29 / 03 / 2024

İmpo İmar 2014 projeleri

İmpo İmar 2014 projeleri

Türkiye’de bugüne kadar yaklaşık 20 bin hektar alanın imar planı ve imar denetimini gerçekleştiren İmpo İmar, 22 tane Zeytinburnu ilçesi kadar alanın imar planına imza attı.

Kaçak yapılaşma sorunu bina kimlik sistemiyle çözülecek!

İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, yaptığı açıklamada binalara asılacak olan kimlikler sayesinde, binalar tamamlandıktan sonra da düzenli olarak yapı denetiminden geçirilebileceğini söyledi.

İklim krizine yatay mimari çözümü!

Dünya genelinde iklim krizi giderek artıyor. Bu durumunun şehir planları da etkilediğini söyleyen İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, yapılaşmanın baştan aşağı değişeceğini dile getirdi. 

Hüseyin Oflaz: 70 milyon insan için yeni konut şart!

Konut eksikliği ile ilgili önemli açıklamalar yapan İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, sadece şehirlerdeki 55 milyon insan için 20-30 yılda yeni konut üretilmesinin şart olduğunu kaydetti.

Türkiye'de 53 ilde 240 riskli alan ilan edildi!

6. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nin sponsoru olan İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, Türkiye’de 600 bin binanın riskli yapı statüsünde olduğunu, 6.7 milyon bağımsız binanın da kentsel dönüşüme girerek mutlaka yenilenmesi gerektiğini belirtti.

Kentsel dönüşümde kentlerin yol haritaları belirlenecek!

İmpo İmar Kentsel Dönüşüm Müdürü Mehmet Aydemir, kentsel dönüşüm strateji belgesiyle beraber, sadece belirli bir bölgenin sorunlarına çözüm olan, parçacıl kentsel dönüşüm anlayışının değiştiğini söyledi...

Şehirlerin anayasası yeniden yazılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şehirlerin Mekansal ve Stratejik planlarının gözden geçirilmesi konusunda harekete geçiyor. İmpo İmar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Oflaz, şehirlerin anayasası olarak tabir ettiği Mekansal Planların bölgelerin stratejik kalkınmasının yol haritası olduğunu söyledi.

İskansız binalar dönüşümde mağdur olmadan hak sahibi olacak!

Kent plancılığı ve kentsel dönüşümün uzman ekibi İmpo İmar, kentsel dönüşüm sancılarını azaltması beklenen İmar Barışı uygulamasına yönelik önerilerde bulundu.

İskansız binalar mağdur olmadan hak sahibi olabiliyor!

Kent plancılığı ve kentsel dönüşümün uzman ekibi İmpo İmar, kentsel dönüşüm sancılarını azaltması beklenen İmar Barışı'na yönelik önerilerde bulundu.. 

İmar barışıyla yeni bir finansal enstrüman ortaya çıkacak!

İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, “İmar Barışından sonra Yapı Kayıt Belgeli binalar adı altında yeni bir finansal enstrüman ortaya çıkacak” yorumunu yaptı. 

Türkiye’nin yeni bir kırsal gelişim politikasına ihtiyacı var!

İmpo İmar’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, Türkiye’nin yeni bir kırsal gelişim politikasına ihtiyacı olduğunu söyledi...

Mudurnu'ya yeni imar planları!

İmpo İmar tarafından Türkiye'nin 15'inci yavaş kenti Mudurnu ilçesi için yeni imar planları da hazırlandı.

Kadınların en fazla tercih ettiği mesleklerden biri şehir plancılığı!

İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Oflaz'ın şehir plancılığı üzerindeki gözlemlerini aktardı. İşte o röportaj..

İyi bir kent planlama sürecinin 5 adımı!

İmpo İmar AŞ Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, iyi bir planlama için gözönüne bulundurulması gereken 5 adımı anlattı...

İmpo İmar 2014 projeleri Haberi

İmpo İmar 2014 projeleri

İmpo İmar 20 yıldır kentlerin geleceğine imza atıyor. İlk olarak İstanbul’da Eyüp ilçesi ve Beyoğlu ilçesi Sütlüce Mahallesi imar planlarını hazırladı. İmpo İmar YK Başkanı Hüseyin Oflaz, halen yerel yönetimlere, özel sektör şirketlerine ve Türkiye’ de 10 GYO’dan 7’sine imar planı yaptıklarını açıkladı.




Yerel yönetimler eliyle uygulanmakta olan kent imar planlarının gizli kahramanlarından İmpo İmar, belediyeler ve özel şirketler için verdiği planlama hizmetiyle, kurulduğu 1996 yılından bu yana yaklaşık 20 bin hektar alanın imarı planı ve denetimini gerçekleştirdi. Şehir Plancısı Hüseyin Oflaz tarafından kurulan İmpo İmar Limited Şirketi, İstanbul’da bugün turizm bölgesi olarak yükselmekte olan Haliç’in iki kıyısına birden imza atan şirket olarak dikkat çekiyor.

“6 İlçenin Planlaması Bizde”

İmpo İmar Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, ilk olarak İstanbul ‘da...