29 / 03 / 2024

İhsan Çulhalık

İhsan Çulhalık

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık’ın, TÜİK’in dün açıkladığı şubat ayı konut satış rakamlarıyla ilgili değerlendirme yaptı. Çulhalık, "Banka faiz oranları düşerse ciddi satış artışı olur" dedi...

Gayrimenkul alıcısının masrafı tapu harcı indirimiyle azalacak!

Tapu harçlarında beklenen indirimin yürürlüğe girmesiyle ilgili İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık’ın görüşleri açıkladı.

Dar ve orta gelirlinin ev hayali 20 yıl vade ile gerçekleşecek!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, konut kredisi vadelerinin 20 yıla uzaması konusunda açıklama yaptı. Çulhalık: “Dar ve orta gelirlinin ev hayali, 20 yıl konut kredisiyle gerçeğe dönüşecek” dedi.

İnsay Kentsel Dönüşüm İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

İnsay Kentsel Dönüşüm İnşaat Anonim Şirketi, İhsan Çulhalık Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL'lik sermaye ile 5 Aralık'ta Ataşehir, İçerenköy Mahallesi, Çayır Caddesi, Üçgen Plaza'da kuruldu.

İnsay Grup İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

İnsay Grup İnşaat Anonim Şirketi, İhsan Çulhalık, Ahmet Çulhalık tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 21 Kasım 2014 tarihinde Ataşehir, İçerenköy, Üçgen Plaza'da kuruldu.

İnsay Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

İnsay Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi, İhsan Çulhalık Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda Ahmet Çulhalık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 17 Kasım'da kuruldu.

Kolsuzlar İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Kolsuzlar İnşaat Anonim Şirketi, İhsan Çulhalık Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda, Vekalet Kaba ve Ahmet Çulhalık tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 18 Mart 'ta kuruldu.

Yüksek fiyatlar ev sahibi olmaya engel! Ev sahibi oranı yüzde 58, kiracı oranı yüzde 42 oldu!

Yüksek konut fiyatları nedeniyle Türkiye’de ev sahipliği oranının gittikçe düştüğüne dikkat çeken İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, buna karşın kiracı sayısının arttığını belirtti.

İnşaat girdi maliyeti kontrol altına alınırsa çarklar yeniden döner!

İnşaat sektöründeki maliyet artışının Ekim'de de sürdüğünü söyleyen İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, gerekli uygulamalar devreye alınır, inşaat ve gayrimenkul sektörü tekrar canlandırılırsa çarkların yeniden döneceğini söyledi.

Titaş İnşaat Turizm Tarım Sağlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Titaş İnşaat Turizm Tarım Sağlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile İhsan Taşçı tarafından kuruldu.

Sel ve taşkınlara yanlış şehirleşme neden oluyor, iklim değişikliği günah keçisi ilan ediliyor!

Kuvvetli yağışlar Türkiye'nin pek çok kentinde taşkınlara neden oldu. Durumu değerlendiren Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, yanlış şehirleşmeye dikkat çekiyor.

İhsan Çulhalık: Kentsel dönüşüm yalnızca depreme değil kasırga ve sellere de uygun yapılmalı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili olarak yaptığı açıklamada dönüşümün sadece depreme değil, kasırga ve sellere de dayanıklı yürütülmesi gerektiğini söyledi. 

Kentsel dönüşümde bir ilk olacak yasa gündemde! Keşke bu konuda daha önce çalışılsaydı...

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, Kentsel Dönüşüm Yasası çerçevesinde hazırlanan yeni yasa teklifiyle ilgili açıklamalar yaparak, ''Keşke bu konuda daha önce çalışılsaydı'' dedi.

Konut üreticilerinin gözü yeni kampanyada!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada  inşaat maliyetlerindeki artışa dikkat çekti ve konut üreticilerinin gözünün kulağının yeni kampanyada olduğunu söyledi.

Ali Onuk Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ali Onuk Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ali İhsan Onuk tarafından kuruldu.

Kredi faizleri yükseldi, ev satışları düştü! Yeni konut projeleri başlayamadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, konut kredi faizlerinin yüksekliği sebebiyle sektörde gayrimenkul satışlarının ciddi oranda düştüğünü ve yeni projelerin yapılmadığını belirtti.

Adana'da depremde yıkılan binanın müteahhidi mühendisine dava!

İhsan Bayram Apartmanı'nın C Blok'unun yıkılmasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanmış olan inşaat mühendisi Ferit Işık ve müteahhit Celal Gül hakkında 22 sene 6'şar aya kadar hapis istemiyle bir iddianame hazırlandı.

Müteahhitler yeni yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesinin şart olduğunu belirterek, “Yükselen kiralar nedeniyle ev sahibi olmak isteyen vatandaş ucuz krediye ulaşamıyor. Yüksek kredi faizlerine çare bulunursa bu problem de çözülür” dedi.

Müteahhitler yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini beklediklerini kaydederek, konut kredi faizlerinin düşmesiyle beraber yeni konut yatırımları için düğmeye basacaklarını söyledi.

İhsan Gökşin Durusoy kimdir? 

Akiş GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü İhsan Gökşin Durusoy kimdir? İhsan Gökşin Durusoy, daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte İhsan Gökşin Durusoy'un biyografisi...

İhsan Çulhalık Haberi

İhsan Çulhalık

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık

"Sektör dışı etkenler ve mevsimsel durgunluk nedeniyle rakamlar sektörün beklediği gibi olmasa da reelde oturum amaçlı ev satışlarında artış gözlemliyoruz. Sabiha Gökçen Havalimanı’nın işlerliğinin gittikçe artması ve kolay ulaşım ağları nedeniyle özellikle Pendik bölgesinde artış var. Bu artışın sürdürülebilir olması ve kredili satışlardaki sıkıntıyı aşmak için birtakım teşviklerin devreye alınması bankaların faiz oranlarını düşürmesi gerekiyor, buna tapu harçlarında da yeni bir düzenlemeyi ekleyebiliriz. Böylece konut satışlarında ciddi artış sağlamak mümkün hale gelir....