25 / 04 / 2024

imar hukuku sempozyomu

imar hukuku sempozyomu

Kentsel Dönüşüm ve Riskli Alan Uygulamaları konulu "İmar Hukuku Sempozyumu" Çeşme’de başladı. Adalet Bakan Yardımcısı Uçar, kentsel dönüşüm konusunda ilk kez böyle bir toplantı düzenlendiğini, burada tarafların sorunlarını ortaya koyacağını ve birlikte çözüm yolları aranacağını belirtti.

İmar barışını 1 günle kaçıran vatandaşlar itiraz ediyor!

İmar Hukuku uzmanı Av. Gökhan Bilgin, imar barışı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, süre sınırının Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ve 1 gün ile bir tarafta binlerce kişi ağır cezalarla karşı karşıya kalırken diğer tarafta 1 gün ile adeta ödüllendirildiğini belirtiyor…

Yargıtay imar barışı düzenlemesi ile ilgili ilk kararlarını oluşturdu!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, yargıtayın imar barışı düzenlemesi ile ilgili ilk kararlarını kaleme aldı...

İmar affı yönetmeliği!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç, kamuoyunda imar barışı olarak bilinen Yapı Kayıt Belgesi verilmesi konusunu kaleme aldı.

İstanbul imar yönetmeliği yürürlüğe girdi!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, yürürlüğe giren İstanbul imar yönetmeli hakkında yazı kaleme aldı.

Yeni imar yönetmeliği ile zorunlu tevhid bekleyenlere önemli haber!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, yeni imar yönetmeliği ile zorunlu tevhid bekleyenlere çok önemli açıklamada bulundu. 

Çeşme'de imar hukuku ve kentsel dönüşüm sempozyumu düzenlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Adalet Akademisi, Türkiye Belediyeler Birliği ve Ankara Üniversitesi tarafından Çeşme'de imar hukuku ve kentsel dönüşüm sempozyumu düzenlendi.

Bilal Uçar, imar hukuku ve kentsel dönüşüm sempozyumuna katıldı!

Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, İmar Hukuku ve Kentsel Dönüşüm Sempozyumu'na katıldı.

Mersin Büyükşehir'den imar hukuku eğitimi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi 2016 yılı hizmet içi eğitim programı kapsamında belediye personellerine ‘İmar Hukuku Mevzuatı’ eğitimi verildi.

Kuşadası Limanı tartışmasına Bülent Tokuçoğlu da katıldı!

Kuşadası Limanı’nda bakanlığın yeni planıyla birlikte alevlenen yapılaşma ve plan tartışmasına Kent Meclisi eski başkanı ve imar hukuku uzmanı Av. Dr. Bülent Tokuçoğlu da katıldı.

İMO Kocaeli Şubesi, İmar ve Kentleşme Hukuku semineri verdi!

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi tarafından 30 Kasım 2015 tarihinde şube binasının eğitim salonunda şube başkanı Tolga Ok ve yönetim kurulunun katılımıyla “İmar ve Kentleşme Hukuku konulu seminer düzenledi.

Başakşehir'de İmar Hukuku Eğitimleri tamamlandı!

Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve kurum çalışanlarının katıldığı ‘İmar Hukuku, Kamulaştırma ve Kentsel Dönüşüm Eğitimi’ düzenlenen sertifika töreni ile tamamlandı.

Başakşehir Belediyesi İmar Hukuku Eğitimleri tamamlandı!

Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘İmar Hukuku, Kamulaştırma ve Kentsel Dönüşüm Eğitimi’ düzenlenen sertifika töreni ile tamamlandı. Personel, sertifikalarını düzenlenen bir törende Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın elinden aldı.

Mustafa Kemal Turan: Türkiye'de imar hukuku yok!

Balçova Arsa Mağdurları Avukatı Mustafa Kemal Turan 40 yıldır İzmir'de yapılan imar hukuksuzlukları ile savaştıklarını söyledi. Turan, "Seçimlerden önce bütün adaylar gelirler, sorunumuzu dinlerler, tapu sorununun ortadan kaldırılacağını söylerler'' dedi.

imar hukuku sempozyomu Haberi

imar hukuku sempozyomu

Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, İmar Hukuku ve Kentsel Dönüşüm Sempozyumu'ndan çıkacak sonucun yeni bir yasal düzenleme getirebileceğini bunun da yargılama sürecin daha sağlıklı ilerlemesini sağlayacağını bildirdi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Adalet Akademisi, Türkiye Belediyeler Birliği ve Ankara Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Riskli Alan Uygulamaları konulu "İmar Hukuku Sempozyumu" Çeşme’de bir otelde başladı.


Sempozyumun açılışında konuşan Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, kentsel dönüşüm konusunda ilk kez böyle bir toplantı düzenlendiğini, burada tarafların sorunlarını ortaya koyacağını ve birlikte çözüm yolları aranacağını belirtti.


"Buradan çıkan sonuç belki yeni bir yasal düzenleme gerektirecek belki de uygulamada ve yargılamada sürecin daha sağlıklı ilerlemesini sağlayacak" diyen Uçar, kentsel dönüşümün öneminin yaşanan acı depremlerle hatırlandığına işaret etti.


Gelişen bir ülke olan Türkiye’nin şehirlerindeki mevcut görüntüyü hak...