29 / 03 / 2024

hangi ülkeden yazlık almalı

hangi ülkeden yazlık almalı

İngiliz danışmanlık şirketi Fairfx yaptığı araştırmalar sonucunda yazlık satın almak için en uygun ikinci ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı

Yazlık bölgelerde ev kiraları otellere yaklaştı: Haftalık ve aylık kiralama fiyatları hangi ilde ne kadar?

TSKB Gayrimenkul Değerleme, yazlık bölgelerdeki fiyat artışlarını, konaklama tercihlerindeki değişiklikleri anaziz etti. Peki yazlık bölgelerde haftalık ve aylık kira bedelleri ne kadar?

Yazlık fiyatları rekora koşuyor! Yazlık fiyatları ne kadar oldu? İşte il il yazlık ve dubleks ev fiyatları...

Yazlık bölgelerde ev fiyatları kaç lira? Hangi yazlık bölgede konut fiyatları ne kadar oldu? İşte merak edilen tüm ayrıntılarıyla yazlık ev fiyatları...

Yazlık bölgelerde satılık ev fiyatları en çok hangi ilçelerde arttı?

Gayrimenkul sektörünün nabzını tutan hepsiemlak, son 1 senede yazlık yerlere olan talebi rakamsal bilgilerle gözler önüne serdi. Açıklanan bilgilere göre, yazlık alanlardaki satılık ev fiyatlarının son 1 senede yüzde 100’den fazla yükseldiği ortaya çıktı.

Hangi ilçelerde yazlık ev fiyatları uçtu?

Uzun zamandır Türkiye’nin gözde tatil mekanı olan Bodrum, yazlık ev piyasasında rasyonel olmayan bir artış sergiledi. EVA Gayrimenkul Değerleme Direktörü Filiz Akkaya, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki yzlık ev fiyatları en çok hangi ilçelerde arttı? İşte yazlıkta gözde bölgeler...

Yazlık bölgelerde en yüksek konut fiyatı hangi ilçede?

Yazlık bölgelerdeki konut satış değerlerinde son 1 senede yüzde 32 ile yüzde 62 kiralarda ise yüzde 7 ile yüzde 37 oranında artış görüldü. Peki yazlık bölgelerde en yüksek konut fiyatı hangi ilçede?

Hangi bölgeden yazlık alınmalı?

Tatil mevsiminin başlamasıyla şehirlerden kaçan insanlar, yazlık bölgelerine hücum etti. Son iki günde başta Balıkesir, İzmir, Antalya, Adana ve Muğla başta olmak üzere deniz ve yaylalarıyla öne çıkan şehirler yazlıkçıların akınına uğradı.

Mariah Carey, Malibu'dan günlük 10 bin dolara yazlık kiraladı!

James Packer'la sık sık gündeme gelen Mariah Carey, Malibu'dan yazlık bir malikane kiraladı. Şarkıcının günlük kira bedeli olarak 10 bin dolar ödediği söyleniyor.

Yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergide meskenler için bazı muafiyetlikler bulunuyor. Peki, yazlık eve muafiyet uygulanır mı? Yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Brad Pitt ve Angelina Jolie çifti İzmir'den yazlık ev aldı!

Ünlü oyuncu Brad Pitt ve Angelina Jolie çiftinin İzmir’in Urla ilçesinden yazlık ev aldığı öne sürüldü. Dünyaca tanınan ünlü isimlerin emlak danışmanlığını yürüten bir İtalyan emlak şirketinin Türkiye temsilcisi Oya Paktaş açıkladı.

Brad Pitt ve Angelina Jolie İzmir Urla'dan yazlık aldı!

Ünlü oyuncu Brad Pitt ve Angelina Jolie çiftinin İzmir'in Urla ilçesinden yazlık ev aldığı öne sürüldü. İtalyan emlak şirketinin Türkiye temsilcisi Oya Paktaş, çiftin villa için 2.6 milyon dolar ödediğini kaydetti.

Ege Bölgesi'nde yazlık ev satışları artış gösterdi!

Konut satışlarına da yansıyan artış ile Türkiye genelinde Temmuz ayında % bin 589 konut satıldı. Özellikle Ege Bölgesi'nde yazlık ev satışlarındaki artış sektöre hareketlilik getirdi.

1945 yılında Çırağan Sarayı yazlık otel yapılacak!

1945 yılında İstanbul Belediyesi, mülkiyeti Maliye Bakanlığı'nda olan harap haldeki Çırağan Sarayı'nı devralmak için harekete geçmiş. Belediye, sarayı yazı Boğaziçi'nde geçirmek isteyen turistler için yazlık otel haline getirecekmiş.

Nehir Erdoğan İzmir Mordoğan'dan yazlık alacak!

Eşi Ahmet Sesigürgil’le evlendikten sonra Paris’e yerleşen Nehir Erdoğan, tatil için geldiği İzmir’in keyfini çıkartmaya devam ediyor. İkilinin, çok beğendikleri Mordoğan'dan yazlık alacakları konuşuldu.

hangi ülkeden yazlık almalı Haberi

hangi ülkeden yazlık almalı

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılık sürecine (Brexit) girmesiyle sterlinin zayıflamasına rağmen, Türk Lirası'ndaki (TL) değer kaybının yüksekliği İngilizler için Türkiye'yi tatil cenneti haline getirdi. İngilizlere döviz konularında danışmanlık yapan Fairfx şirketinin hazırladığı endekste Türkiye, Bulgaristan'ın ardından yazlık almak için en uygun ikinci ülke olarak gösterildi. Bulgaristan'da ortalama yazlık fiyatının 91 bin sterlin, Türkiye'de 104 bin sterlin (481 bin TL), Yunanistan'da 119 bin sterlin olduğu belirtilirken, İngiltere'nin komşusu İrlanda'da ise fiyatın 125 bin sterline çıktığı kaydedildi. İngilizlerin emeklilik dönemini geçirmek veya yazlık almak için en çok rağbet ettiği ülkelerden Portekiz'de bir yazlığın 218 bin sterline, İspanya'da 235 bin sterline, Fransa'da ise 464 bin sterline mal olduğu belirtildi. Fairfx CEO'su Ian Strafford-Taylor, yazlık alınırken sadece fiyatın önemli olmadığını, söz konusu ülkede günlük...