18 / 04 / 2024

ikinci el konut fiyatları

ikinci el konut fiyatları

İkinci el konut satışları 2021'in 1. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 22 geriledi. Peki ikinci el konut fiyatları ne oldu? İkinci el ev fiyatları hangi illerde arttı? İşte 2021'in 1. çeyreğinin konut satış verileri...

Konut satışlarına ikinci el dopingi!

Konut piyasasında bazı gerçekler değişmiyor. Örneğin, faiz düşünce ipotekli satış ve devirlerin rekora koşması gibi. Peki ikinci elde gerçekleşen devirler nasıl açıklanır? İşte konut satışlarında detaylar...

2020 Ocak-Eylül döneminde satılan 10 konuttan 7'si ikinci el!

Ocak-Eylül 2020 döneminde satılan her 10 konuttan 7'sini ikinci el konutlar oluşturdu. Söz konusu dönemde 802 bin adet ikinci el konut satışı gerçekleşti. 

İkinci el konut satışları yeni projeleri solladı!

Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 24 bin 534 konut satışı gerçekleşerek, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 42,6 artış kaydedildi. Bu yılın en ilgi çekici verilerinden biri de ikinci el gayrimenkul tercihlerinin sıfır projeleri geride bırakması oldu.  

İkinci el konutta avantaj arttı!

Bankaların konut kredisi kampanyalarının artmasıyla ikinci el dairelere ilgi her geçen gün artıyor. Ev almayı düşünenler yeniden ikinci el konuta ilgi gösterdi.

İkinci el ev sahibi olma avantajı!

Konut fiyatlarının düşüş gösterdiği 2019 ilk çeyreğinde tüketiciye ikinci el ev sahibi olmada avantajı sunuluyor.

Konut sektöründe önümüzdeki 4-5 ay fiyat avantajı var!

Konut Konferansı 2016; yapı, gayrimenkul, inşaat, tasarım ve mimarlık alanlarının önde gelen temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. ‘Konut Sahibi Olmak Ya Da Ol(a)mamak’ temalı konferans sektör ve basın tarafından ilgiyle takip edilerek yüzlerce izleyiciye ev sahipliği yaptı.

Birinci el konut fiyatları yüzde 50 arttı!

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, "Birinci el konut piyasasında fiyatlar yüzde 50 arttı.İkinci elde fiyatlar çok daha uygun" dedi.

Konut alacaklar ikinci ele yöneliyor!

SON dönemlerde ev fiyatlarındaki yüksek artış vatandaşı ikinci el konut piyasasına yöneltti. Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ufuk Tutan konuyla ilgili konuştu..

Ispartakule'de ikinci el dairelerin kira getirileri ne kadar?

Bizim Grup Gayrimenkul Turizm Ticaret Limited Şirketi'nden Tuncay Akman Ispartakule Bölgesi'ndeki ikinci el piyasasını değerlendirdi. Akman; Ispartakule'de yer alan konut projelerinin ikinci el fiyatlarını ve kiralarını açıkladı.

Mustafa Baygan: İkinci el satışlarının emlakçıları çok iyi yetişmiş olmalı!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 8. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları kapsamında konuşan Era Türkiye Mustafa Baygan; ikinci el satışlardan ve satışların daha iyi bir hale gelmesi için neler yapılmalı konularından bahsetti...

Konut fiyatları yüzde 13 arttı!

MORTGAGE Uzmanı Garanti'nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2014 Şubat ayı raporu yayınlandı. İkinci el ve yeni konutlara yönelik çalışma, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli...

İkinci el konutta İstanbul liderliği bırakmadı!

Rapora göre, ikinci el konut satış fiyatında İstanbul lider olurken, kiraların en fazla yükseldiği ilde yine İstanbul oldu. Yeni konut fiyatları geçen yıla göre yüzde 13.55 oranında arttı...

Faiz artışı, konut talebini ikinci ele yöneltti!

Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Başkanı Erdal Çelebi, Merkez Bankası'nın, dolardaki yükselişi durdurmak için faiz oranlarını artırmasının konut sektörünü de etkilediğini, vatandaşları ikinci el konut almaya yönelttiğini söyledi...

Konutta ikinci elin yıldızı parlayacak!

Merkez Bankası ’ nın yaptığı faiz arttırımı sonrası emlak piyasasına yön verenler ikinci eldeki satışların yoğunlaşacağını düşünüyor. Sektörün önde gelenlerinin konuyla ilgili yaptığı açıklamalar şöyle...

ABD'de ikinci el konut satışları şubat ayında beklentilerin üzerinde arttı!

ABD'de ikinci el konut satışları, şubat ayında yüzde 9,5 artış ile beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, son bir senenin en fazla artışı gerçekleşmiş oldu!

Amerika'da ikinci el konut satışlarında düşüş yaşandı

ABD'de ikinci el konut satışları, yükselen mortgage faiz oranları ve düşen konut stokunun etkisi ile geçen sene 1995'ten bu yana en düşük seviyesini gördüğü kaydedildi.

ABD'de 2024 yılında 4,71 milyon ikinci el konut satılması bekleniyor!

ABD'de Ulusal Emlakçılar Birliği yaptığı açıklamada 2024 yılında toplam olarak4,71 milyon ikinci el konut satışı beklediğini ve Austin, Teksas'ın en çok bastırılmış konut talebine sahip en iyi emlak piyasası olduğunu belirtti.

Amerika'da ikinci el konut satışlarında düşüş yaşanıyor...

National Association of Realtors'a (NAR) göre ikinci el konut satışları Ekim ayında gerilediği kaydedildi. Buna göre; ABD'nin dört büyük bölgesi arasında satışlar Kuzeydoğu, Güney ve Batı'da azalırken, Ortabatı'da ise değişiklik göstermedi. İşte haberin detayları...

İlk el konutlarda azalış hız kesti! Satışların yüzde 69’u ikinci el!

Türkiye'de ilk el konutlarda azalış hız kesti. Bu kapsamda Ekim ayında Türkiye’de toplam 29 bin 230 konut ilk elden satıldı. Ayrıca ülke çapında ay boyunca toplam 64 bin 531 ikinci el konut satıldı.

Yeni konut projelerine ilgi azaldı! O ilde ikinci el evler daha hızlı satılıyor...

Konut fiyatlarının artması dar ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını zorlaştırıyor. Yeni sıfır ev alamayan vatandaşlar ikinci el konutlara yöneldi.

ABD'de ikinci el konut satışları 13 yılın en düşük seviyesinde seyrediyor

Amerika'da ikinci el konut satış fiyatları, eylülde yüzde iki azalarak Ekim 2010 yılında bu yana en düşük seviyelere indi. İşte haberin ayrıntıları..

ABD'de ikinci el konut satışlarında görülmemiş düşüş! 7 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de ikinci el konut satışları, ağustos ayında yüzde 0,7 oranında azaldı. Böylece ocak ayından bu yana en düşük seviyesini gördü.

ABD ikinci el konut satışları, son 5 ayın en düşüğüne geriledi!

Haziran ayında ülkedeki ikinci el konut piyasasında medyan fiyatlar, 410 bin 200 dolarla tüm zamanların ikinci en yüksek düzeyine çıkarak yeni bir rekor kırdı.

İkinci el konut desteği yolda! Tarih resmen verildi! Ev sahibi olmak isteyenler hemen bakın!

Orta gelir ve TOKİ sosyal konut projelerinin ardından yeni bir müjde verildi. İkinci el konut desteği yolda! Tarih resmen verildi! Ev sahibi olmak isteyenler hemen bakın!

İkinci el konut almak isteyene beklediği haber geldi! Aylık 11 bin TL taksitle ev sahibi olma imkanı! Hemen bakın!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan 'yeni evim' kampanyası ikinci el konutlar için de uygulamaya alınıyor ve vatandaşa aylık 11 bin lira taksit imkanıyla olabilme imkanı geliyor. İşte ev sahibi olmak için dört gözle bekleyenler için müjdeli haberin detayları…

İkinci el ev alacaklara müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! İkinci el konut kampanyası geliyor! 

Geçtiğimiz süreçte hayata geçirilen orta gelir ve sosyal konut projeleri sıfır konutlara yönelikti. İkinci el ev alacaklara müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! İkinci el konut kampanyası geliyor! 

Bakan Kurum ikinci el konutta merak edilen soruya cevap verdi! Konut fiyatlarında destek gelecek mi?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ikinci el konut ile alakalı detayları merak eden vatandaşlara hitaben , "İkinci elde şu anda bir çalışma yok ama destek olmak için çalışmalar yapacağız dedi.

ikinci el konut fiyatları Haberi

ikinci el konut fiyatları

İkinci el konut satışları 2021'in 1. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 22 geriledi. Peki ikinci el konut fiyatları ne oldu? İkinci el ev fiyatları hangi illerde arttı? İşte 2021'in 1. çeyreğinin konut satış verileri...

TÜGEM ve Endeksa işbirliği ile hazırlanan “İkinci El Konut Piyasası” raporuna göre, 2021'de 1. çeyrek sonu itibarı ile Türkiye genelinde ev fiyatları 1 yıllık yüzde 34 arttı. 1. çeyrek sonu itibarı ile Türkiye’de ortalama konut metrekare satış fiyatı 3 bin 81 TL, ortalama amortisman süresi 21 yıl, ortalama pazarlama süresi 66 gün olarak gerçekleşti. 1. çeyrek sonu itibarı ile İstanbul’da 237 bin 260, Ankara’da 121 bin 634, İzmir’de ise 76 bin 562 adet konut stoku var.

Türkiye genelinde konut fiyatlarında 1 yıllık artış...