19 / 04 / 2024

ifraz nasıl yapılır

ifraz nasıl yapılır

İfraz ile tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılmasına deniyor. Peki, İfraz dosyasında olması gerekenler neler?

İfraz yapma şartları nelerdir?

Tek bir parselin parçalara ayrılması,bölünmesi ve tapu kütüğüne tescil edilmesine ifraz adı veriliyor.Peki ifraz yapma şartları nelerdir?İfraz için hangi evraklar gerekiyor?İşte ifraz için gerekenler..

Hisseli arsa ifrazı nasıl yapılır?

Tapu kütüğünde tek bir parsel olarak kaydı bulunan bir taşınmaz malın, birden fazla parsele bölünmesi ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydedilmesine ifraz deniyor. Peki, hisseli arsa ifrazı nasıl yapılır?

İfraz işlemi nasıl yapılır?

Tapu üzerinde gerçekleşen ifraz işlemi neyi ifade ediyor, ifraz işlemi nasıl yapılır merak ediyorsanız, yanıtı haberimizde bulabilirsiniz...

İfraz harcı!

Tapu kütüğünde bir parselin birden fazla parçaya ayrılması işlemi için belli bir harç talep ediliyor. Peki ifraz harcı ne kadar? İşte İfraz harcı ve detayları..

İfraz ne demektir?

Bir hukuk terimi olarak ifraz, bir gayrimenkulün düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemi anlamına geliyor. İfraz ne demektir, detayları...

İfraz nasıl yapılır?

Sahip olunan taşınmazın birden fazla parsele ayrılması için yapılan işlemler bütünü olan ifraz etmek için atılacak adımları sizler için hazırladık. İfraz nasıl yapılır? için ayrıntılar bu haberde...

Tapu ifraz işleminin iptali nasıl yapılır?

Tapuda tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması işlemine ifraz deniyor. Peki, bu işlemin iptali mümkün mü? Tapu ifraz işleminin iptali nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Tapu ifraz işlemi nedir? Tapuda ifraz nasıl olur?

Tapuda tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması ifraz olarak ifade ediliyor. Peki, Tapuda ifraz nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Yeni imar yönetmeliği ile ifraz ve tevhit nasıl yapılacak?

İfraz ve tevhit işlemleri Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, ifraz ve tevhit işlemleri nasıl yapılacak? Yapılan düzenlemeler nelerdir?

Tarım arazilerinde ifraz nasıl yapılır?

Tapuda ifraz ile tek bir kimsenin mülkiyetinde olan arsalar bölünebiliyor. Arsa ve arazilerde ifraz işlemi yapılabiliyor. Peki, tarım arazilerinde ifraz nasıl yapılır?

İfraz nasıl iptal edilir?

İfraz işlemleri belediye encümeni kararı veya il idare kurulun olumlu kararı üzerine kadastro müdürlükleri tescil bildirimi düzenleyerek tapuya intikal ettiriliyor. Peki, ifraz nasıl iptal edilir?

Bağımsız bölüm ifrazı nasıl yapılır?

Tek veya birden fazla maliki olan bir bağımsız bölüm birden çok parçalara ayrılarak yeni bağımsız bölümler oluşturulabiliyor. Peki, bağımsız bölüm ifrazı nasıl yapılır? İfraz işlemi için gerekli olan belgeler nelerdir?

Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır?

Hisseli arsa tapusu, yapılacak ifraz işlemi ile ayrılabiliyor. İfraz işlemi, tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi olarak tanımlanıyor. Peki, arsada ifraz nasıl yapılır? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır?

Köy yerleşim alanlarında ifraz nasıl olur?

İfraz tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre ayrılması işlemine deniyor. Peki, köy yerleşim alanlarında ifraz nasıl olur?

Tapu ifrazı nasıl yapılır?

Tapu kütüğünde kayıtlı olan parsellerin teknik usullerine göre bölünmesine ve ayırma işlemine ifraz adı veriliyor.Peki tapu ifrazı nasıl yapılır?Tapuda ifraz için ödenecek tutar ne kadar?

Hisseli arsa ifrazı nasıl yapılır?

Tapu kütüğünde tek bir parsel olarak kaydı bulunan bir taşınmaz malın, birden fazla parsele bölünmesi ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydedilmesine ifraz deniyor. Peki, hisseli arsa ifrazı nasıl yapılır?

Plansız alanlarda ifraz nasıl yapılır?

İfraz işlemi ile, tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılabiliyor. Peki, plansız alanlarda ifraz nasıl yapılır? İşte ifraz şartları..

Köyde ifraz nasıl yapılır?

Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliği esaslarına göre, köyde çıkmaz sokaklara cephesi olan parseller ifraz edilemiyor. İfraz suretiyle çıkmaz sokak oluşturulamıyor. Peki, köyde ifraz nasıl yapılır?

ifraz nasıl yapılır Haberi

ifraz nasıl yapılır

İfraz kelime manası olarak Ayırma anlamına geliyor.  (ifraz) tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemi olarak ifade ediliyor. 


İfraz işlemini yaptırmak için Harita Mühendislik firamasıyla anlaşma sağlamanız gerekiyor. Anlaşmayı sağladıktan sonra noterden tüm malikler Harita Mühendisi adına ifraz işlemlerini yapabilir diye vekalet çıkarmanız önem teşkil ediyor. 


İfraz işlemi yapılırken, imar planlarına uygun şekilde parselasyon haritaları hazırlanıyor ve imar kanunun 15 maddesine göre kamuya terk edilen alanlar bu haritalarda belirleniyor. 


İfraz işlemi öncelikle taşınmazın değerini arttırmak için yapılıyor.  Daha çabuk satılmasını sağlamak için yapılabiliyor.  Hazırlanan imar planının kolay uygulanmasını temin için yapılması gerekli oluyor. 


İmar kanunun 16. maddesi “ Belediye ve mücavir alan hudutları içindeki taşınmazların resen veya müracaat...