19 / 04 / 2024

Hazır beyan sistemi

Hazır beyan sistemi

Hazır Beyan Sistemi ile beyan edilen kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan kaynaklı gelir vergisi de GİB'in internet sitesi üzerinden ödenebilecek.

Hazır beyan sistemi 2017!

2017 kira gelir vergisini konutta 3 bin 800 TL'den, işyerinde ise 30 bin TL'den yüksek kira geliri olanlar ödeyecek. Gelirler için hazır beyanname sistemi ile beyan verilebilecek..

Hazır beyan sistemi nedir?

Hazır Beyan Sisteminin uygulanmasına 2015 takvim yılı gelirlerinin beyan dönemi itibarıyla başlanacak. Peki, hazır beyan sistemi nedir? Hazır beyan sistemi ile beyannameyi kimler nasıl verir?

Konutu kirada olanlar dikkat! Bunları unutmayın!

Ordu SMM Odası Başkanı Bahadır Baş, bugün Dünya Gazetesi'nde gelir vergisi beyannamelerine ilişkin detayları kaleme aldı. İşte Bahadır Baş'ın 'Mali müşavirler ile görüşmeden Hazır Beyan Sistemi’nden beyannamelerinizi vermeyin' başlıklı yazısı...

Gayrimenkulü kirada olanlar bunlara dikkat!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Rahim Ak, bugünkü köşesinde kira geliri vergisini kolaylaştırmayı ve kolay ödeme seçeneklerini kaleme aldı. İşte Rahim Ak'ın '12 soruda Hazır Beyan Sistemi' başlıklı yazısı... 

Akçansa hazır beton sektöründe Uluslararası Çevresel Ürün Beyanını yapan ilk şirket oldu!

Akçansa, Global Cement and Concrete  Association tarafından yürütülen çevresel ürün beyan sürecine katıldı ve Türkiye’de bu belgeyi alan ilk hazır beton üreticisi oldu.

Hazır ofis trendi artıyor!

Hazır ofisler Türkiye'de de yaygınlaşmaya başladı. Servcorp Türkiye’nin Direktörü Damla Özgünül, bu sistemi Türkiye'de yaygınlaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

Hazır Beyan Sistemi'yle kira gelirleri beyan edilebiliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Enflasyonla mücadelede almamız gereken mesafeler var. Nihai amacımız enflasyonu kalıcı olarak tek hanelere indirmek. Mali disiplin en önemli çıpamız olmaya devam edecek" diye açıklama yaptı. 

Türkiye Hazır Beton Birliği bir ilke imza attı!

Türkiye Hazır Beton Birliği, Beton Sürdürülebilirlik Konseyi “Sistem Operatörü”; Kalite Güvence Sistemi (KGS) de Beton Sürdürülebilirlik Konseyi “Belgelendirme Kuruluşu” olarak atandı

Hazır Beyan Sistemi ile kira internetten ödenebilecek!

Hazır Beyan Sistemi ile beyan edilen kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan kaynaklı gelir vergisi de GİB'in internet sitesi üzerinden ödenebilecek.

Hazır beyan sistemi 2017!

2017 kira gelir vergisini konutta 3 bin 800 TL'den, işyerinde ise 30 bin TL'den yüksek kira geliri olanlar ödeyecek. Gelirler için hazır beyanname sistemi ile beyan verilebilecek..

Kira gelirleri 2016'da yüzde 18 arttı!

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın faaliyet raporuna göre; Hazır Beyan Sistemi ile Maliye’ye bildiren ev sahiplerinin kira geliri bir yılda yüzde 18 arttı. Türkiye toplam 33.7 milyar lira kira ödedi.

Beylikdüzü Afete Hazır lansmanı 3 Mart'ta!

Beylikdüzü Belediyesi tarafından Afet Yönetim Sistemi oluşturuldu. Afet Yönetim ve Koordinasyon Birimi, 3 Mart'ta World Point’te Beylikdüzü Afete Hazır lansmanı gerçekleştirecek.

Kira geliri beyan edenlerin sayısı yüzde 21.7 arttı!

Maliye Bakanlığı'nın bu yıl devreye soktuğu Hazır Beyan Sistemi ile toplam 45.3 milyar lira gelir, 28 milyar lira matrah beyan edildi ve 7.5 milyar lira vergi hesaplandı. Önceki yıla göre beyan edilen kirada yüzde 21.7'lik artış yaşandı.

Bu yıl 33,1 milyar lira kira geliri beyan edildi!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu yıl uygulamaya geçirilen ‘Hazır Beyan Sistemi’ni 1.4 milyon kişinin kullandığını belirterek, söz konusu sistemle toplam 45.3 milyar lira gelir beyan edildiğini ve 7.5 milyar lira vergi hesaplandığını bildirdi.

Gayrimenkul gelir vergisi beyannamesinde yarın son gün!

2015 takvim yılına ait yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme süresi yarın sona eriyor. Mükellefler, GİB internet sitesinden 'hazır beyan sistemi' ile de kira, ücret, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratları için beyanname verilebilecek.

Hazır beyan sistemi Haberi

Hazır beyan sistemi

6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin Kanun kapsamında yapılandırılan borçların 2017 yılının mart ayından temmuz ayına ertelenen 3. taksit ödeme dönemi 31 Temmuz Pazartesi günü sona erecek.


Diğer taraftan 7020 sayılı yapılandırma kanunundan yararlanan mükellefler de borçlarının birinci taksidini bu ay sonuna kadar ödeyecek.


Özellikle birikmiş borçların ödenmesinde büyük kolaylık sağlayan 7020 sayılı kanunun getirdiği imkanlardan yararlanmaya devam edilmesi için ilk taksidin mutlaka ödenmesi gerekiyor.


MTV ve gelir vergisinin ikinci taksit ödemeleri

Öte yandan, 1 Temmuz'da başlayan 2017 yılı MTV ile 2016 yılında elde edilen gelir unsurlarına ilişkin gelir vergisinin ikinci taksit ödemeleri de pazartesi günü sona erecek.


Son güne kadar mükellefler söz konusu taksit ödemelerini Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sayfası aracılığıyla kredi kartı ve banka kartı ile yapabilecek. Ödemeler GİB mobil...