfa'da açılması planlanan Haleplibahçe Müze Kompleksi olacak. Şanlıurfa Müze Müdürü Müslüm Ercan, "Şuanda müzede bin 500 eser sergilerken yeni müzede 10 bin eser sergileyebileceğiz" dedi...

Müze ve ören yerlerine yüzde 45'e varan zam! 1 Temmuz'dan itibaren geçerli! İşte yeni fiyat listesi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olan yeni müze ve ören yerleri fiyatları açıklandı. Galata Kulesi, Göbeklitepe, Efes Antik Kenti, Göreme Ören Yeri giriş ücretleri ne kadar? İşte müze ve ören yerleri yeni zamlı fiyatları...

Müze otel konsepti Türkiye'de yayılmaya başladı!

Fark yaratmak, olmayanı sunmak ve deneyim yaşatmak gerçeğiyle yola çıkılan Müze otel anlayışı, İstanbul, Kapadokya, Sinop, Urla, Datça gibi Türkiye'nin birçok kentinde uygulanıyor...

Türkiye'deki müze sayısı 451'e yükseldi!

Türkiye'de geçen yıl bakanlığa bağlı ücretli müze ve ören yerlerini ziyaret edenlerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 44,5 artış gösterdi. Müze sayısı ise bir önceki yıla göre yüzde 3 artarak 451'e yükseldi.

Tekfur Sarayı müze oluyor!

Bizans İmparatorluğu döneminde son yıllarında kullanılan, Eğrikapı-Ayvansaray arasında bulunan Blakhernai Sarayı’ndan günümüze kalan tek yapı olan Tekfur Sarayı, çini eserler ile cam ve çömlek eserlerin de sergileneceği bir müzeye dönüştürülecek.

Safranbolu'da müze sayısı artacak!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve "korumanın başkenti" olarak anılan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde iki olan müze sayısı yapılan restorasyonlarla 4'e çıkarılacak.

Adana Yeni Müze Kompleksi'nin ikinci etabı tamamlanıyor!

Ortadoğu ve Türkiye’nin en büyük müze kompleksleri arasında bulunan toplam 68 bin 500 metrekare alana sahip Adana Yeni Müze Kompleksi'nin ikinci etabında çalışmalara devam ediliyor.

Tarkan'ın evi müze mi oluyor?

Almanya'nın Alzey kasabasında dünyaya gelen Tarkan'ın evinin belediye tarafından satışa koyulması anne Neşe Tevetoğlu'nu üzdü. Bunun üzerine Tarkanın hayranı olan bir iş adamı evi alıp müze yapmak istediğini açıkladı. 

İstanbul Üniversitesi'nin Rektörlük Binası müze olacak!

İstanbul Üniversitesi'nin Rektörlük Binası müze olarak düzenlenecek. Restorasyon işlemleri tamamlanan Rektörlük Binası'nın 8 Aralık 2018'e kadar tamamlanması planlanıyor.

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi Adana'da açıldı!

AB Bakanı Ömer Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milletvekilleri ve kent protokolünün katılımı ile Adana Yeni Müze Kompleksi I. Etap Arkeoloji ve Mozaik Müzesi açıldı.

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi Adana'da açılıyor!

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi bugün hizmete açılıyor. Toplam 68 bin 400 metrekare alana sahip olan kompleks Adana'da bulunuyor.

Adana Müze Kompleksi'nde çalışmalar tamamlandı!

Vali Mahmut Demirtaş, eski Milli Mensucat Fabrikası’nın bulunduğu alanda yapımı devam eden Adana Müze Kompleksi’nde incelemelerde bulundu.

Türkiye'deki müze sayısı 409'a ulaştı!

Türkiye genelinde müze sayısı, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 4,3 artarak 409 oldu. Müze ve ören yeri ziyaretçi sayısı yüzde 5,6 azalarak, 28 milyon 122 bin 934'e geriledi

Polimeks Eskişehir'e müze inşa edecek!

Eskişehir'e önemli yatırımlar yapan Polimeks şimdi de müze kuruyor. 10 milyon dolara mâl olacak müzenin 2017 yılının sonunda açılması planlanıyor.

Haleplibahçe Müze Kompleksi ne zaman açılacak Haberi

Haleplibahçe Müze Kompleksi ne zaman açılacak

Haleplibahçe'de 200 dönüm arazi üzerinde 30 ay önce inşaası başlayan ve barındırdığı arkeoloji, arkeopark, mozaik müzeleriyle Türkiye'nin "en büyük müzesi" unvanını alacak "Haleplibahçe Müze Kompleksi", açılışı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı beklemeye başladı.


Yüzlerce insan ve hayvan figürlerinin sergilendiği taşlar, isanlığın geçmişten günümüze kronolojik sergisi ve Hz. İbrahim'in hayatını Edge blending teknolojisiyle gösterilmesi yönünden ilklere imza atan bir müze olacak.


Müzenin son halini gezerek yetkililerden bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, müzenin dünyada örnek bir müze olacağı söyledi.


Müzenin yapımında 70 Milyon TL harcandığını ifade eden Başkan Güvenç, müzede kullanılan her yapının son teknoloji ile yapıldığını belirtti.


Haleplibahçe'nin Şanlıurfa'nın yeni yüzü olacağını vurgulana Başkan Güvenç, şunları kaydetti:


"Mayıs 24'te Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile müzemizi açacağız. Türkiye'nin ve dünyanın önemli arkeolojik...