23 / 04 / 2024

Hitit köyü Boğazkale projesi son durum

Hitit köyü Boğazkale projesi son durum

Çorum'un Boğazkale ilçesinde inşa edilecek "Hitit köyü" için sözleşme imzalandı. Proje Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) desteğiyle inşa edilecek.

Vakko'dan İstanbul Boğazı’nın kıyısına yepyeni bir otel... Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geliyor!

Vakko, ikinci oteli için düğmeye bastı. Dev şirket İstanbul Boğazı’nın kıyısına Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geleceğini ilan etti. 

Çanakkale cayır cayır yanıyor! Son dakika: 7 ev hasar gördü, 9 köy boşaltındı, Çanakkale Boğazı kapatıldı!

Çanakkale'de merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınına sabah saatleri itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 helikopterle havadan müdahalenin sürdüğünü bildirdi.

İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

Büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından, beklenen büyük Marmara depremi yeniden gündem oldu. İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

İstanbul'da bir daire fiyatına İspanya'da satılık köy

İspanya'da boşalan köy internet üzerinden satışa çıkarıldı. 44 hane ve çeşitli sosyal yapılardan oluşan köyün 4 taliplisi olduğu belirtilirken, köyün bir takım yatırımlarla turizm merkezine çevrilebileceği kaydedildi.

Bill Gates'in Washington Gölü kıyısındaki malikanesinde neler var?

Dünyanın en zengin insanlarından Bill Gates ile eşi Melinda Gates'in boşanma kararlarını açıklamalarının ardından bir hafta geçti fakat konu henüz gündemde. Şimdi de, çiftin Washington Gölü kıyısında bulunan malikanesinin akıbeti konuşuluyor.

Üniversiteler online oldu, İstanbul'da kiralık evler boş kaldı!

Üniversitelerin uzaktan eğitim kararı alması ile özellikle öğrencilerin yoğun olduğu şehirlerde kiralık evler boş kaldı. Türkiye genelinde öğrenciler tarafından her yıl 100-150 bine yakın ev kiralanırken, şimdi sadece İstanbul’da 50 bin evin kiralanamadığı ifade ediliyor. 

TOKİ Çorum Boğazkale alt gelir başvuruları yarın başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çorum Boğazkale projesindeki 69 konut yarın satışa çıkıyor.

Çorum'da 2,5 milyon liraya Hitit köyü inşa edildi!

Çorum'un Boğazkale ilçesinde inşa edilen Hitit köyünde turistler Hititlerin 3 bin 500 yıl önceki günlük yaşantısına tanıklık ederken, ilçedeki kadınlar da ürettikleri el emeği ürünlerden satarak kazanç sağlayacak.

Kadıköy'de iki lise arasına yapılacak karma projenin planı reddedildi!

Kadıköy'de yarısında iki lisenin bulunduğu arsanın boşta kalan bölümüne AVM ve konut yapılması için planları değiştirilmişti. CHP Meclis Üyeleri konuyu mahkemeye taşıdı. İstanbul 2. İdare Mahkemesi dava konusu planların iptali yönünde karar verdi...

Tunceli'de bazı köylerin boşaltılıp evlerin yıkılacağı iddiası!

Tunceli Ovacık Kaymakamlığı, bazı köylerin tahliye edileceği ile ilgili çıkan haberle ilgili "İlçemizde hiçbir köy için köy boşaltma kararı bulunmamaktadır ve yapılan haberler asılsızdır" açıklamasında bulundu.

Kadıköy'deki 10 katlı bina mühürlendi!

Kadıköy'ün Göztepe ilçesinde etkili olan yağış sonrasında inşaat alanının yanında bulunan binanın bahçe duvarı çöktü. Belediye ekipleri binayı boşaltılıp mühürlendi.

İBB, Boğaz'ın kıyısındaki arsasını satıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beşiktaş Kuruçeşme'de boğaz kıyısında yer alan son derece stratejik konumda bulunan arsasını satış listesine ekledi. 

Kadıköy Osmanağa Mahallesi imar planı askıda!

Kadıköy Osmanağa Mahallesi'ndeki bazı parseller ve kadastral boşluğa ilişkin imar planı 21 Mayıs'ta askıya çıktı..

Hitit köyü Boğazkale projesi son durum Haberi

Hitit köyü Boğazkale projesi son durum

İl Özel İdaresi ve Boğazkale Kaymakamlığı tarafından yürütülen, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) desteğiyle kurulacak Hitit köyünün yapımı için ihaleyi kazanan firma ile taraftar arasında sözleşme imzalandı. Boğazkale Hitit köyü 7 dönüm arazide yer alacak. 


UNESCO'nun "Dünya kültür mirası" ve "Dünya belleği" listelerindeki tek antik şehir unvanına sahip Çorum'da yer alacak Hitit Köyü 1 milyon liranın üzerinde yatırım değerine sahip. 


Hitit Köyü Projesi ile Hititlerin 3 bin 500 yıl önceki günlük yaşantısının canlandırılacağını vurgulayan Kaymakam Turan Soğukoluk "Aslanlı Kapı'dan girilen, avlusu bulunan, içinde birçok dükkanı barındıran, o günkü kral ve taht odası, hapishanesi, ekmek fırını, demir atölyesi bulunan bir yapı inşa edilecek."dedi. 



Yeni...