23 / 04 / 2024

imkon

imkon

Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) üyelerine çağrı yaptı: "Ülkedeki dövizini bozdur ülkenin geleceğine sahip çık"..

Fiyat artışı durmazsa inşaat sektörü krize sürüklenecek!

İMKON, demir, çelik fiyatlarının düşmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu. İMKON, "Bıçak kemiğe dayanmıştır, Hükümetimizin bu konu ile etraflıca ilgilenmesini ve tarafları dinlemesini yüksek sesle istirham ediyoruz ve acil çözüm bekliyoruz." dedi...

Tahir Tellioğlu: 15 Temmuz müstesna bir gecedir!

İMKON Genel Başkanı Tellioğlu, 15 Temmuz Millet Bayramı'nın 1. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Adana’daki müteahhitlik sorunları konuşuldu!

Ankara’da düzenlenen ve inşaat sektörünün problemlerinin ele alındığı çalıştaya katılan AKAMDER, Adana’daki müteahhitlik sorunlarını dile getirdi. Çözüm odaklı çalışmalar yapıldı.

Müteahhitler EKK kararlarını nasıl karşıladı?

İMKON Genel Başkanı Tellioğlu, dün açıklanan EKK kararlarına ilişkin, "Açıklanan maddelerin önemli bir bölümü, müteahhitler olarak hükümetimize sunduğumuz önerileri kapsıyor." dedi.

Tahir Tellioğlu: Bir an önce faizlerde indirim yapmalı!

Bankaların faizi indirmemekte direnmesini eleştiren İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, “Devletin elini taşın altına koyduğu noktada, bankalar da sorumlu davranarak faizleri indirmeli” dedi.

Tahir Tellioğlu inşaat sektörünün sorunlarını anlattı!

İMKON Başkanı ve TOBB İnşaat Sektörü Meclis Başkanı Tahir Tellioğlu, Konfederasyon Binası'nda düzenlediği basın toplantında, sektörün sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin görüşlerini paylaştı.

Herkesin müteahhit olma arzusu, sektörü türbülansa sokabilir!

İMKON Genel Başkanı Tellioğlu: " Liyakati olup olmayan herkesin müteahhit olma arzusu, inşaat sektörünün türbülansa girmesine sebep olacaktır " şeklinde ifadelerde bulundu.

İMKON'dan yeni düzenleme talebi!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınmasının inşaat sektörünün geleceğini olumlu etkileyeceğini belirtti.

İnşaat sektörü yeni düzenlemeyle umutlandı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınmasının inşaat sektörünün geleceğini olumlu etkileyeceğini belirtti. İşte Tellioğlu'nun açıklamaları...

Müteahhitlerden mania hattı tepkisi!

İMKON Başkanı Tellioğlu mania hattına takılan binalar için, “Yan yana olan 15 katlı binanın üstünden geçip, 7-8 katlı binaya nasıl takılıyor anlamak mümkün değil" dedi

Tahir Tellioğlu: Kurdaki yükseliş inşaatı vuruyor!

Kurlarda yaşanan yükseliş, ekonominin lokomotifi inşaat sektörünü olumsuz etkiliyor. TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, “İnşaatlarda maliyet 115 liraya çıktı. Konut talebi düşüyor” dedi.

Tahir Tellioğlu: İnşaat sektörü kur artışından etkilendi!

İMKON Başkanı Tellioğlu: "Dolardaki bir yıl içindeki yüzde 30’a yakın artış, müteahhitlerin maliyet artışından kaynaklı zararlarını artırmıştır. Bu zararlar bir kararnameyle derhal karşılanmalı, sektör, oluşabilecek buhrandan kurtarılmalıdır" dedi.

Tahir Tellioğlu: Türkiye'nin yeniden inşası için çalışacağız!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Konferans Salonunda TOBB Yönetiminin ev sahipliğinde, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON)'a bağlı federasyon , birlikler ve Antalya İnşaat Müteahhitleri derneğinin katılımı ile yapıldı.

İmkon 2. Genel Kurul toplantısı yapıldı!

Aksaray müteahhitler birliğinin de bağlı bulunduğu İMKON 2. Olağan genel kurulunu yaptı. AKMÜB başkanı Ömer GÜMÜŞAY ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı kurulda İmkon başkanı Tahir tellioğlu da önemli açıklamalar yaptı.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

İMKON Yönetim Kurulu Üyesi Avcıl: İnşaat maliyetlerinin 4 kat artacağını biz de ön göremedik!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Yönetim Kurulu Üyesi, Osman Avcıl yaptığı açıklamada "İnşaat maliyetlerin en fazla iki kat artacağını düşünüyorduk fakat 4 kat artışı öngöremedik" diye konuştu.

İMKON 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'nun sektörün önde gelen projeleri ilgililerle bir araya getirmek için düzenlediği 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı.

Konut ve kira fiyatları neden artıyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 5 maddede açıkladı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu konut ve kira artışlarına ilişkin açıklama yaptı. Tellioğlu konut ve kira artışlarının neden arttığını 5 maddede açıkladı. İşte detaylar...

İMKON'DAN yapıların depremden az zarar görmesi için 10 öneri! 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, yapıların depremden en az zarar görmesi amacıyla yapılması gerekenlere ilişkin 10 öneri paylaştı.

İMKON müteahhitlere fiyat farkı düzenlemesi taleplerini açıkladı!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, kamu müteahhitlerine fiyat farkı verilmesine ilişkin düzenlemeyle ilgili "TBMM'ye sunulan sektörün hiçbir talebini karşılamayan, sektörü krize sürükleyecek teklifi kabul etmiyoruz" açıklamasında bulundu.

İMKON'dan fahiş fiyatlar düşürülsün talebi!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafınca yapılan "Türkiye İnşaat Sektörü Çalıştayı"nın sonuç bildirgesinde, stokçuluğa ve fırsatçılığa dayalı fahiş rakam artışlarının normal seviyeye dönmesi gerektiğine dikkat çekildi.

İMKON'dan inşaat grevi açıklaması!

Müteahhitler, çimento fiyatlarındaki yükseliş sebebiyle verdikleri boykot kararını uygulamaya başladı. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’ndan konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Fahiş fiyat artışlarına sessiz kalmayarak inşaatlarımızı 24 Eylül tarihine kadar durduruyoruz" denildi.

Tahir Tellioğlu yeniden İMKON Başkanı oldu!

İMKON'nun 4'üncü Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda gerçekleştirilen seçimle Tahir Tellioğlu yeniden İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı oldu.

İMKON, çimento zammına rekabetle dur diyecek!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yeni yılda çimentoya zammı kabul edemeyeceklerini, böyle bir zammın izahının olmayacağını söyledi....

İMKON'dan çağrı: Elindeki dövizini bozdur ülkene sahip çık!

Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) üyelerine çağrı yaptı: "Ülkedeki dövizini bozdur ülkenin geleceğine sahip çık"..

İMKON heyeti Özbekistan'da!

Ülkemiz içerisinde daralan inşaat sektörünün son 3 yıldır durağanlaşması üzerine, Konfederasyon olarak üyelerimizin mağdur olmaması, yeni iş sahalarına açılması, ülkemize döviz kazandırma maksadıyla özel müteahhitlik sektörünü yurtdışına taşımaya yönelik ciddi çalışmalar ve araştırmalar yapmaktayız.

İnşaat sektöründe 0 faiz önemli!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (IMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) kararlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

imkon Haberi

imkon

ABD Başkanı Trump’ın papaz Brunson’un tutukluluğunu gerekçe göstererek, Türkiye ekonomisine yaptırım uygulama kararı almasıyla dövizdeki ani kur artışı ekonomimizde geçici spekülasyonlara sebep olmuştur. Ancak ülkemizin güçlü ve dinamik ekonomisi ve milli duruşumuz, söz konusu saldırıların üstesinden gelecektir. Bu bağlamda yeni Hükümet sistemine geçişimizle birlikte;

HAZİNE VE MALİYE BAKANININ açıkladığı HEDEF ekonomi POLİTİKALARINA İMKON olarak “TAM DESTEK” veriyoruz.

-İMKON’DAN ÜYELERİMİZE ÇAĞRI yapıyoruz. Ülkemiz ve geleceğimiz dolardan değerlidir. Değerli müteahhitlerimize ELLERİNDEKİ DÖVİZLERİNİ BOZDURMALARINI ÜLKELERİNE ve GELECEKLERİNE  SAHİP çıkmalarını  önemle bekliyoruz.

-Müteahhitlerimiz, milletimizden kazandıklarını yine milletimizin istiklali ve istikbali için harcamaktan kaçınmayacaktır.

-İş dünyası ve bizler; 15 TEMMUZ’da tankların önüne yatan aziz milletimizi örnek almalı ve Dolar KUR’una  “dur” demeliyiz.

-İŞ DÜNYASI OLARAK; TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE ve 2023,2051 ve 2071 hedeflerimize sıkı sıkıya bağlı kalmalıyız.
Elbette bu...