18 / 04 / 2024

İnşaat çeliği ihracatı 2017

İnşaat çeliği ihracatı 2017

Çelik İhracatçıları Birliği verileri açıklandı. İnşaat çeliği ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,3 azalarak 2,7 milyon ton oldu.

İnşaat şantiyelerde işçi alarmı: Konutların teslim tarihi gecikiyor!

Türkiye'deki inşaat şantiyelerinde işçi krizi alarm veriyor. Ülkenin uzun yıllardır büyüme lokomotifi olan inşaat sektöründe istihdam sayıları gün geçtikçe geriliyor. Bu noktada çalışan sayısı 2.5 milyondan 1.8 milyona düştü.

Osmaniye Valisi Yılmaz'dan deprem konutlarının inşaatının yavaş ilerlediği iddialarına ilişkin açıklama!

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in şehirdeki kalıcı deprem konutlarının inşaatının yavaş ilerlediği iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. İşte Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz'ın o açıklamaları...

Cengiz İnşaat'ın Bodrum projesi için ruhsat verildi! 100 villa ve 184 odalı otel geliyor! 

Cengiz İnşaat'ın Bodrum'da hayata geçireceği 100 villanın ve 184 odalı bir otelin yer alacağı proje için ruhsat verildi. İşte ayrıntılar...

Akiş GYO Kadıköy'deki binasının inşaat yapı işleri için Conart İnşaat ile anlaştı!

Akiş GYO'nun maliki bulunduğu İstanbul İli, Kadıköy İlçesi'nde ofis ve işyeri  niteliğindeki binanın altyapı, kaba ve ince inşaat yapı işleri ile cephe kaplama işleri için Conart İnşaat ile anlaştı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan ve merakla beklenen İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi 2022 yılı şubat ayı sonuçları resmen açıklandı. Peki Rusya’nın Ukrayna’yı işgali inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Bg Makina İnşaat Turizm İthalat İhracat İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Bg Makina İnşaat Turizm İthalat İhracat İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi Şişli’de   100 bin TL sermaye bedeli  ile  Bekir Günbeyi tarafından kuruldu.

İntema İnşaat ve İntema Yaşam'ın birleşme işlemi tescillendi!

İntema İnşaat'ın tam konsolidasyona tabi tuttuğu tek bağlı ortaklığı olan İntema Yaşam Ev ve Mutfak Ürünleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin birleşilmesi işlemi tescillendi. 

Rize İyidere Lojistik Limanı İnşaatı Projesi için kamulaştırma kararı!

Rize İyidere Lojistik Limanı İnşaatı Projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Selim Akın: Yeni inşaat projeleri için bakınıyoruz!

Akfen İnşaat'ın Loft projeleri hakkında bazı bilgiler veren Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, "Yeni inşaat projeleri için bakınıyoruz" dedi.

Koronavirüs, (inşaat firmaları için) E-Dönüşüme geçmek için köprüden önceki son çıkış olmasın?

Sosyolog Faruk Özcan, müteahhitlik sektörünü değerlendirdi; Özcan, "Korona günlerinde inşaat ve müteahhitlik için öncelikle almamız gereken birinci ders: İnşaat sektörü için e-dönüşüm artık bir tercih değil, zorunluluktur. Buna da satış ve satınalma ile başlanabilir."  dedi...

Deprem bölgesinde dönüşüm seferberliği! 

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra, deprem bölgesindeki çalışmalar devam ediyor. Uzmanlar, yapılardaki beton, malzeme katilesi ve uygun inşaat çeliği kullanımının önemli olduğunu belirtiyor...

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2 blok inşaatın yapım işi ihalesi!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri İmar ve İnş. Tic. Anonim Şirketi tarafından Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin birinci etap ikinci kısmına ait bölümünde yer alan 2 blok inşaatın yapım işi 66 milyon 121 bin 395 bin TL'ye ihale ediliyor.

İnşaat çeliği ithalatında gümrük vergisi artacak mı?

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, inşaat çeliği ithalatında uygulanan gümrük vergisi oranlarının Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyesi olmayan ülkeler için yüzde 30'a yükseltilmesiyle ilgili konuştu.

İnşaat çeliği ihracatı 2017 Haberi

İnşaat çeliği ihracatı 2017

Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre 2017 yılının Ocak-Mayıs döneminde inşaat çeliği ihracatı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 10,3 azalış ile 2,7 milyon ton oldu. 2017 yılı Mayıs ayı inşaat çeliği ihracatı 2016 yılının aynı dönemine göre yüzde 26,8 azalarak 403 bin ton olarak gerçekleşti.


İnşaat çeliği ihracatındaki düşüşe rağmen üretimdeki artışın ürünlerin iç piyasaya verildiğini gösterdiğini söyleyen Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, “Şu an yaşanan sıkıntı her seçim öncesinde oluşan belirsizlikler sebebi ile inşaat çeliğine olan iç talebin ertelenmesinden kaynaklandı. Müteahhitler projelerinin zamanını, hangi ebatlarda ve ne kadar ürüne ihtiyacı olduğunu bildikleri halde talepte bulunmadılar. Referandum öncesinde ertelenen ve biriken taleplerin, referandumdan bu yana olan kısa süreç içinde uygulamaya konulması ile yurt içi inşaat çeliği talebinde...