19 / 04 / 2024

inşaat çalışanlarına dil şartı

inşaat çalışanlarına dil şartı

Avrupa Birliği Komisyonu temsilcisi Thyssen, Fransızca bilme şartının "ayırımcılık içerdiğini" belirtti. AB Komisyonu temsilcisi, bu uygulamanın AB içtihatlarına aykırı olduğunu savundu.

Haydarpaşa ve Sirkeci Garları’nda inşaat çalışması başlıyor! Garların yerine ne yapılacak?

Turizm Bakanlığı’na kiralanan tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında yapılacak inşaat çalışmalarına ilgili detayları Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinden duyurdu.

İzmir'deki gökdelenin inşaatı yargı kararına rağmen sürüyor!

İzmir’de inşa edilmek istenen 135 metre yüksekliğindeki gökdelen projesi hakkındaki imar planı mahkeme tarafından iptal edilmişti. Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası, yargı kararına rağmen inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirterek, projeden vazgeçilmesi için çağrı yaptı.

Kanal İstanbul'un inşaat çalışmalarına ilişkin dikkat çeken iddia!

Yüksek Şehir Plancısı Ayşe Yıkıcı, Kanal İstanbul için inşaat çalışmalarının 25 Nisan’da başlayacağını ileri sürdü. Yıkıcı, bu tarihten önce vatandaşların itiraz etmeleri gerektiğini dile getirdi. 

TOKİ Bursa İnegöl'de inşaat çalışmalarına başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İnegöl'de 3. Etap Toplu Konut Projesi'nin inşaatına başladı. 

Kirazlı–Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmaları başlıyor!

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmalarına bugün yeniden başlanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu. 

KİPTAŞ'tan İzmit'teki sağlık çalışanlarına konut müjdesi!

İzmit’te inşa edilecek olan depreme dayanıklı sosyal konut projesi KİPTAŞ İzmit Çınar Evler için gerçekleşen basın toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet sağlık çalışanlarına önemli bir müjde verdi

Alya Onist'te inşaat çalışmaları başlıyor!

Akkuş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, Esenyurt'ta hayata geçirecekleri 250 konutluk Alya Onist ile aynı lokasyondaki Alya Onist 2 ve Alya Dolunay projelerinin inşaat çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı.

Müteahhitlik şirketleri ve inşaat çalışanları için skorlama sistemi geliyor!

Müteahhitlik şirketleri, taşeron firmalar ve inşaat sektörü çalışanlarına yönelik skorlama yapacak bir sistem kurulması için çalışmalar yapıyor.

Alamo Anıtı'nda yürütülen inşaat çalışmaları protesto edildi!

San Antonio kentinde koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamalarına ve Alamo Anıtı'nda gerçekleştirilen inşaat çalışmalarına karşı protesto gerçekleştirildi. 

Mersin Grand Boss Suit Otel sağlık çalışanlarına tahsis edildi!

Mersin'in Akdeniz ilçesindeki bir otel, kapılarını, yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında, mesai bitimi sonrası hastaneden evlerine gitmek istemeyen sağlık çalışanlarına tahsis edildi…

İnşaat işçileri koronaviruse rağmen çalışıyor!

Koronavirüs salgınına karşı tedbirler kapsamında "Evde kal" çağrılarına uymak istediklerini fakat başka bir gelirleri olmadığını belirten inşaat çalışanları, çalışmaya mecbur olduklarını belirtti…

Başakşehir Şehir Hastanesi inşaat çalışanlarından eylem!

Başakşehir Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçiler şantiyede çıkan yemekleri ve kötü çalışma koşullarını protesto etti. İşçilerin eylemi sonucu yemeklerde iyileştirme yapıldı. 

Tire-Belevi Yolu'nda inşaat çalışmaları hızlandı!

İzmir'de yürütmeyi durdurma kararı ve yürütücü firmanın değişmesinden sonra faaliyetin durma noktasına geldiği Tire-Belevi Yolu'nda inşaat çalışmaları hızlandı. 

inşaat çalışanlarına dil şartı Haberi

inşaat çalışanlarına dil şartı

Avrupa Birliği Komisyonunun istihdam ve sosyal işlerden sorumlu temsilcisi Marianne Thyssen, Paris Bölge Konseyinin, şantiyelerde çalışanlara Fransızca bilme şartı getirmesinin "ayırımcılık içerdiğini" söyledi.


Le Parisien gazetesinin sorularını yanıtlayan AB Komisyonu temsilcisi, bu uygulamanın AB içtihatlarına aykırı olduğunu savundu.


Thyssen, "Paris ve diğer bölgelerde kabul edilen bu uygulamanın yasal olarak ayırımcılık içerdiğini ve AB içtihatlarına aykırı olduğunu düşünüyorum. Bu tür korumacı tedbirler Fransa'nın çıkarına değil. İstihdam ile ilgili sorunları bu yolla çözemezsiniz." dedi.


Fransa'da cumhurbaşkanı adaylarının da yasak yolunda destekleyici vaatlerde bulunmasına karşı çıkan Thyssen, "Fransa'nın AB'nin bu konudaki direktifini askıya alma hakkı yok, çünkü bu serbest dolaşım ilkesi ile ilgili prensibin ortaya koyduğu bir yasa." ifadesini kullandı.


Fransa'da son olarak sağcı ve aşırı sağcı üyelerin çoğunlukta olduğu Paris Bölge Konseyi, kamu ihaleleriyle alınan...