28 / 03 / 2024

imar planlaması

imar planlaması

Gözlem Gazetesi yazarlarından A. Muzaffer Tunçağ bugün köşesinde imar planıyla ilgili yazdı. İşte yazının detayları..

Erdoğan Bayraktar: İmar fırsatçılığı konusunda uyardı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar: ''Van'da imar planlarını Bakanlığa onaylatacaklarını söyleyerek, halktan para sızdıran bazı kesimlerin olduğu yönünde ciddi şikayetler aldık''

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden imar tadilatı planlaması açıklaması!

Hatay Büyükşehir Belediyesi; son günlerde bazı kişilerin, arazilerin imara açılması veya imar planı tadilatlarının çözümlenmesi için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın adını kullanması yönünde bildiri yayınladı.

İnegöl Boğazova imara açılıyor!

İnegöl Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Boğazova bölgesinin imar planlamasının yapılması konusuna kararlaştırıldı.

Ümraniye'nin imar sorunu ortadan kalkacak!

AK Parti Ümraniye Belediye Başkan adayı İsmet Yıldırım, imar sorunu olan bazı mahallelerin daha güzel bir imar planlamasıyla çehresinin değişeceğini ifade ederek, ''Ümraniye’nin bana göre Kazım Karabekir ve diğer mahalleleri uçacak'' dedi.

Ilgaz Dağı için yeni imar planları yapıldı!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Ilgaz Dağının yaptıkları yeni imar planlamasıyla başta Türkiye'de olmak üzere Dünya'daki diğer kayak merkezleriyle yarışır hale geleceğini dile getirdi. 

Karabağlar Belediyesi'nin imar planlaması meclisten geçti!

Karabağlar Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Başkanlığı’nda yapıldı. Mecliste 4. Etap İmar Planı uygulamaları da meclis üyeleri tarafından “oy birliği” ile geçerek planlama ile ilgili çalışmalar tamamlandı.

Şanlıurfa'da imar ve şehircilik planlaması görüşüldü!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından imar ve şehircilik planlamaları ile ilgili istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda, imar ve şehircilik planlaması ile ilgili konularda görüşüldü.

Uygulamalı imar planıyla otopark sorunu çözülecek!

Türkiye'de araç sayısının her geçen gün artması otopark sorununun doğmasına neden oluyor. Doğru imar planı ve çevre planlamasıyla sorunun ortadan kalkacağı belirtiliyor.

Karşıyaka Stadı'nın yapımına engel!

Göztepe ve Alsancak Stadları için yapılan müracaat Konak Belediyesi'nden sorunsuz olarak geçti. Ancak Karşıyaka Belediyesi, imar planlaması düzenleme müracatına meclise hiç taşımadan olumsuz görüş bildirdi.

Gazinatep'in yanlış imar planlaması şehri çöle çevirdi!

Şehrin kuzey ve kuzey batısından gelen rüzgarların yanlış imar planlaması sonucu etkisi azaltılınca, güneyden gelen çöl tozları Gazinatep'i etkisi altına aldı. Tertemiz mavi gökyüzü yerine, kızıl toz bulutunun kapladığı şehrimizde nefes almak zorlaştı.

Aksu oto galericiler sitesine onay çıktı!

AKSU Macun Mahallesi'ne yapılacak olan oto galericiler sitesi ile ilgili 1/1000 ölçekli imar planlaması Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğu ile geçti.

Düzce'deki bazı alanlar için ek imar!

Düzce Belediye Meclisi tarafından sorumluluk alanına dahil edilen bazı alanlarda imar yapılanmasının düzenlenmesi ve denetlenmesi amacıyla ek imar planlaması yapılıyor.

Lapseki'de imar planlaması yeniden güncelleniyor!

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde yapılan Temmuz ayı olağan meclis toplantısında imar planlamalarının güncellenmesi yeniden gündeme getirildi.

Malkara Belediye Meclisi imarı görüştü!

Malkara Belediye Meclisi'nin Olağanüstü Meclis Toplantısı dün gerçekleşti. Belediye binasındaki Meclis Odası'nda düzenlenen toplantıda imar planlaması görüşüldü.

imar planlaması Haberi

imar planlaması

Yasalar, yönetmelikler, kamusal uygulamalar, ülkemizde çok sık değişiyor. Örneğin yerel yönetimler ile ilgili mevzuat son 15-20 yılda birkaç kez değişti. Aynı şekilde imar uygulamaları da sık sık değişiyor. Gerek teknik elemanlar, gerekse uygulamadaki teknokrat ve bürokratlar, zaman geliyor neyi uygulayacaklarını bilemiyorlar. İşin acıklı tarafı, bu mevzuatı hazırlayanlar da çoğu zaman sorulara tatmin edici cevaplar veremiyor.

                

Bu neden böyle? Mevzuatların, Ankara’daki bürokratlar tarafından, bunu uygulayan yerel yönetimlere, meslek odalarına, sahadaki teknik elemanlara danışmadan hazırlanması sıkıntıların başta gelen nedeni. Ankara bürokrasisi, yerel yönetimlere büyük yetkiler veren geçmiş mevzuattaki aksaklıkları giderecek yerde, tümüyle merkezileşmiş yasalar, yönetmelikler hazırlamayı daha kolay buluyor.

                

İmar uygulamaları

Merkezileştirilmiş mevzuat, özellikle imar uygulamalarında daha büyük sorunlara yol...